آیتالله محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص)، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تحقق خواسته مقام معظم رهبری مبنی بر پرورش 10 هزار حافظ قرآن اظهار کرد: انس با قرآن تأثیرگذار است و هرچه جوانان با مفاهیم قرآنی بیشتر انس بگیرند، در مغز، فکر و روح آنها بیشتر تأثیر میگذارد و به مرور رفتار و گفتار آنها قرآنیتر میشود. نباید صرفا حفظ قرآن جنبه ظاهری و قشری داشته باشد بلکه باید تبدیل به یک هنر شود و از یک قدرت ظاهری برخوردار باشد.
وی افزود: محتوای آیات در روح، روان و اخلاق جوانان اثر میگذارد. روح اصلی حفظ قرآن، معانی و اخلاقیات قرآنی و جسمش حافظه ظاهری است؛ بنابراین باید به این دو اصل اهمیت داده شود. همچنین جنبه محتوایی هم اهمیت بسیاری دارد و باید مورد توجه قرار گرفته شود.
استفاده از تکنیکهای جدید برای حفظ آنلاین قرآن
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) تصریح کرد: از آنجایی که نسل جوان با ابزارهای جدید همچون اینترنت، کامپیوتر، لبتاپ و.... سروکار دارند باید با استفاده از این روشها و تکنیکهای آموزشی جدید استفاده کنیم تا زمانها و فرصتهای کوتاه جوانان مورد بهرهبرداری قرار بگیرند و حتی بتوانند در فرصتهای دو دقیقه در پارکها و ایستگاههای اتوبوس به حفظ آیات قرآن و مفاهیم قرآنی بپردازند.
وی بیان کرد: امروزه شاهد افزایش سرعت و بهرهبرداری از فرصتهای کوتاه با استفاده از فضای مجازی هستیم، بنابراین ما باید از زمانهای کوتاه عمر جوانان استفاده کنیم و آنها را با قرآن مأنوس کنیم.
آیتالله غرویان اظهار کرد: همگرایی برای تحقق خواسته مقام معظم رهبری در حفظ قرآن به صورت آنلاین نیازمند دستورالعمل و فرمان از سوی مقام معظم رهبری است تا همه سازمانهای فعال دراین زمینهها از اتاق فکر خط بگیرند و مدیریت شوند تا شاهد پراکنده کاری نشویم و در نهایت میتوان در مصرف هزینه و بیتالمال صرفه جویی کرد.
وی بیان کرد: برای حفظ آنلاین قرآن میتوان این اتاق فکر مرکزی را توسط سازمان تبلیغات اسلامی یا سازمان اوقاف و امورخیریه ایجاد کرد و هدایت و کنترل آنرا از سوی مقام معظم رهبری برنامه ریزی نمود.
محتوای آموزش آنلاین حفظ قرآن باید متفاوت باشد
آیتالله غرویان اظهار کرد: محتوای آموزش آنلاین حفظ قرآن باید براساس محتویات و معارف قرآنی شکل بگیرد و این محتوا باید از سوی دو گروه آماده شود، گروهی که اطلاعات قرآنیشان در حد بالاست و گروه دوم کسانی که از ذوق هنری برخوردارند و با تکنولوژی آموزشی آشنایی بسیاری دارند. در این صورت میتوان شاهد محتوای قرآنی بود که برای کاربر خستهکننده نیست.