الهام منگلی، مرتل و حافظ کل قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به توانمندی بانوان در حوزه فعالیتهای قرآنی و تعداد زیاد بانوانی که طی سالهای گذشته در رشته قرائت و حفظ فعالیت داشتهاند، اظهار کرد: با توجه به حضور گسترده بانوان در فعالیتهای قرآنی به ویژه در رشتههای تخصصی حفظ و قرائت، جای مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران ویژه بانوان خالی است تا این توانمندیها در عرصه بینالملل بیشتر معرفی شود.
این حافظ کل قرآن افزود: جمهوری اسلامی ایران، بیش از 30 دوره تجربه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برای آقایان دارد و میتواند از همین تجربیات و ظرفیتها برای برگزاری رقابتهای بینالمللی بانوان با رعایت موازین شرعی استفاده کند.
امکان برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان با رعایت موازین شرعی
وی یادآور شد: ممکن است این بحث مطرح شود که امکان برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان به دلیل موازین شرعی وجود ندارد اما این بحث منطقی نیست؛ چرا که ما هرساله شاهد برگزاری مسابقات سراسری قرآن در کشورمان که سطح آن حتی از مسابقات بینالمللی نیز بالاتر است، هستیم.
منگلی در ادامه عنوان کرد: تمامی مسابقات قرآن که برای بانوان در کشور برگزار میشود با رعایت موازین شرعی و بدون حضور آقایان است و حتی داوران، عوامل اجرایی و ادارهکنندگان این مسابقات نیز بانوان هستند و از همین الگو میتوان برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان نیز بهره گرفت و با استفاده از یک تیم کارشناسی و جمعی از اساتید برجسته قرآن کریم به برگزاری این مسابقات اقدام کرد.
داوران خانم توانایی قضاوت در سطح بینالمللی را دارند
وی ادامه داد: در بین فعالان قرآنی خانم، اساتید و داورانی داریم که بتوانند در سطح بینالمللی قضاوت کنند و در کنار این بانوان نیز میتوانیم از بانوان قرآنی دیگر کشورها که تجربه داوری در مسابقات بینالمللی قرآن را دارند استفاده کرده و بحث داوری این مسابقات را نیز با حضور داوران خانم انجام دهیم.
این حافظ کل قرآن عنوان کرد: بنده در دو مسابقه بینالمللی قرآن حضور داشتهام و زمانی که نحوه پرسش داوران خانم در آن مسابقات را میدیدم با خود میگفتم ما در بحث حفظ بانوان، افراد قوی داریم که اگر این افراد با در نظر گرفتن مباحث کارشناسی و نظارت از سوی مسئولان در مسابقات بینالمللی قرآن بانوان به کار گرفته شوند، موفقیتهای خوبی به دست میآید و کمبودی در این حوزه نیز وجود نخواهد داشت.
فعالیتهای قرآنی بانوان با کملطفی روبرو میشود
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: هرچند که مسئولان قرآنی کشور سعی میکنند به فعالیت قرآنی بانوان و آقایان به یک میزان توجه داشته باشند اما گاهی اوقات فعالیت قرآنی بانوان با کملطفیهایی روبرو میشود. در حال حاضر بانوان در رشته حفظ و ترتیل فعالیتهای خوبی دارند که جا دارد این فعالیتها مورد توجه بیشتری از سوی مسئولان مربوطه قرار بگیرد.
منگلی ادامه داد: همچنین یکی از کملطفیهایی که نسبت به فعالیتهای قرآنی بانوان وجود دارد این است که در برنامههای قرآنی بانوان نه تنها اساتید قرآنی آقا، کمتر حضور پیدا میکنند بلکه بانوان متخصص و کارشناس قرآنی نیز کمتر دیده میشوند و همین مسئله موجب میشود تا فعالیتهای قرآنی بانوان ضعیفتر جلوه کند.
وی در ادامه عنوان کرد: درخواست برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان را بارها در جلساتی که با مسئولان مربوطه داشتهایم و حتی در قالب نامههای متعدد عنوان کردهایم اما متأسفانه هنوز جوابی نگرفتهایم و احساس میکنیم به این درخواستها بها داده نمیشود.
این حافظ کل قرآن کریم در پایان گفت: احساس میکنم دلیل اصلی برگزار نشدن مسابقات بینالمللی قرآن بانوان، نگاهی است که آقایان به بانوان دارند و آقایان و حتی مسئولان قرآنی احساس میکنند سطح فعالیت قرآنی بانوان پایینتر است، اما اگر این نگاه خود را به فعالیتهای قرآنی بانوان تغییر دهند شاهد موفقیتهای بیشتری در بین بانوان قرآنی خواهند بود.