کد خبر: 3304630
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
فرج‌زاده انتقاد کرد:

کمبود فعالیت‌های پژوهشی در زمینه طب اسلامی

گروه سلامت: رئیس مرکز طب، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) از قلّت و کم تعداد بودن تحقیقات علمی و پژوهشی در زمینه طب اسلامی انتقاد کرد و توسعه طب سنتی را لازمه ایجاد فضا برای طب اسلامی دانست.

داوود فرج زاده، رئیس مرکز طب، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از قلت کارهای پژوهشی در زمینه طب اسلامی انتقاد، و اظهار کرد: متأسفانه در زمینه طب اسلامی کار پژوهشی وسیعی صورت نگرفته است که بتوان روی آن مانور داد.

وی افزود: بیشتر کارهای انجام شده بر روی طب سنتی است و در واقع طب سنتی جهت ایجاد فضا برای طب اسلامی برجسته شده است.

تنها در 2 دهه اخیر به صورت جدی طب اسلامی پیگیری می‌شود
فرج زاده عنوان کرد: اگرچه در محافل علمی بارها در رابطه با طب اسلامی بحث شده بود اما تنها نزدیک دو دهه است که به صورت جدی طب اسلامی در کشور پیگیری می‌شود.

وی بیان کرد: پیش از مطرح شدن طب اسلامی، تولید علم دینی مدتها بود که تب بالایی در جامعه علمی کشور داشت؛ این حساسیت زمانی بیشتر شد که انقلاب اسلامی رخ داده و مسئولان انقلاب می‌خواستند با کارشناسی دینی نظام را اداره کنند، برای این کارشناسی نیاز به یک بنیان نظری متقن و محکمی بود که این نظام دینی را شکل دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) ادامه داد: هر نظام کارشناسی یک پشتوانه و سیاست علمی دارد، این پشتوانه علمی در جامعه ما باید بر بستر دینی شکل بگیرد.

بر اساس آموزه‌های قرآن در همه زمینه‌ها می‌باید از رهنمودهای دینی استفاده کرد 
وی عنوان کرد: اینکه چگونه به این فکر افتادند که به طب اسلامی بپردازند، بر می‌گردد به جهان بینی و تفکر ما، بر اساس جهان بینی دینی ما و آموزه‌های قرآنی می‌بایست در همه زمینه‌ها از رهنمودهای دینی استفاده کرد چرا که این رهنمود‌ها وصل است به وحی و چون به وحی متصل است می‌تواند از نظر ما متقن باشد.

فرج زده تأکید کرد: در رابطه با طب نیز در اسلام رهنمودهای زیادی وجود دارد، قرآن نیز دارای رهنمودهای کلی در این زمینه است.

وجود اختلاف نظر در رابطه با موضع قرآن نسبت به طب
وی اظهار کرد: اختلاف نظری در رابطه موضع قرآن نسبت به طب وجود دارد؛ اگر کار قرآن هدایت انسان به سعادت ابدی است و منظور از هدایت نیز رهنمودهایی با جنبه اخلاقی و اجتماعی است، این سوال مطرح می‌شود، اگر کار قرآن هدایت انسان به سعادت ابدی‌ست، سعادت اخروی و دنیوی ما هم به مقوله‌ای به نام سلامت وصل است.

یکی از جنبه‌های سعادت و جنبه‌های وجودی انسان، سلامت او است
فرج زاده ادامه داد: در دینی که ما معتقدیم دین کامل است قطعا در مورد سلامت هم باید سخن و توصیه‌‌ای داشته باشد، زیرا که یکی از جنبه‌های سعادت و جنبه‌های وجودی انسان سلامت او است.

وی خاطر نشان کرد: به نظر من رهنمود‌های دینی در قرآن مانند تابلوی راهنمایی است که رهنمود‌های کلی در آن است و باید جزئیات را از متون دینی و روایات معصومین استخراج کرد همه اینها می‌توانند سوژه‌های تحقیقاتی برای محققین علاقمند به طب اسلامی باشد.

captcha