سمیه حاجعلی، حافظ، قاری و داور مسابقات قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به نقش محوری بانوان در خانواده و تأثیر مستقیم آنها بر تربیت خانواده، اظهار کرد: هرچند که بانوان طی سالها و دهههای گذشته حضور خوبی در فعالیتهای قرآنی داشتهاند و علاوه بر عرصه ملی در عرصه بینالمللی نیز خود را به اثبات رساندهاند، اما این فعالیتها در مقایسه با فعالیت آقایان کمتر دیده میشود.
وی با بیان اینکه مسئولان قرآنی آنطور که باید به فعالیتهای قرآنی بانوان بها نمیدهند، عنوان کرد: در کشور ما ظرفیتهای خوبی برای اجرای برنامههای قرآنی فراهم است که اگر مسئولان اهتمام بیشتری به حوزه بانوان داشته باشند و این ظرفیتها در خدمت فعالیت قرآنی بانوان نیز قرار بگیرد رشد خوبی در این زمینه نیز خواهیم داشت.
چرا بانوان فقط در رقابتهای کشوری حضور پیدا میکنند؟
حاجعلی ضمن گلایه از برگزار نشدن مسابقات بینالمللی قرآن بانوان اظهار کرد: چرا بانوان فقط در رقابتهای کشوری میتوانند حضور داشته باشند و مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان برگزار نمیشود؟ در حالی که ما سابقه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشآموزی برای بانوان داشتهایم.
نفر اول رشته قرائت مسابقات بینالمللی قرآن دانشآموزی جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: ما تجربه خوبی با عنوان برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشآموزی داریم و به نظر بنده این مسابقات در سالهای برگزاری چیزی کم از مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران نداشت و همتراز با مسابقات قرآن اوقاف بود.
مشکلی برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان وجود ندارد
وی افزود: اگر مسئولان قرآنی کشور و برگزارکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن اهتمام بیشتری نسبت به فعالیتهای قرآنی بانوان داشته و تصمیم به برگزاری این مسابقات بگیرند از هر لحاظ آمادگی برای برگزاری این مسابقات در کشور فراهم است و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم و میتوانیم مسابقات بینالمللی قرآن بانوان را در کنار مسابقات قرآن آقایان و با رعایت موازین شرعی برگزار کنیم.
حاجعلی ادامه داد: همانطور که مسابقات کشوری قرآن برای بانوان برگزار میشد و تمامی برگزارکنندکان، داوران و امور اجرایی این مسابقات بانوان هستند پس اگر مسابقات بینالمللی برای بانوان برگزار شود باز هم میتوانیم تمامی امور اجرایی و داوران این مسابقات را هم از بانوان استفاده کنیم بدون اینکه مشکلی از نظر شرعی پیش بیاید.
وی در ادامه گفت: سالهاست مسابقات بینالمللی قرآن بانوان در مالزی، مصر، اندونزی و... برگزار میشود و فکر نمیکنم امکانات و ظرفیت آن کشورها بیشتر از ما باشد و تنها دلیل برگزار نشدن این مسابقات در ایران نبود اهتمام در بین مسئولان مربوطه است.
ارتباط بانوان با محافل قرآنی و برنامههای بینالمللی قطع شده است
حافظ کل قرآن کریم با اشاره به توانمندیهای خوبی که بانوان در حوزه فعالیتهای قرآنی دارند، گفت: متأسفانه به این دلیل که در کشور ما مسابقات بینالمللی قرآن بانوان برگزار نمیشود و از طرفی بانوان ما نیز به محافل بینالمللی برای اجرای برنامه اعزام نمیشوند به نظر میرسد ارتباطشان با بانوان قرآنی دیگر کشورها قطع شده است.
وی یادآور شد: در جامعه قرآنی کشور بانوان قاری و حافظ قرآن خوبی داریم و داوران خانم نیز از سطح قابل قبولی برخوردار هستند که در صورت برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان، این بانوان میتوانند به خوبی درخشش داشته باشند و همچنین داوران خانم نیز به داوری بپردازند.
حاجعلی با بیان اینکه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان ایجاد انگیزه برای ادامه فعالیت قرآنی بانوان خواهد بود، افزود: زمانی که بانوان ببینند مسابقات بینالمللی قرآن برگزار میشود تلاش میکنند تا سطح خود را بالا ببرند در صورتی که اگر مسابقات قرآن محدود به کشوری شود انگیزه بانوان نیز کمتر خواهد شد.
بیشتر بودجههای قرآنی صرف فعالیت قرآنی آقایان میشود
وی در ادامه گفت: متأسفانه بیشتر بودجههای قرآنی کشور صرف فعالیتهای قرآنی آقایان میشود و اولویت در فعالیتها با آقایان است در حالی که اولویت باید بانوان باشد چرا که بانوان نه تنها در خانواده بلکه در جامعه نیز تأثیرگذارتر هستند و باید مورد توجه بیشتری از سوی مسئولان قرار بگیرند.
این قاری قرآن عنوان کرد: سال 85 در دیداری که بانوان قرآنی با رهبر معظم انقلاب داشتند یکی از بانوان که دغدغه زیادی در فعالیتهای قرآنی داشت در محضر مقام معظم رهبری به برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان اشاره کرد که رهبر معظم انقلاب در همان دیدار دستور دادند این موضوع حتما پیگری شود اما با این حال مسئولان طی سالهای گذشته اهتمامی به این موضوع نداشتند.