کد خبر: 3253844
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵
رئیس دانشگاه آزاد مسجد سلیمان:

تغیر نگرش نسبت به حجاب باید توسط آموزش و پرورش صورت بگیرد

کانون خبرنگاران نبأ/ کوروش اکبری: مسعود شهبازی با بیان اینکه در یک دوره زمانی محدود در دانشگاه نمی‌توان نگرش‌ها را تغییر داد، گفت: در آموزش و پرورش در فرصت ۱۲ ساله می‌توان برای تغییر و هدایت نگرش دانش‌آموزان نسبت به حجاب برنامه‌ریزی صحیح کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، نشست هم‌اندیشی شورای حجاب و عفاف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان به منظور بررسی راه کارهای علمی بهتر ارتقای فرهنگ حجاب با حضور علی ادبی، دادستان مسجدسلیمان، مسعود شهبازی، رئیس واحد دانشگاهی مسجد سلیمان و سرهنگ سید عبدالمطلب رحیمی حسینی، فرمانده سپاه مسجدسلیمان در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

مسعود شهبازی، رئیس واحد دانشگاهی مسجد سلیمان گفت: حجاب مقوله‌ای فرهنگی و دینی است اما عفاف پدیده‌ای درونی است که نمود آن را در حجاب افراد هم می‌توان مشاهده کرد.

وی افزود: همانط‌ور که می‌دانید مسایل فرهنگی بیشتر با نگرش‌ها سر و کار دارند، نگرش‌ها اموری تدریجی هستند و یک دفعه نمی‌توان نگرش فرد را تغییر داد، سخت‌ترین کار تغییر نگرش افراد است، جسم را می‌توان زندان کرد اما فکر را نمی‌توان در یک جا محبوس کرد، لذا در بحث حجاب و پوشش که موضوع اصلی این جلسه است باید برای تغییر نگرش‌ها چاره‌ای پیدا کرد.

رئیس واحد دانشگاهی مسجدسلیمان سپس گفت: در دانشگاه که اکثر مخاطبان را دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی تشکیل می‌دهند باید توجه داشت در یک دوره زمانی محدود بین 2 تا 4 سال نمی‌توان نگرش‌ها را تغییر داد اما در آموزش و پرورش یک فرصت زمانی 12 ساله وجود دارد که می‌توان برای تغییر و هدایت نگرش دانش‌آموزان برنامه‌ریزی صحیح کرد.

دانش‌آموخته دکتری مشاوره، تأکید کرد: شرایط سنی دانشجویان به گونه‌ای است که از دوره متابعت گذشته‌اند، این موضوع برای دانش‌آموزان صادق نیست چون در دوران مدرسه دانش‌آموز متابعت‌پذیری بیشتری دارد، در دانشگاه افراد به دنبال هویت و پیدا کردن پاسخ سؤالات هویتی و فلسفی و دینی هستند که در ذهنشان بوجود می‌آید.

حجت‌الاسلام مرعشی، امام جماعت واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در ادامه جلسه با بیان حدیثی از امام علی(ع) به موضوع اصلی جلسه پرداخت و به طوری که در مهمترین بخش سخنان وی آمده است: در فضای دانشگاه طیف‌های مختلفی وارد می‌شوند که سلیقه‌های خاص خود را دارند، لذا درباره حجاب ضروری است با بهره‌مندی از همه ابزار به‌ویژه فضای مجازی، طوری تبلیغ و فضای‌سازی شود که همه اقشار بدانند حجاب متعلق به تمام انسان‌ها است و فقط مربوط به طیف خاصی نیست.

در ادامه جلسه علی ادبی، دادستان مسجدسلیمان در سخنانی به لزوم بررسی بدحجابی از جنبه‌های روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، حقوقی و مذهبی وهمچنین تصویب قانون جدید امر به معرف و نهی از منکر و وجود ماده قانونی محکومیت برای زنانی که بدحجاب در انزار عمومی حاضر می‌شوند در قانون مجازات اسلامی اشاره کرد.

وی تأکید کرد: تأثیرگذارترین و مهمترین کار برای از بین بردن بدحجابی فرهنگ‌سازی است که باید بیشتر به این موضوع توجه شود اما بحث حقوقی و قضایی به عنوان عامل بازدارنده، آخرین راه حل مبارزه با بدحجابی است.

سیدعبدالمطلب رحیمی حسینی، فرمانده سپاه پاسداران مسجدسلیمان یکی دیگر از حاضران در جلسه هم‌اندیشی حجاب و عفاف در ابتدای صحبت خود با اشاره به آیه 59 سوره احزاب به لزوم پوشش مناسب برای زنان در دین اسلام تأکید کرد و گفت: حجاب لازمه عفاف است و برای رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب که هدف جلسه است باید همه حوزه‌ها با وحدت کلمه برای رفع مشکل بدحجابی قدم بردارند و برگزاری جلسات روشن‌گری از جمله اموری است که تأثیری زیادی در رسیدن به نتیجه دارد.

captcha