به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عباس صداقت رئیس اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام این خبر با اشاره به اهمیت آگاهی بخشی به جوانان در خصوص رفتارهای پرخطر بیان کرد: یکی از خلاءهای مهم کنترل ایدز در کشور آگاهی جوانان و نوجوانان است. جوانان به طور غریزی کنجکاوند و کنجکاوی آنها باعث میشود به رفتارهای پرخطر تن بدهند.
وی در این خصوص افزود: اگر جوان از آسیبهای پرخطر مثل مصرف مواد مخدر و خطر ابتلا به عفونت ایدز آگاه نباشد، برای کشوری که نیروی کارآمد آن جوان هستند میتواند خسارات جبران ناپذیری به بار آورد. در همین راستا و برنامه استراتژیک کشور بحث آگاهی جوانان و نوجوانان در دستور کار قرار گرفته است.
صداقت در خصوص اهمیت همکاری با سازمان جوانان هلال احمر در ترویج و آگاه سازی جوانان تصریح کرد: سازمان جوانان هلال احمر پتانسیل و ظرفیت خوبی دارد و وجود یک میلیون داوطلب پنج تا ۲۹ ساله ارزش و اهمیت این سازمان را بالاتر میبرد.
وی ادامه داد: وجود پایگاهها و مراکز داوطلبی در حوزههای مختلف و استانهای سراسر کشور فرصتی است که کمتر کشوری از آن برخوردار است.
صداقت در خصوص همکاری با این سازمان توضیح داد: از اواخر سال گذشته مذاکراتی با سازمان جوانان هلال احمر انجام و جلسات کارشناسی برگزارشد. در نهایت در محورهایی که خلا آموزشی حس میشد قرار شد تصمیم گیری شود.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه در خصوص کنترل بیماری ایدز گفت: براساس این تفاهم نامه قرار است تا جوانان هلال احمر ابتدا آموزشهای لازم را دریافت کنند و سپس در نقاط مختلف کشور این آموزش ها را به مردم انتقال دهند. همچنین خوشبختانه قرار است جوانانی به عنوان مشاور و آزمایشگر ایدز تربیت شوند.
صداقت از روش آموزشی آموزش همسالان یا peer education به عنوان روشی مؤثر در انتقال مفاهیم به جوانان و آگاهی آنها از رفتارهای پرخطر یاد کرد و گفت: پیش بینی میکنیم با استفاده از این نوع آموزش که در برنامههای سازمان جوانان هلال احمر مدنظر قرار گرفته است، بهترین نتیجه را بگیریم.
وی ابراز امیدواری کرد تا روز جهانی ایدز در اول آذر آموزش تمام گروهها به پایان رسیده باشد و تیمهای عملیاتی تشکیل شود و برنامهکاری منسجمی گردآوری شود.
صداقت در خصوص میزان موفقیت این طرح اظهار کرد: با توجه به حمایتی که از طرف دو دستگاه وجود دارد پیش بینی میکنم اقدام ارزشمندی در برنامه کنترل در کشور باشد و قابلیت خواهد داشت علاوه بر آگاهی و نگرش جوانان مانع گسترش ابتلا به این بیماری نیز شود.
وی همچنین با اشاره به بعد بینالمللی اجرای این برنامه تصریح کرد: نتایج مؤثری در اجرای این طرح وجود دارد و حتی به عنوان یک تجربه موفق و بهترین میتوان عملکرد موفق این طرح را به کشورهای دنیا عرضه کرد.
صداقت ادامه داد: به جرئت میتوانم بگویم در مدیترانه شرقی این طرح برای اولین بار انجام میشود و قطعا از نتایج آن به خوبی بهرهمند میشویم.