به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عبدالرضا سالمینژاد، یکی از نویسندگان دفاع مقدس و صاحب سه کتاب تخصصی درباره مقاومت مردم دزفول است. وی هفتم مرداد 1340 در دزفول متولد شد و از دوران نوجوانی در رادیو دزفول کار میکرد و با قلم خود نشریات، مجلات و کتابهای آن زمان را پر میکرد.
اگر چه رشته تحصیلی وی زبان فرانسه است، اما با الهام گرفتن از ادبیات این ملت توانسته سبک جدیدی را وارد نویسندگی ایران کند. این نویسنده از سال 85 مدیر مسئول انتشارات «نیلوفران» است و در عین حال به تالیفات خود ادامه میدهد.
وی کتابهای متعددی در حوزه دفاع مقدس تالیف کرده که از این شمار میتوان به «الف-دزفول»، «دزفول پایتخت مقاومت ایران» و «سربازان سبزقبا» در معرفی مقاومت دزفول اشاره کرد. چهارم خرداد روز مقاومت دزفول بهانهای شد تا با این نویسنده به گفتوگو بنشینیم.
سالمینژاد به دلایل نامگذاری چهارم خرداد به نام روز دزفول اشاره میکند و میگوید: «بلد الصواریخ» یا شهر موشکها عنوانی بود که عرقیها در طول جنگ تحمیلی به شهر مقاوم دزفول داده بودند. این شهر در سال 1365 از طرف جمهوری اسلامی ایران به عنوان شهر نمونه معرفی و لوح زرین آن توسط دولت در یکی از میادین دزفول نصب شد. مردم دزفول در طول هشت سال دفاع مقدس با همه توان در برابر دشمن ایستادند و با وجودی که بیشترین موشک بر پیکره این شهر وارد شد، اما در حین جنگ مردم، همزمان بخشهای تخریب شده را بازسازی کردند.
به گفته وی، رژیم بعثی عراق در دوران جنگ تحمیلی 127 شهر را مورد حملات موشکی قرار داد که دزفول همواره در صدر حملات بود. با اینکه این شهر پایتخت سیاسی و اقتصادی نبود، بعثیها خصومت ویژهای با این شهر داشتند چرا که گمان میکردند میتوانند بدون حمله نظامی این شهر را با تحریکات سیاسی به تصرف درآورند ولی جوانان دزفول این توطئهها را خنثی کردند.
سالمینژاد اظهار میکند: دزفول در طول جنگ تحمیلی 172 بار توسط انواع موشکهای سه و 9 متری و 2500 بار توسط توپ و 300 بار مورد حملات هواپیماهای دشمن قرار گرفت و در این حملات 19 هزار واحد مسکونی تخریب شد، ولی همچنان استوار به مقاومت ادامه داد.
دفن 2610 شهید در گلزار شهدای دزفول
وی میافزاید: در سه گلزار مرکز شهرستان و 28 گلزار شهدای روستاهای اطراف دزفول در مجموع 2610 شهید دفاع مقدس مدفون هستند که 800 نفرشان از ساکنان غیرنظامی شهر بودهاند.
سالمینژاد میگوید: یکی از افتخارات دزفول این است که اهالی غیرنظامی مدیریت لشکر 7 ولیعصر(عج) را برعهده گرفتند و خود سمبل ایثار و جهاد شدند.
کتاب «الف-دزفول» عبدالرضا سالمینژاد که به چاپ ششم نیز رسیده خاطراتی از مقاومت اسطورهای مردم قهرمان دزفول است که بخش نخست این کتاب شامل پارهای از خاطرات مردم دزفول در جنگ تحمیلی و بخش دوم آن با عنوان روزشمار جنگ در دزفول متضمن اطلاعات اسناد و مدارکی درباره وقایع جنگ دزفول است.
سالمینژاد میگوید: تنها تعداد معدودی نویسنده درباره مقاومت دزفول که مانند روز خرمشهر به عنوان روز ملی در تقویم ثبت شده است کتاب نوشتهاند.
هزاران کتاب میتوان درباره دزفول نوشت
وی تصریح میکند: نویسندگان دفاع مقدس باید با مطالعه و بازخوانی مقاومت اهالی دزفول چهارم خرداد را از یک روز شعاری به باوری ملی تبدیل کنند. دزفول میتواند الگوی بینظیری برای مطرح شدن در سطح جهان باشد.