کد خبر: 3176677
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۰
فرج زاده تبیین کرد:

مهجور بودن طب سنتی، توسعه نیافتگی طب اسلامی را در پی داشته است

گروه سلامت: رئیس مرکز تحقیقات طب، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) مهجور بودن طب سنتی در سده‌های گذشته را از جمله دلایل توسعه نیافتگی طب اسلامی خواند.

داوود فرج‌زاده، رئیس مرکز تحقیقات طب، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهجور بودن طب سنتی در قرون گذشته را موجب توسعه نیافتن طب اسلامی دانست و عنوان کرد: از آنجایی که چندین قرن طب سنتی به دلایل سیاسی و از جمله استعمار کنار گذاشته شد و با ورود طب نوین دیگر به طب سنتی بها داده نمی‌شد این طب نتوانست رشد کند که همین امر عدم توسعه یافتگی طب اسلامی را نیز به دنبال داشت.

وی افزود: اگرچه در تفسیر طب سنتی و طب اسلامی تفاوت‌های کوچکی وجود دارد زیرا که همه طب سنتی آن چیزی نیست که مورد تأیید اسلام باشد.

آن بخش از طب سنتی را که مورد تأیید اسلام است را می‌توان طب اسلامی خواند
فرج زاده اظهار کرد: سایه‌ اسلام بر روی طب سنتی همواره وجود داشته است، بعضی مسائل طب سنتی از طب یونانی ریشه می‌گیرد که اسلام آنها را مورد تایید قرار داده است؛ آنچه که مورد تأیید است را می‌توان بخشی از طب اسلامی به شمار آورد.

رئیس مرکز تحقیقات طب، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) ادامه داد: متأسفانه بر طب سنتی و آن بخشی که اسلام بر آن تأکید دارد کار جدی نشده است اگر در این مورد پژوهش می‌شد نتایج آنها را مستند می‌کردیم و اکنون شاهد رشد طب اسلامی نیز بودیم.

وی بیان کرد: در مرکز طب، قرآن و حدیث اگرچه بیشتر فعالیت‌ها بر روی قرآن پژوهی و طب متمرکز است اما بخشی از فعالیت‌ها نیز به طب سنتی ویژه آنچه که مورد تأیید و تحت تأثیر اسلام است اختصاص دارد.

مباحث طب اسلامی ریشه‌های علمی معتبری دارند
فرج زاده با اشاره ریشه‌های علمی طب اسلامی گفت: حضرت علی(ع) در خطبه یازدهم نهج البلاغه اشاره می کند که«باید متناسب با طبع و مزاج افراد با آنها رفتار شود» از این منظر که برای هر انسانی نمی‌شود یک نسخه پیچید و باید متناسب با طبع افراد و مزاج آنها به درمان و تجویز دارو پرداخته شود.

فرج زاده خاطر نشان کرد:خوشبختانه کارها و پژوهش‌های زیادی در زمینه سلامت معنوی، روانشناسی اسلامی و پرستاری بر اساس مدل‌های اسلامی در حال انجام است که امید به پرداختن به مبانی طب اسلامی را افزایش داده است.

captcha