به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «مکناس پرس»، در بیانیه پایانی این همایش بینالمللی که اخیرا با موضوع «تدوین علم اصول تفسیر؛ واقعیتها و چشماندازها» در شهر «فاس» مراکش برگزار شد، پژوهشگران علوم قرآنی جهان اسلام تدریس واحد درسی «اصول تفسیر قرآن» در تمامی دانشگاههای جهان اسلام برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا با هدف پیشرفت پروژههای تحقیقات علمی در این زمینه تأکید کردند.
در بیانیه پایانی این همایش که با مشارکت جمعی از علما، پژوهشگران علوم قرآنی و صاحبنظران حوزه تفسیر قرآن از مراکش و برخی کشورهای عربی و اسلامی برگزار شد، بر ضرورت همکاری میان پژوهشگران و مؤسسات بهمنظور انجام پروژهای علمی برای امت اسلام از جمله پروژه تکمیل علم اصول تفسیر تأکید شد.
ضرورت تلاش برای گردآوری، مستندسازی و تقسیمبندی تلاشهایی که علمای پیشین در زمینه علم اصول تفسیر انجام دادهاند، از دیگر موضوعات مورد تأکید در این بیانیه بود تا علما و پژوهشگران قرآنی معاصر جهان اسلام بتوانند با بهرهگیری از این دستاوردهای ارزشمند فرآیند تدوین علم اصول تفسیر را تکمیل کنند.
تأکید بر برپایی کارگاههای علمی تخصصی با موضوع علم اصول تفسیر قرآن با حضور علما و پژوهشگران و صاحبنظران این حوزه از دیگر موضوعات مورد تأکید در این بیانیه بود.
در این بیانیه همچنین، بر ضرورت تدوین دانشنامه اصطلاحات قرآن کریم و علوم آن و نیز تسریع در چاپ آثار دو دوره گذشته این همایش بینالمللی در زمینه قرآن کریم و علوم آن تأکید شد.
همچنین علما و پژوهشگران حاضر در این همایش، لوازم و ملزومات علم اصول قرآن در زمینههای مختلف معرفتی مانند علوم قرآن، حدیث، اصول فقه، زبانشناسی و نیز واقعیت علم اصول تفسیر در گذشته و اکنون را برای تکمیل مبنای آن و برپایی و استواری این علم به عنوان یک علم قانونمند مورد بررسی قرار دادند.
سومین همایش بینالمللی پژوهشگران علوم قرآنی از روز پنجشنبه، ۲۰ فروردینماه، در شهر فاس مراکش آغاز شد و 22 فروردینماه به کار خود پایان داد.
این به همت مؤسسه مطالعات علمی و تحقیقاتی(مبدع) مراکش و با همکاری انجمن علمای «المحمدیه» این کشور و برخی نهادها و سازمانهای اسلامی برگزار شد.