حجتالاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تحقق خواسته مقام معظم رهبری مبنی بر پرورش 10 هزار حافظ قرآن اظهار کرد: مرکز رسیدگی به امور مساجد در اسفندماه سال گذشته طرح نهضت قرآنی مساجد را در حوزههایی همچون تفسیر، تلاوت و حفظ رونمایی کرد.
وی ادامه داد: در کلام معصومین(ع) بارها آمده است که در هر شرایط زمانی باید با زمان پیش برویم و از ابزار آن روز برای اشاعه دین اسلام استفاده کنیم. هم اکنون میزان گرایش به فضای مجازی بیشتر است و فضای مجازی به نوعی در بسترهای آموزشی و فرهنگی نقشآفرینی میکند. گاهی یک اتفاق در این فضای نوین موج ایجاد میکند؛ بنابراین چرا ما باید از این موج برای تبلیغ، ترویج و آموزش قرآن استفاده کنیم.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: هم اکنون سازمانهایی هستند که در فضای مجازی موضوع حفظ قرآن را به صورت غیرحضوری و آموزش از راه دور محقق کردهاند. این امر میتواند برای آن عده از کاربرانی که فرصت حضور در کلاسها را ندارند، یک فرصت مناسب تلقی شود.
برنامهریزی؛ شرط اصلی در آموزش آنلاین حفظ قرآن
وی بیان کرد: دستگاههای متولی همچون سازمان دارالقرآن الکریم، سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی باید در زمینه حفظ آموزش آنلاین قرآن برنامهریزی کنند و البته مرکز رسیدگی به امور مساجد این آمادگی را دارد که در محتوای این آموزش، خدماتی را ارائه کرده و مسجد را به عنوان بستری برای انجام این امور فراهم کند.
حجتالاسلام کرمی اظهار کرد: پیشرفت کشورمان در حوزه فضای مجازی به نسبت دیگر کشورها کمتر بوده و این در حالی است که جریانهای فرهنگی که میانهای با دین و اسلام ندارند، حداکثر استفاده از فضای مجازی را میکنند و ما همچنان «اندر خم یک کوچه» هستیم و نتوانستهایم خود را با شرایط روز وفق دهیم و از این شرایط بهرهبرداری لازم را داشته باشیم.
وی بیان کرد: هم اکنون باید سریعتر حرکت کنیم و دستگاههای فرهنگی مسئولیت دارند و باید تکیف خود را در این زمینه مشخص کنند و وارد میدان شوند تا در نهایت شاهد نتایج مثبتی در این زمینه باشیم.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به عدم موفقیت در حوزه آموزش آنلاین حفظ قرآن گفت: عدم رصد صحیح در فضای مجازی یکی از ضعفهای ما به شمار میرود. متأسفانه وضعیت موجود را رصد نمیکنیم و از آینده خبری نداریم و همین امر سبب عقب ماندگی میشود.
آیندهپژوهی؛ موضوعی مهم برای آموزش آنلاین حفظ قرآن
وی ادامه داد: اگر نتوانیم تحلیل مناسبی از وضعیت موجود داشته باشیم و موضوع آیندهپژوهی برای ما گنگ باشد و حتی ندانیم که تا سه سال آینده چه ابزارهای فرهنگی در جامعه ظهور خواهد کرد تا خود را بر مبنای آن آماده کنیم، قطعاً از مسیر منحرف خواهیم شد و نمیتوانیم موفقیتهای لازم را کسب کنیم.
حجتالاسلام کرمی اظهار کرد: متأسفانه بدنه کارشناسی دستگاهها و ارگانها متناسب با مسئولیتشان نیست. همچنین اگر قرار است امروزه در فضای مجازی کار کنیم، باید کارشناس قرآنی که مسلط بر فضای مجازی است، وارد میدان شود.
وی بیان کرد: باید سواد رسانهای خود را ارتقاء دهیم و در نهایت میان نهادها و ارگانها همگرایی ایجاد شود. متأسفانه تعداد نهادهای فرهنگی بسیار است، اما در میدان عمل، هر کسی برای خود کار میکند و افراد از فعالیت یکدیگر بیخبر هستند. بر این اساس عملکرد جزیرهای ما را به جایی نخواهد رساند.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: اگر همه توانها و ظرفیتها در یک نقطه متمرکز شود و در یک جهت حرکت کند، قطعاً میتوانیم کارهای بزرگتری انجام دهیم. ما باید فرهنگ کار جمعی را یاد بگیریم. باید از عناوین بگذریم و خودمان را برای انجام کارهای بزرگتر آماده کنیم.
شورای عالی فضای مجازی درگیر برخوردهای سیاسی است
وی بیان کرد: شورای عالی فضای مجازی که به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد، قرار بود یک قرارگاه مجازی برای مدیریت فعالیتهای مجازی باشد، اما متأسفانه شورا گرفتار شرایط خاص زمانی و برخوردهای سیاسی شده است. به همین دلیل اولویتهای شورای عالی فضای مجازی فراموش شده، در حالی که باید وارد میدان شوند تا بتوانیم کاری از پیش ببریم.