امیرحسین شفیعی، مدیر دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: آثار نمایشی که تاکنون به موضوع انقلاب و دفاع مقدس پرداختهاند از نظر کمی در خور نام و جایگاه این مفاهیم و مضامین ارزشی نبودهاند، با این وجود در اغلب آنها پرداخت کلیشهای به موضوع داشتهایم و کمتر پیش آمده تا از مناظری بکر و تازه به موضوع نگاه کنیم.
وی ادامه داد: جوانان این مرز و بوم در تمام عرصهها و برهههای تاریخ انقلاب طلایهدار جریانهای مبازراتی بودهاند، چه آن زمان که در مبارزه با رژیم ستمشاهی بوده و چه آن زمان که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 8 سال دفاع مقدس سلحشوری کردند و پس از آن افتخار آفریدند.
شفیعی تصریح کرد: با وجود عزم و اراده پولادین جوانان ایرانی که موجب توفیق آنها در عرصههای خطیر انقلاب اسلامی بوده است، نباید این نکته را از نظر دور داشت که نقش خانواده آنان و از همه مهمتر همسران و مادران آنها در ایجاد این انگیزش و پرورش روحیه انقلابی آنها بیبدیل بوده است.
این نویسنده و کارگردان تئاتر در ادامه گفت: با وجود اهمیت جایگاه و مقام والای خانواده، همسران و مادران شهدا و ایثارگران، اما کمتر از این نظرگاه که آنها در دوران حیات همسر و فرزندانشان چگونه میزیستند و پس از شهادت و جانبازی عزیزانشان چه رویهای را در ادامه زندگی اختیار کردهاند به موضوع نگریسته شده است.
پرداختن به سبک زندگی خانواده شهدا و ایثارگران
رئیس انجمن هنرهای نمایشی شهرستان ورامین افزود: حال که به لحاظ تاریخی از وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی فاصله گرفتهایم، اگر خواسته باشیم به موضوع انقلاب و دفاع مقدس بپردازیم فوراً توجه به این سو معطوف میشود که درباره تبعات مثبت و منفی اجتماعی جنگ و مخاطراتی که در پی فشارها و تحریمها، مردم ایران با آنها دست به گریبان هستند صحبت به میان آید و اثری تولید شود؛ حال آنکه هیچکس سراغی از خانواده شهدا و ایثارگران، مادران و همسران آنها که جزئی از جامعه هستند و در فراغ عزیزانشان چگونه زندگی میکنند نمیگیرد.
وی در پایان گفت: به نظر من پرداختن به طرز فکر آنها، نحوه زندگی ایشان که راسخ و ثابتقدم همچنان بر ارزشهای انقلاب اسلامی پافشاری میکنند، در قالب هنر و به ویژه هنر تئاتر میتواند جذابیت خاص خودش را داشته باشد و به نوعی مروج سبک زندگی ایرانی و اسلامی باشد که کمی از آن فاصله گرفته و دچار فراموشی شدهایم.