کد خبر: 3259477
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۴

«تجلی فرهنگ‌ قرآنی در شخصیت اقبال لاهوری» در اردن بررسی می‌شود

گروه بین‌الملل: تجلی و تبلور فرهنگ قرآنی در شخصیت علامه محمد اقبال لاهوری، از اندیشمندان و متفکران نامدار اسلامی در قرن بیستم میلادی طی همایشی در شهر «امان»، پایتخت اردن بررسی می‌شود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «آیسسکو»، همایش علمی بررسی شخصیت‌ علامه محمد اقبال لاهوری، روزهای 19 و 20 اردیبهشت‌ماه سال جاری در شهر امان، پایتخت اردن و با مشارکت علما، دانشمندان، کارشناسان، و پژوهشگرانی از 15 کشور اسلامی برگزار می‌شود.

این همایش به همت سازمان علوم، فرهنگ و آموزش اسلامی(آیسسکو) و با همکاری مرکز بین‌المللی اندیشه اسلامی و با عنوان «محمد اقبال لاهوری و تلاش‌های وی در اصلاح و نوگرایی فکری» برگزار می‌شود.

بررسی شخصیت اقبال و عوامل شکل‌گیری اندیشه و رویکرد وی،

تبلور نشانه‌ها و آثار فرهنگ قرآنی و روحیه فرهنگ اسلامی نزد اقبال، نوگرایی فکری، تمدنی و سیاسی محمد اقبال در سطح امت، دولت، فرهنگ و تمدن،  شیوه و منش اقبال در نواندیشی و تفکر دینی و شاخص‌ترین نشانه‌های نوگرایی اقبال، مفهوم تبادل فرهنگی و تعامل فرهنگی و مدنی با دیگران، نظریه بازسازی تمدن اسلامی و مفاهیم شاخص آن نزد اقبال و نقش مؤسسات و سازمان‌ها و افراد در استفاده از این مفاهیم از محورهای این همایش است.

هدف از این همایش بزرگداشت محمد اقبال به عنوان یکی از مهمترین شخصیت‌های اندیشه نوین اسلامی و معرفی وی به نسل جوان به منظور شناخت تلاش‌های علمی و عملی وی در زمینه ساخت تمدن و نوگرایی و تلاش‌های نظری، معرفتی و اجرایی وی در اصلاحات، و تبیین مضامین طرح فکری محمد اقبال در تجدید و بازسازی و تحلیل خصایص متمایز و روشمند تلاش‌های معرفتی، فلسفی و فرهنگی وی و بیان آثار نظری و عملی شیوه اصلاحی اقبال در تربیت و آموزش و فرهنگ، و پیشنهاد برنامه‌های پژوهشی و روشمند در چارچوب تلاش‌های وی، و شناخت ورود ابتکاری در مشارکت در ساخت تمدن جهان اسلام عنوان شده است.

عزالدین معمیش، کارشناس مدیریت فرهنگ و ارتباطات به عنوان نماینده آیسسکو در این همایش حضور دارد و مقاله‌ای با عنوان «نقش تکریم اندیشمندان و بزرگان در ساخت تمدن در جهان اسلام» ارائه می‌کند.

علامه محمد اقبال لاهوری یکی از اندیشمندان و متفکرین نامدار اسلامی متعلق به قرن بیستم میلادی می‌باشد. افکار و اندیشه‌های وی در خصوص مسلمانان و کشورهای اسلامی که می‌توان گفت به طور غیرمستقیم متأثر از سیدجمال‌الدین بوده است، تأثیر به‌سزایی بر اندیشه‌ها و تفکرات مسلمانان و جوامع اسلامی داشت.

اقبال در مدت اقامت سه ساله خود در اروپا و تحصیل در آنجا، پیشرفت و توسعه‌ی جوامع غربی را نظاره‌گر بود و به جای آنکه مانند بسیاری از مسلمانان که به اروپا سفر می‌کنند، مجذوب و مقهور فرهنگ و تمدن غرب شود، به شدت به دنبال راه‌حل جهت برون‌رفت جوامع مسلمان از وضعی که در آن زمان گرفتار آن بودند، برآمد.

captcha