به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام این مطلب گفت: رویکرد نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به لحاظ محتوایی امسال نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد تغییر خواهد داشت. این تغییرات نیز در نتیجه بررسی خلاءها و نقاط ضعف توسط کارشناسان و متخصصان در دورههای قبل است.
نمایشگاه به لحاظ چارچوبی تغییر نخواهد کرد
حشمتی با بیان این که نمایشگاه امسال به لحاظ چارچوبی تغییرات خاصی نسبت به سالهای گذشته ندارد، خاطرنشان کرد: کمیتههای قطعی امسال شامل بخشهای مکتوب، حوزههای علمیه، کودک و نوجوان، علمی، محافل و مراسم، خادمان قرآن کریم، هنری، نهادها و موسسات مردمی، بینالملل، دانشگاهی، فروش، روابط عمومی، طرح و برنامه و .... میشود.
کمبود خلاقیت هنری در نمایشگاه قرآن
وی یکی از آسیبهای احصاء شده از دورههای قبل را کمبود خلاقیت هنری در حوزه قرآنی عنوان و تصریح کرد: تجربیات برگزاری هرساله نمایشگاه بیانگر این موضوع است، به همین منظور در معاونت قرآن نیز به دنبال جذب هنرمندان و تولید محصولات هنری همچون فیلم، قصه، تابلو، پیامهای قرآنی و مواردی از این دست هستیم.
برنامهریزی برای نمایش فیلمهای فاخر در نمایشگاه قرآن
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه از برنامهریزی برای نمایش فیلمهای فاخر در نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: در خصوص نمایش فیلمهای متناسب با حال و هوای قرآنی نمایشگاه، برای سال آینده دست خالی نخواهیم بود، در همین زمینه قراردادهایی هم برای تولید فیلم کوتاه و قصههای قرآنی منعقد شده است.
حشمتی همچنین به راهاندازی دبیرخانه نمایشگاه قرآن در دوره بیست و سوم از سال گذشته اشاره و اظهار کرد: دبیرخانه کمبودها و نواقص را بررسی کرده و بر اساس یافتههای این تحقیقات متوجه شدیم نمایشگاه قرآن در حوزه آثار حجمی نیز دارای ضعف است که باید تقویت شود.
تولید بیش از 100 اثر مکتوب
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وضعیت آثار مکتوب در کشور را نامطلوب توصیف کرد و افزود: برای امسال بیش از یکصد اثر تولید شده است که بخشی از آن به آثار ترجمه اختصاص دارد. با این حال با توجه به ظرفیتهای موجود توقع بسیار بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: از ماهها قبل کار سیاستگذاری و سازماندهی نمایشگاه قرآن کریم در دوره بیست و سوم آغاز شده و نیروهایی در سایتها استقرار یافتند و کار کمیتههای مختلف محتوایی و ستاد اجرایی با محوریت فعالیتهای هماهنگی از سال گذشته آغاز شده است.
اختصاص 4 بازارچه فروش
وی در پایان نمایشگاه قرآن کریم را بزرگترین رخداد قرآنی کشور توصیف کرد و بیان کرد: امیدواریم محیطی فراهم شود که شهروندان روزهدار بتوانند با بخشی از محصولات قرآنی آشنا شوند و نیازهای قرآنی خود را برآورده کنند. از این منظر چهار بازارچه پیش بینی شده است که شامل بازارچه نرم افزارهای قرآنی، کتاب، حجاب و عفاف و بازارچه خوراکیها است.