کد خبر: 3303982
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۶
روحانی:

بالاترین شاخص ارزیابی جوامع اسلامی میزان عمل به قرآن است + فیلم

گروه فعالیت های قرآنی: رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه مسابقات بین المللی قرآن ایران ضمن برشمردن برخی شاخص های جوامع اسلامی عمل به قرآن را بالاترین شاخص عنوان کرد و گفت: در حال حاضر به این شاخص بسیار نیازمندیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران عصر امروز 25 اردیبهشت ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین روحانی، رئیس جمهور برگزار شد.
روحانی در این مراسم در سخنانی ضمن تبریک عید مبعث بر حاضران در این مراسم گفت: قرآن مجید به عنوان کتاب نور و هدایت برای ما و رحمت و روشنایی برای همه مسلمانان و رحمت و روشنایی برای همه آنهایی که می توانند حق و حقیقت را بیابند است.
وی افزود: گرچه خداوند بر امت‌های سابق نیز کتب آسمانی نازل کرده است و آنها نیز مسیر هدایت را تعیین کردند، خود قرآن نیز تصدیق کننده همان کتاب ها است اما در عین حال قرآن، ویژگی خاص خود را دارد. اولین ویژگی قرآن این است که تنها کتابی است که به عنوان کتاب هدایت و آسمانی توانسته از دست تغییر و تحریف مصون بماند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دیگر آثار وحی در طول تاریخ مورد دستبرد تحریف گران قرار گرفته اند، تصریح کرد: اما قرآن آن کتابی است که از ناحیه خداوند برای تمامی مسلمانان همان گونه که بر قلب پیامبر(ص) نازل شد امروز در اختیار ما قرار گرفته است. حتی نحوه جمع آوری قرآن و ترتیب قرار دادن سوره های آن هم طبق نقل های متعدد تاریخی براساس دستور پیامبر(ص) بوده است.
روحانی خاطرنشان کرد: اینکه امروز دنیای اسلام راجع به متن قرآن در سراسر آن هیچ اختلافی دیده نمی شود و همه متفق و واحد آن را قرائت می کنند، یکی از نعمت های بزرگی است که پروردگار به مسلمانان ارزانی داشته است. یکی از مسائلی که باعث وحدت شده است این است که خوشبختانه مسلمانان قرآن را به زبان وحی و زبان عربی قرائت می کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر هر گروه و ملتی قرآن را با زبان خود قرائت می کردند آثار وحدت و اتحاد آنچنان که امروزه دیده می شود، دیده نمی شد، گفت: قرآن کتابی است به عنوان کتاب مبارک است، کتابی که سراسرش خیر و برکت برای جامعه انسانی و به ویژه جامعه مسلمانان است، قرآن مجید خود به عنوان کتاب مبارک از خود یاد کرده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن ایران اظهار کرد: این کتاب، کتابی است که برای پیروی و تبعیت آمده است و با تبعیت از آن و با پروا و تقوا و با پاکدامنی جامعه مورد رحمت خداوند قرار می گیرد. گرچه نگاه به قرآن عبادت و دارای ثواب است و گرچه حفظ آن نیز عبادت به حساب می آید اما در عین حال  آنچه مهم است این است که باید از قرآن تبعیت کنیم، آیات قرآن را در زندگی و جامعه مشاهده کنیم وآن زمان است که مورد رحمت خداوند قرار می گیریم.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به آیه «کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَیْکَ مُبَارَکٌ لِّیَدَّبَّرُوا آیَاتِهِ وَلِیَتَذَکَّرَ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ» گفت: قرآن برای دقت و تدبر و فهم آیات آن نازل شده است، این کتاب برای سراسر زندگی می تواند برکت داشته و همراه با خیر باشد البته در صورتی که در آیات آن تدبر کنیم، آن قرائت و خواندنی که اندیشیدن در آن نباشد و نخواهیم به بطون قرآن دست یابیم تدبر در آن نخواهد بود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید به عمق آیات قرآن دست یابیم و در زندگی خود آثار عملی قرآن را مشاهد کنیم، به بحث در مورد یکی دیگر از ویژگی های قرآن پرداخت و افزود: یکی دیگر از ویژگی های این کتاب علاوه بر اینکه برای هدایت بوده است، این است که این کتاب معجزه جاوید پیامبر (ص) نیز بوده است. قرآن در آیات خود آورده است که هیچ جمع و هیج شخصی نمی تواند آیاتی مانند آن را چه در زیبایی و چه در معنا و مفهموم بیاورد.
وی در ادامه ضمن برشمردن برخی شاخص های جوامع اسلامی، بیان کرد: قرآن کتاب فخر و افتخار مسلمانان است ما امروز به تلاوت و حفظ قرآن کریم افتخار می کنیم، قرآن خوانی و قرآن دانی یک فخر برای همه مسلمانان است، باید در همه جوامع  اسلامی یکی از شاخص هاخواندن صحیح کتاب آسمانی باشد، باید یکی از شاخص های علمی و فرهنگی جوامع اسلامی درک و فهم معانی قرآن مجید باشد. باید یکی از شاخص های جامعه اسلامی حفظ قرآن کریم باشد، اما شاخص بالاتر جوامع اسلامی باید عمل به قرآن کریم باشد.

روحانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر جوامع اسلامی به تعیین شدن شاخص عمل به قرآن در جوامع خود نیازمند هستند به طرح این سؤال که مگر قرآن از ما چه می خواهد پرداخت و تصریح کرد: قرآن از ما تقوا، وحدت، اتحاد در میان مسلمانان، الفت با یکدیگر و دعوت به خیر و امربه معروف و نهی از منکر و نماز و عبادت و حج و ... را می خواهد، جامعه ای که با شور و مشورت  اداره شود اثری از استبداد در آن دیده نخواهد شد و آن جامعه ای خواهد بود که عدل و داد و اعتدال در آن هست.
وی با بیان اینکه صاحب نظران و برنامه ریزان برای جوامع اسلامی باید شاخص هایی برای اجرای درست قرآن کریم درست کنند، گفت: همانگونه که تلاوت و حفظ قرآن کریم فخر است بالاتر از آن اجرای قرآن در جوامع اسلامی فخری بسیار بالاتر است. معیاری که نشان دهد صداقت تا چه حد در جامعه اسلامی وجود دارد باید درست شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید شاخصه هایی که نشان دهد در بین مسلمانان تا چه میزان مسائلی از قبیل امانتداری، فساد و مبارزه با آن، رشوه و.... طراحی شود، افزود: نکند به زمانی برسیم که در جامعه تنها ظاهر قرآن حاکم باشد اما عمل به آن وجود نداشته باشد. قرآن مبارک است و هر جامعه ای که به آن دست یابد به خیر و برکت دست خواهد یافت.
روحانی تصریح کرد: نکند در شرایطی قرار بگیریم که در حالی که قرآن ما را به سمت علم ارجاع داده است جوامع دیگر از ما پیشی بگیرند، نکند به روزی برسیم که اخوت و صمیمیت در جوامع دیگر در حالی که در گذشته دشمن بوده اند، حاکم شود و ملت های مسلمان با هم دشمن باشند، مبادا به روزی برسیم که آنها برای خود اتحادیه و قانون مشترک بنویسند و مسلمان به تفرقه و اختلاف بیشتر نزدیک شوند.
وی در ادامه ضمن تأکید چند باره بر اهمیت عمل به قرآن کریم، اذعان کرد: آنچه که مهم است عمل به قرآن در زندگی فردی و  اجتماعی است، معیار و شاخص ما باید عمل به قرآن مجید در زندگی و خانه و خانواده باشد. نکند دیگران خبری را راست بگویند و ما خبر دروغ را بگوییم.
رئیس جمهور اسلامی ایران در ادامه با اشاره به اینکه اسلام یعنی صداقت و برادری، مروت و مدارا و اسلام یعنی گرفتن دست همدیگر و رخت بر بستن خشونت، اظهار کرد: آیا اگر برای تفوق منطقه ای خودمان بر سر همسایه بمب و موشک بیندازیم می توانیم ادعای قرآن بودن و اسلامی بودن نیز داشته باشیم. آیا اگر به جای کمک به فقرا به خشونت طلبان کمک کنیم می توانیم بگوییم اسلامی هستیم.
روحانی بار دیگر عمل به قرآن کریم را نیاز امروز جوامع اسلامی عنوان کرد و با بیان اینکه امروز دنیای اسلام نیاز به بعثت پیامبر(ص) دارد، گفت: مبادا در روزگاری قرار گرفته باشیم که از اسلام فقط نامی ماده باشد و از قرآن تنها ظاهری، مبادا ساختمان مساجد بسیار زیبا و مجلل شده باشد در عین اینکه از هدایت در آنها خبری نباشد.
وی افزود: مبادا به روزگاری برسیم که در همه جا ببینیم که گروهی از تروریست ها به جان مسلمانان افتاده باشند و سایر مسلمین ساکت بنشینند و نظاره گر باشند، اگر می خواهیم قرآن برای ما مبارک باشد باید از آن تبعیت کنیم و شاخص باید اجرای آیات و عمل به قرآن باشد.
روحانی در پایان اذعان کرد: باید به قرآن و اجرای آن افتخار کنیم، آن زمان است که می توانیم بگوئیم بعثت پیامبر(ص) و قرآن برای ما برکت و خیر است و راه برای نجات جوامع اسلامی مهیا است.

captcha