کد خبر: 3308501
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹
کفاش:

آموزش معلمان مهم‌ترین حوزه در تعامل با سازمان دارالقرآن است

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: مهم‌ترین حوزه که در تفاهم‌نامه با سازمان دارالقرآن الکریم مورد توجه قرار دادیم حوزه آموزش معلمان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در نشست توسعه هماهنگی‌های دوجانبه معاونت پرورشی و فرهنگی و سازمان دارالقرآن الکریم که ظهر امروز، ششم خردادماه به منظور امضای تفاهم‌نامه‌ مشترک بین دو دستگاه برگزار شد با بیان اینکه آموزش در دوران کودکی، نقشی ماندگار بر روی سنگ است، گفت: همه بر این باوریم که اگر تربیت انسان‌ها در دوران کودکی به خوبی اتفاق بیافتد مسیر زندگی افراد مشخص می‌شود؛ خود ما هم اگر به گذشته برگردیم، می‌بینیم پدران و مادرانمان در کودکی عاملی بودند تا نور قرآنی در دل ما ایجاد شود و دوره‌های راهنمایی و متوسطه هم دوره تکامل است.

لزوم سرمایه‌گذاری در تربیت دینی و قرآنی
کفاش با عنوان این مطلب که اگر ما برای تربیت دینی و قرآنی مقطع ابتدایی سرمایه‌گذاری کنیم موفق خواهیم بود، عنوان کرد: نگاه بنده و معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بر این است که قرآن باید در ابعاد دیگری هنری، شعر، داستان، مشاوره، امور تربیتی و... پیاده شود.
وی یادآور شد: به طور کلی هدف از تشکیل امور تربیتی در وزارت آموزش و پرورش از ابتدا به خاطر فعالیت‌های قرآنی بوده است که البته برای رسیدن به این هدف و دعوت به قرآن برنامه‌های اردویی و... هم خوب است؛ اما در مجموع اساس فعالیت‌های فرهنگی از ابتدا قرآن بوده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نگاه مجموعه ما در معاونت پرورشی و فرهنگی و اداره‌کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش نگاه تخصصی است، گفت: سازمان دارالقرآن الکریم را به عنوان یک مجموعه تخصصی در حوزه توسعه فعالیت‌های قرآنی، آموزش قرآن، توسعه فرهنگ قرآنی و طبع و نشر قرآن می‌دانیم و تفاهم‌نامه‌ای که بین ما به امضا رسیده است می‌تواند محور تعامل ما باشد.

اگر معلمان خوب آموزش ببینند مشکلی در آموزش قرآن نخواهیم داشت
وی یادآور شد: اگر معلمان خوب آموزش ببینند مشکلی در آموزش قرآن نخواهیم داشت چرا که اساس کار ما معلم است. اگر یک معلم بتواند ارتباط خوبی با دانش‌آموزان برقرار کند، می‌تواند موفق باشد؛ هر چه در حوزه دانش‌آموزان و تربیت قرآنی آنها و آموزش قرآن به آنها سرمایه‌گذاری کنیم، می‌ارزد.


کفاش در ادامه عنوان کرد: نوع نگاه ما این است که از آموزش‌های تخصصی و حساب شده سازمان دارالقرآن الکریم در امر تربیت نیروی انسانی استفاده کنیم چرا که این سازمان سوابق خوبی در امر آموزش دارد و باید از این توانمندی‌ها به خوبی استفاده کنیم.
وی در این بخش از سخنان خود با تأکید بر حوزه فوق‌برنامه که در تفاهم‌نامه با سازمان دارالقرآن الکریم مورد توجه قرار می‌گیرد، گفت: در حوزه پرورشی و فرهنگی مسئولیت آموزش غیررسمی بر عهده ما است و براین اساس سالانه چندین اردو برای دانش‌آموزان برگزار می‌کنیم که جذاب‌ترین برنامه در این اردوها، آموزش قرآن می‌تواند باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش درباره فضاهای آموزشی گفت: ما 105 مدرسه داریم و علاوه بر آن دو هزار اردوگاه و کانون فرهنگی و تربیتی و 650 مرکز دارالقرآن داریم که از این ظرفیت باید به خوبی در تربیت دینی دانش‌آموزان و آموزش معلمان استفاده شود.

650 دارالقرآن، پاتوق‌های قرآنی هستند
وی با اشاره به احیای 650 دارالقرآن در سال تحصیلی جاری عنوان کرد: بنده اعتقاد دارم دارالقرآن‌ها به عنوان یک پاتوق قرآنی هستند و همانطور که دیگر اقشار جامعه پاتوق‌هایی برای خود دارند قرآنیان هم باید پاتوق‌هایی داشته باشند و باید جایی باشد که نوجوانان و جوانان قرآنی در آن محل گردهم آماده و با هم ارتباط و تعامل داشته باشند.
کفاش با عنوان این مطلب که معاونت پرورشی و فرهنگی و سازمان دارالقرآن الکریم باید هر دو در عرصه فضای مجازی نیز ورود جدی داشته باشند، اضافه کرد: فضای مجازی در جامعه امروز غیرقابل انکار است و وجود دارد و البته حضور بچه‌ها در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بیش از شبکه‌های غیرمجازی است؛ ورود به این عرصه کار مشترکی است که باید از سوی هر دو دستگاه انجام شود.
وی با بیان اینکه باید دانش‌آموزان را بسیج کنیم که در حوزه مجازی به تولیدات قرآنی و دینی بپردازند، عنوان کرد: باید آموزش‌های لازم در حوزه فضای مجازی و شبکه‌های مجازی به دانش‌آموزان ارائه شود که این کار براساس تفاهم‌نامه از سوی هر دو دستگاه دنبال می‌شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حوزه دیگری که باید براساس این تفاهم‌نامه دنبال شود حوزه آموزش ضمن خدمت معلمان است و این کار باید با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان دارالقرآن الکریم پیگیری شود.
وی با عنوان این مطلب که باید یک ارتباط صمیمی و هم‌افزایی بین دستگاه‌های قرآنی ایجاد شود، گفت: ما اعتقاد داریم که این ارتباط و تعامل امکان‌پذیر است؛ ما همواره این دغدغه را داریم که جوانان قرآنی با هم نزدیک شوند و هم‌افزایی داشته باشند چرا که در این صورت می‌توانیم یک انقلاب بزرگ به وجود آوریم.
کفاش یادآور شد: با آمادگی کامل افتخار می‌کنیم از این پس سازمان دارالقرآن الکریم به کمک ما می ‌آید و در آموزش معلم و تربیت قرآنی و دینی دانش‌آموزان می‌تواند یاری‌رسان ما باشد. هر چه در این حوزه سرمایه‌گذاری داشته باشیم لازم و ضروری است و موجب می‌شود که در قسمت‌های درمانی از جمله؛ اعتیاد، بیماری‌های روحی و روانی و... که هزینه‌های سنگینی دارند و وقت زیادی هم می‌خواهند سرمایه‌گذاری نکنیم چرا که پیشگیری بهتر از درمان است.

captcha