به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهدی ماحوزی، دبیر علمی همایش بینالمللی حافظ درباره این همایش و حضور دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه بینالمللی کتاب گفت: در طول یک سال گذشته بیش از 150 مقاله علمی به شورای علمی همایش حافظ که ارزیابان آن 31 نفر بودند ارائه شد. پس از بررسیهای دقیق توسط داوران در مجموع 20 مقاله پذیرفته شد که به دلیل اندک بودن تعداد مقالات برگزیده به سفارش مقاله به اساتید و پژوهشگران اقدام کردیم و چکیده انگلیسی این مقالات در حال آماده شدن است و قرار است در همایش حافظ منتشر شود و سپس در زمان اندکی پس از برگزاری همایش در قالب کتاب هزار صفحهای چاپ شود.
دبیر علمی همایش بینالمللی حافظ در بیان اهداف برگزاری این همایش ملی عنوان کرد: در قلمرو آموزش عالی کشور بهویژه در حوزه علوم انسانی اهتمام خاصی در تهذیب اخلاق جوانان و آشنا کردن آنها با فرهنگ اسلامی و ایرانی صورت گرفته و دانشگاه آزاد اسلامی نقش کلیدی را در این زمینه ایفا کرده است.
وی با اذعان به اینکه به دلیل استغراق خواجه شیراز در مکتب رندی و زبان رمزی، شناخت وی نسبت به دیگر گویندههای ادب فارسی دشوارتر است، به بازتاب خوب و تجربه موفقیتآمیز برگزاری همایشهای ملی مولانا و فردوسی اشاره کرد و گفت: تصمیم گرفتیم پس از دو همایش مولانا و فردوسی که بسیار موفق بود و بازتابی گسترده در ایران و جهان داشت، به حافظ برسیم. کلید این همایش از زمان عبدالله جاسبی، رئیس دانشگاه آزاد خورد و بعد طولی نکشید که این کار متوقف ماند تا مدیریت جدید دانشگاه با برپایی این همایش موافقت کرد.
برپایی همایش ملی سعدی
ماحوزی همچنین به برنامهریزی برای برگزاری همایش بینالمللی سعدی اشاره کرد و افزود: پیشنهاد برگزاری همایش ملی سعدی نیز مطرح شده که البته معتقدم خاقانی و نظامی نیز از اهمیت کمی برخوردار نیستند.
دبیر علمی همایش بینالمللی حافظ به مشارکت ملی و معنوی نهادهای مختلف در برپایی همایش بینالمللی حافظ نیز اشاره کرد و گفت: از میان نهادهای مشارکت کننده میتوان به انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سازمان یونسکو، میراث فرهنگی و وزارت نفت اشاره کرد. همچنین دایرةالمعارف بزرگ اسلامی به طور رایگان سالن رایزنی و جلسات شورای علمی همایش متشکل از 31 داور و مسئول برگزاری را در اختیار قرار داد.
وی افزود: حدود 15 مقاله از خارج کشور به دبیرخانه ارسال شد که قابل توجه است. همچنین مجدالدین کیوانی که در آمریکا اقامت دارد نیز با ارائه مقاله خود در این همایش سخنرانی خواهد کرد.
ماحوزی همچنین به برنامههای جنبی این همایش اشاره کرد و گفت: در دومین روز برگزاری همایش در تهران (16 اردیبهشت) نمایشگاه خوشنویسی اشعار حافظ، مولانا، فردوسی و خیام، اثر فریبا مقصودی نخستین زن خوشنویس ایرانی برگزار میشود. همچنین با همکاری مرکز اسناد تعدادی نسخه خطی برای نمایش مورد بازدید قرار خواهد گرفت.
قرائت پیام آیتالله رفسنجانی و دبیرکل یونسکو
وی به آیین افتتاح همایش بینالمللی حافظ اشاره کرد و توضیح داد: این همایش 15 اردیبهشت در تهران با سخنرانی رئیس دانشگاه برپا میشود. همچنین پیامی از آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گشایش مییابد. همچنین عبدالله جاسبی، رئیس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی نیز از سخنرانان همایش خواهد بود و پیام دبیر کل یونسکو نیز قرائت خواهد شد.
ماحوزی همچنین گفت: ممکن است رئیس جمهور نیز در این گشایش حضور داشته باشد و یا پیامی از جانب وی قرائت شود.
همچنین در این جلسه حسین منوری، مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: هفته آینده در دانشگاه آزاد نقطه تلاقی دو حرکت فرهنگی در تهران و شیراز صورت میگیرد؛ یکی پاسداشت حافظ شیرازی به عنوان یکی از مفاخر ایرانی که در تاریخ 15 و 16 اردیبهشت در تهران و 17 و 18 در شیراز برگزار میشود و اتفاق دیگر برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب است. همایش حافظ در تهران در تالار شهید مطهری و در مجموعه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.
وی در معرفی برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: تاکنون بیش از 40 واحد دانشگاهی از شهرهای مختلف ایران برای شرکت در نمایشگاه ثبت نام کردهاند. 2000 عنوان کتاب جدید که از سال 1390 منتشر شده و در این نمایشگاه با تخفیف 35 درصد برای عموم و به میزان بالاتری برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. در چادر دانشگاه آزاد که با معماری ایرانی اسلامی طراحی شده، همه روزه جلسات نقد و بررسی کتاب برگزار خواهد شد و محل ویژهای نیز برای استقرار خبرنگاران رسانههای مختلف ترتیب داده میشود.
این نشست خبری چهارشنبه، 9 اردیبهشت در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.