کد خبر: 3059515
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸

ایوان عطار به هویت تاریخی خود بازگشت/ امضای تفاهم‌نامه سعدآباد با خانه هنرمندان

گروه هنر: مجموعه سعدآباد در راستای بهره‌مندی از ظرفیت کانون‌ها و حوزه‌های مربوط با خانه هنرمندان و بنیاد رودکی تفاهم‌نامه امضا کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محمد حیدری، مدیر روابط عمومی مجموعه فرهنگی، تاریخی سعدآباد با بیان اینکه ایوان عطار سعدآباد به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین آمفی تئاترهای روباز ایران با محیطی مفرح و دلپذیر، این روزها و مقارن با نوروز 94 شاهد اجرای زنده موسیقی سنتی است، اظهار کرد: ایوان عطار همواره در گذشته شاهد اجرای بسیاری از نمایش‌های وزین و موسیقی‌های فاخر بود که به علت روی صحنه رفتن تئاتر «هفت شهر عشق عطار» به نویسندگی و کارگردانی پری صابری و با الهام از حکایات عرفانی عطار نیشابوری، در تابستان 1374 نام ایوان عطار، با آن عجین شد و با همین نام ادامه فعالیت داد.

وی با اشاره به اینکه این ایوان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین آمفی‌تئاترهای روباز ایران در اوایل دهه هشتاد شمسی به دلایل نامعلومی از حالت روباز خارج و مسقف شد، افزود: واگذاری ایوان عطار به بخش خصوصی و ایجاد سالن و سازه مسقف، عملاً جایگاه معماری و وجه تسمیه تاریخی ایوان عطار را در هاله‌ای از ابهام فروبرد، با این روند، دیگر اثری از آن ایوان مجلل و تاریخی که به لحاظ اسلوب و شیوه معماری، مکمل بنای تاریخی کاخ شمس که اکنون به عنوان موزه پوشاک سلطنتی به فعالیت ادامه می‌دهد، باقی نماند.

حیدری تصریح کرد: در سال 1385 و با پایان یافتن قرارداد بهره‌بردار بخش خصوصی در ایوان عطار، که دیگر بنام (سالن ایوان عطار) شناخته می‌شد، پس از اجرای چند همایش، با همان سازه‌ها و الحاقات به حال خود رها و عملأ قابلیت کاربری خود را از دست داد. از این رو، بدیهی بود که در گذر زمان، با مستهلک شدن و فرسودگی سازه، ایمنی آن به طور جدی به مخاطره بیفتد.

وی ادامه داد: در این رهگذر نگاه تیزبین و منتقد اهالی فرهنگ و هنر را نیز باید بدان افزود که دوران اوج و شکوفایی ایوان عطار را به چشم خود دیده بودند و این چند سال با عبور از کنار ایوان عطار، خاطرات روزها و شب‌هایی که حال ایوان خوب بود را با آه و افسوس در ذهن خود مرور کنند.

حیدری در ادامه گفت: با این اوصاف، اواخر سال گذشته، مدیریت مجموعه مصمم شد که به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی و برنامه‌های مرمتی مجموعه، هویت تاریخی و معماری گذشته ایوان را بازگردانده و با حذف الحاقات و زدودن سازه‌های اضافی، اصالت و معماری اصیل ایوان عطار را برای بهره‌مندی بازدیدکنندگان در ایام نوروز فراهم  کند.

وی با بیان اینکه در اولین روز فروردین 94 ایوان عطار با همان معماری و هویت تاریخی خود رخ نمود، افزود: در نوروز امسال و در اولین گام، ایوان عطار با اجرای زنده موسیقی سنتی، با استقبال شایان توجه میهمانان و بازدیدکنندگان نوروزی همراه بود. اجرای موسیقی سنتی تا پایان دوازدهم فروردین ماه سال جاری، همه روزه از ساعت 16، به صورت افتخاری پذیرای میهمانان و بازدیدکنندگان است.

حیدری در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در رابطه با بازسازی و مرمت کامل‌تر این بنای فاخر گفت: مصمم هستیم تا به لحاظ شرایط خاص و منحصر به فرد ایوان عطار و با توجه به فضای روباز ایوان و شرایط اقلیمی، حداقل 8 ماه از سال و تا نیمه‌های پاییز سال جاری با دعوت از گروه‌های نمایشی صاحب نام و اهالی موسیقی سنتی و اصیل اقوام ایرانی در خدمت فرهنگ دوستان، علاقه‌مندان و هنرمندان عزیز باشیم.

مدیر روابط عمومی مجموعه فرهنگی، تاریخی سعدآباد یادآور شد: در حال حاضر با توجه به عقد تفاهم‌نامه میان مدیریت مجموعه با خانه هنرمندان ایران و بنیاد رودکی در تلاش هستیم با بهره‌مندی از ظرفیت کانون‌ها و حوزه‌های مربوط و همچنین تدوین تقویم زمان‌بندی شده، بار دیگر شاهد پویایی حضور اهالی فرهنگ و هنر کشور در مجموعه فرهنگی، تاریخی سعدآباد، به ویژه ایوان عطار باشیم.

captcha