بهمن بهمنی، مدیرکل دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، ضمن مخالفت با سایتهای همسریابی اظهار کرد: ما مشخصا با سایتهای همسریابی مخالف هستیم و ضرورتی بر وجود این سایتها نیست. همچنین سایتهای موجود همسریابی غیرقانونی هستند.
وی افزود: برای آنکه قوه قضاییه بتواند سره از ناسره را تشخیص دهد یا بهتر بگویم برای آنکه سایتهای همسریابی نامناسب از مناسب تشخیص داده شود، از ما درخواست کردند تا ساختاری را تدوین و پیشنهاد کنیم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده تصریح کرد: ما تلاش کردیم تا ساختاری مطابق با ارزشهای جامعه باشد به همین دلیل طرح همسان گزینی را با کمک تبیان درحال تدوین داریم.
وی بیان کرد: برای طرح همسان گزینی پنج مؤلفه را درنظرگرفتهایم. اولین مؤلفه ضرورت وجود چندین جلسه میان طرفین باشد. دومین مؤلفه باید مبتنی بر راستیآزمایی باشد یعنی هر ادعایی که طرفین در پروتکل عنوان کردهاند را اثبات کنند.
بهمنی اظهار کرد: سومین مؤلفه مبتنی بر خانواده باشد. یعنی خانواده طرفین حامی این فرآیند باشد. چهارمین مؤلفه این است که واسطین، آموزشدیده، صاحب تجربه و صاحب صلاحیت باشد که درغیراین صورت مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: پنجمین مؤلفه این است که سایتهای همسریابی از بخش مشاوره استفاده کنند و مشاورانی که حتما مورد تأیید ما باشند. اگر سایتهای همسریابی فاقد این پنج مؤلفه باشند، غیرقانونی و از سوی قوه قضاییه پیگیری خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده تصریح کرد: این پنج مؤلفه در طرح همسانگزینی دیده شده است و هماکنون در حال اجرای آزمایشی طرح هستیم. امیدواریم در سال جدید بتوانیم به صورت رسمی آن را رونمایی کنیم.
وی بیان کرد: بیش از 95 درصد سایتهای همسریابی، مروج فساد و فحشا هستند و با اجرای طرح همسانگزینی بسیاری از این سایتها معنا و مفهوم قانونی و غیرقانونی پیدا خواهند کرد.