کد خبر: 3313064
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹
مهم‎ترین رویدادهای سیاسی هفته/

سخنان محیط‌‌زیستی رئیس‌جمهور/ خبرهای داغ اژه‎ای

گروه سیاسی: آیین دهمین دوره جایزه ملی محیط زیست با حضور رئیس جمهور، نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه، دیدار هیئت پارلمان اروپا با لاریجانی و نشست خبری سخنگوی دولت از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

تشریح مصوبات مجمع از سوی محسن رضایی

محسن رضایی روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران با تشریح جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یکی از موضوعات مورد بحث در جلسه امروز بررسی دخالت قوای سه‌گانه در انتخابات بود. در جمهوری اسلامی ایران همیشه انتخابات برمبنای مردم‌سالاری دینی برگزار شده است و یکی از اولویت‌های ما بالا بردن استانداردهای مردم‌سالاری در این جهت است.
وی افزود: یکی از اشکالاتی که ممکن است در انتخابات دیده می‌شد، ورود قوای سه‌گانه، وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های تابعه است که در این خصوص بندی را تصویب کردیم.
رضایی یادآور شد: در این بند ممنوعیت ورود قوای سه گانه، وزارتخانه‌ها، دستگاه‌های تابعه، سازمان ها و نهادهای دولتی و نهادهای عمومی به دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی و جانبداری از داوطلبان قید شده است. 
وی تاکید کرد: بنا بر مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام هر نوع حمایت تشکیلاتی قوای سه گانه اعم از وزارتخانه ها، دستگاه های تابعه و نهادهای عمومی در انتخابات ممنوع است؛ البته مجریان و ناظران انتخاباتی هم حق جانبداری از داوطلبان را ندارند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت در ادامه درباره طرح استانی شدن انتخابات مجلس گفت: در این جلسه یکی از بحث ها پیشنهاد جدید مجلس مبنی بر اضافه شدن طرح استانی-شهرستانی شدن انتخابات بود که مورد بررسی قرار گرفت و نظرات موافقان و مخالفان استماع شد.
وی ادامه داد: موافقان این پیشنهاد تاکید داشتند که با اجرای این طرح نخبگان بیشتری وارد مجلس می شوند اما برخی از نواقص طرح نیز مورد بررسی قرار گرفت و عده‌ای تاکید داشتند که این طرح به مطالعات کارشناسی بیشتری نیازمند است.
رضایی خاطرنشان کرد: پس از بررسی نظرات موافقان و مخالفان این بند پیشنهادی مجلس، مقرر شد تا این طرح از دستور کار سیاست‌های کلی انتخابات در مجمع حذف شود.

دیدار هیئت پارلمان اروپا با رئیس مجلس

هیئتی از پارلمان اروپا روز شنبه با علی لاریجانی دیدار کردند.
لاریجانی در دیدار المار بروک، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا با اشاره به مذاکرات هسته‌ای کشورمان بر حمایت مجلس شورای اسلامی از مذاکرات تاکید کرد و گفت: با نگاه منطقی، پرهیز از زیاده‌خواهی در مرحله نگارش متن و عدم طرح مسائل جدید می توان به توافق نهایی دست یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنانش با اشاره به ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به اروپا گفت: مبارزه مشترک ایران و اروپا با پدیده قاچاق مواد مخدر از افغانستان و ترانزیت آن به اروپا از موضوعات مهم در همکاری‌های فی‌مابین است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران مبارزه گسترده‌ای را برای جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر به اروپا انجام داده و کشورهای اروپایی نیز باید نقش جدی‌تری در این امر ایفاء نمایند.
المار بروک نیز ضمن اشاره به مذاکرات هسته‌ای کشورمان با 1+5 گفت: امیدواریم تا پایان مهلت تعیین شده طرفین به توافق نهایی دست یابند تا با حصول نتیجه و رفع تحریم شاهد جهش رو به جلوی سطح روابط و مراودات دوستانه فی‌مابین باشیم.
وی با اشاره به گسترش گروه‌های تروریستی و خطر آنها برای صلح و امنیت منطقه گفت: گروه‌های تروریستی دشمن مشترکی برای بشریت و صلح و امنیت منطقه هستند لذا باید همه کشورها اختلافات را کنار گذاشته و با همکاری یکدیگر به راه حل‌های اساسی در مبارزه با داعش برسند.

آیین دهمین دوره جایزه ملی محیط زیست با حضور رئیس جمهور

آیین دهمین دوره جایزه ملی محیط زیست صبح روز یکشنبه همزمان با هفته گرامیداشت محیط زیست با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی گشایش یافت.
دکتر روحانی گفت: دولت یازدهم دولت محیط زیست است و اولین مصوبه این دولت برنامه احیای دریاچه ارومیه بود.
وی بر لزوم اعتدال در بهره برداری از طیبیعت تاکید کرد و گفت: بی‌تردید بهره‌برداری ناصحیح و حساب نشده از طبیعت ما را دچار مخاطره خواهد کرد. اگر به محیط زیست توجه نشود توسعه ناپایدار خواهد بود. امروز حفظ آب باد و هوا جزو موارد مهم امر به معروف است.
وی حفظ آب، خاک و هوا را جزو موارد مهم امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: معروف، شایسته‌ها و منکر، زشتی‌ها هستند. کسی که زمین، هوا و آب را آلوده می‌کند کار منکر انجام می دهد که حرام است.
رئیس جمهور با یادآوری این نکته که در این زمینه برخی از وظایف برعهده دولت است گفت: وظیفه ما این است که برنامه ریزی کنیم، بنزین و گازوییل سالم در اختیار مردم قرار دهیم و بتوانیم آلودگی را به حداقل برسانیم. این وظیفه ما است و در این کار دولت قدم های خوبی برداشته است.
وی توضیح داد: دولت بنزین پتروشیمی را کنار گذاشت، بنزین یورو 4 را به ویژه در کلان شهرها در اختیار مردم قرار داد و در زمینه استاندارد خودروها سخت گیری کرد که ما آثار آن را مشاهده کردیم.
روحانی ادامه داد: البته این یک گام موثر بود که باید آن را ادامه دهیم تا وقتی سوختی در اختیار مردم قرار می گیرد، خودرویی ساخته می شود هر دو استاندارد باشد راننده ، مسئول معاینه فنی و همه و همه به وظیفه خود عمل کنیم کار خوبی انجام خواهد شد.
رئیس جمهور با تاکید بر این نکته که بهشت آخرت وصل به بهشت دنیایی است افزود: به یک معنا می توان گفت اگر کسی دنیای خودش را جهنم کرد باید در آخرت هم منتظر جهنم باشد و بالعکس. این بهشت و جهنم مربوط به اخلاق و رفتار ما با طبعیت، انسانها و خودمان است.
وی ادامه داد: مگر می توان جنگل‌ها را نابود کنیم سپس در انتظار هوای سالم باشیم. ما باید طبیعت را برای بارش آسمانی و رحمت خداوند آماده کنیم.
روحانی یادآور شد: بسیاری از روایات ما می‌گوید که اغلب حوادث تلخ به خاطر گناه است، برخی گیر افتاده‌اند که این حوادث طبیعی چطور به گناه ارتباط پیدا می‌کند، معنای آن را وسعت دهید، صدها گناه وجود دارد که یکی از آن ها گناه و ظلم به طبیعت است.
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هنگامی که می‌گوییم تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود ، برخی با شنیدن این حرف چشم هایشان زیاد نچرخد. تحریم ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید. اشتغال، مشکل بیکاری و مسایل دیگر حل و بانک ها احیا شود.
وی اضافه کرد: کسانی که تحریم را بر ملت ایران تحمیل کردند، ظلم بزرگی انجام دادند اما عده‌ای بودند که نمی‌دانستند این تحریم چیست و نمی‌دانستند که همچون تبی است که تبدیل به مریضی شدید می شود.
روحانی گفت: اکنون باید برای رفع مشکلات قدم به قدم پیش رفت که این کار به معنای آن نیست که در برابر حرف ناحق دیگران تسلیم شویم بلکه باید در برابر مشکل حرکت و تلاش کنیم و قدم جلو بگذاریم. مهم نیست این که دیگران چه می‌گویند؛ این گونه سخنان در دنیا بسیار زیاد است. باید به خدا اتکا داشته باشیم. وظیفه ملی و دینی را مدنظر قرار دهیم تا نصرت خدا شامل حال ما شود و مسایل حل گردد.

سید حسن خمینی در برزیل

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی با حضور در مسجد محمد رسول الله(ص) شهر سائوپائولو برزیل با علمای اهل تسنن و نمایندگان مسیحیان و کلیسای ارتدوکس و همچنین شیعیان مقیم این کشور دیدار کرد.
یادگار گرامی امام در این دیدار با تأکید بر اینکه انقلاب ایران سه پیام در سه عرصه داخلی، منطقه‌ای و جهانی دارد به پیام جهانی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: پیام انقلاب امام در عرصه جهانی نفی ظلم و رد انظلام است؛ اینکه ظلم نکنیم و ظلم را نپذیریم.
وی با اشاره به ایده جمهوری اسلامی در حل مشکلات داخلی و جهانی گفت: راه حل همه مشکلات بازگشت به مردم است؛ حتی در مسئله اراضی اشغال شده فلسطین راهبرد جمهوری اسلامی ایران که توسط رهبری معظم انقلاب ترسیم شده است، راهبردی کاملا صلح‌طلبانه و مطابق با معیارهای عقل‌پسند و مردمسالاری است و آن برگزاری رفراندوم سراسری با حضور تمام اقوام و مذاهب فلسطینی است که البته نتیجه ای جز حذف اشغالگران را دربر نخواهد داشت.
یادگار امام در بخش دیگری از سخنانش به وظیفه شیعیان در اقصی نقاط جهان اشاره کرد و گفت: در روزگاری که خشونت هایی به اسم دین خبر اول رسانه های دنیاست ما وظیفه داریم که دین حقیقی که سرشار از دوستی و انسانیت و عقلانیت است را به دنیا بشناسانیم. امروز وظیفه ی ما بسیار سنگین است و باید مرز روشنی میان خشونت های سبعانه امثال داعش و انسانیت اسلامی ترسیم کنیم.

اظهارات معاون سازمان انرژی اتمی درباره پروتکل الحاقی

بهروز کمالوندی با اشاره به برخی تفسیرهای مطرح شده از پروتکل الحاقی با هدف ایجاد اختلال در مذاکرات گفت: اینطور نیست که پروتکل مجوز عام بدهد و آنها بتوانند در هر زمانی به هر جایی مراجعه کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پروتکل الحاقی ادبیاتی دارد که تفسیر خود را می خواهد، ممکن است هر کسی تفسیر خود را داشته باشد اما به نظرم کار خیلی سختی نیست و می شود به گذشته مراجعه کرد و دید که این پروتکل درگذشته چطور اجرا شده و این ادبیات حقوقی چه می خواهد.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: به طور مسلم هیچ کشوری حاضر نیست حاکمیت خود را در معرض مذاکره بگذارد، بنابراین از یک طرف ما باید به سؤالاتی که می تواند در ارتباط با فعالیت های کشور به عنوان یک عضو آژانس مطرح شود پاسخ دهیم، و از طرف دیگر توجه به حساسیت های موجود در کشور در رابطه با موضوعات حاکمیتی مطرح است.
کمالوندی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد برخی در خارج از کشور تعمداً تلاش کردند به گونه ای وانمود کنند که پروتکل الحاقی مفهومش این است که دست آنان باز می شود و می توانند به هر جایی که خواستند مراجعه کنند، درحالیکه ادبیات پروتکل الحاقی چنین چیزی را نشان نمی دهد.
وی تاکید کرد: از طرفی در داخل کشور هم به دلیل انتقال این مفاهیم از بیرون، حساسیت بیشتری پیدا کرده و نگرانی های بجایی را ایجاد کرده که پاسخ به آن مراجعه به متون اصلی در ارتباط با پروتکل الحاقی هست.
کمالوندی اظهار کرد: در پروتکل، علاوه بر سایت های هسته ای که در آنها مواد هسته‌ای است، می تواند در سایت های غیرهسته ای هم بعضی مراجعات باشد ، البته ابتدای هر اقدام آژانس، اطلاعاتی است که کشور عضو می دهد ، به طور مثال در پادمان هم همینطور است که ما اطلاعاتی را در ارتباط با فعالیت های خود می دهیم، آن وقت آژانس به صورت راستی آزمایی با بازدید یا بعضی از بازرسی های موردی می آید، و راستی آزمایی می کند که ببیند اطلاعات ارائه شده به آن درست است یا نه.

معاون سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: در ارتباط با پروتکل اگر چه در پادمان هم هست به همین دلیل می آیند و اطلاعات را از نزدیک بررسی می کنند و این بازرسی ها تعریف می شود ، به صورت بازرسی های روتین و بازرسی های دوره ای و حتی بازرسی های سرزده هم می تواند باشد، ولی خب این بازرسی ها هم تعریف شده است که با کشور عضو به یک توافق می رسد که این دوره های زمانی به چه نحوی باشد، ولی در پروتکل این مقداری بیشتر هست.
کمالوندی خاطرنشان کرد: درپروتکل این مقداری بیشتراست و در واقع سایت هایی که غیرهسته ای تلقی می شود و یا ممکن است چنین برداشت شود که ممکن است در آنجا فعالیت های هسته ای صورت گیرد.
وی افزود: البته ماده دو و پنج پروتکل الحاقی درارتباط با این ها صحبت کرده، بعضی ابهامات ممکن است وجود داشته باشد که با مراجعه به بعضی از بخش ها می توان این ابهامات را رفع کرد ، به عنوان مثال ، وقتی می گویند سایت های دیگر - سایت های غیرهسته ای را دسترسی داشته باشند، عام است؛ این طوری نیست که به سایت های نظامی دسترسی داشته باشند، هیچ جا در خود پروتکل به عنوان یک سایت نظامی یا پادگان به آن اشاره نشده است. این عام است، اگر بخواهد برخورد سیاسی شود ، می توانند به هرجایی گسترش دهند و هر مکانی را شامل شود، ولی اگر بخواهیم به نص خود پروتکل مراجعه کنیم ، پروتکل اشاره می کند که برای مراجعه ،سترسی وجود دارد نه بازرسی.
عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: اگر چه غیر از آن هم می تواند مشاهدات عینی هم باشد، ولی این نمونه گیری می تواند به صورت مدیریت شده از آن سایت انجام شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره موضوع مصاحبه با دانشمندان هسته ای گفت: ما چیزی به نام بازجویی و مصاحبه با دانشمندان و چیزهایی از این قبیل نَه در پادمان و نَه در پروتکل نداریم .
کمالوندی تأکید کرد: به فرض ؛ اگر اطلاعاتی درباره وجود فعالیت هسته ای اعلام نشده در منطقه ای به دست آژانس بین المللی انرژی اتمی برسد و آژانس بخواهد در خصوص صحت و سقم این اطلاعات بررسی کند ، فقط می تواند دسترسی به آن منطقه داشته باشد و این تصور که آژانس یک یک دانشمندان را روی صندلی بنشاند و از آنها بازجویی و مصاحبه کند، تصور اشتباهی است.
وی ادامه داد: ما قبلاً هم گفتیم که آژانس اولین اقدامی که باید انجام دهد اعتبارسنجی مدارک موجود در دستش است. مدارکی که به دست آژانس می رسد ، عمدتاً توسط سرویس های جاسوسی خصوصاً سرویس جاسوسی صهیونیستی تهیه شده است.

خبر سخنگوی قوه قضائیه از بازداشت معاون رئیس جمهور سابق

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در نشست خبری روز دوشنبه از بازداشت حمید بقایی، معاون رئیس جمهور سابق، خبر داد.
وی در مورد اتهام بقایی گفت: از بیان جزییات معذور هستم.
اژه‌ای در مورد ماجرای اتفاقات رخ داده در هتلی در مشهد که منجر به فوت 4 زائر عربستانی شد، گفت: چیزی از عمدی بودن و جنایی بودن قضیه به دست نیامده، البته این اظهارنظر قطعی نیست. در این خصوص بلافاصله در شهر مشهد پرونده تشکیل شد و بازپرس ویژه قتل، پیگیری پرونده را دنبال کرد و اقدامات لازم را انجام داد.
محسنی اژه‌ای گفت: بلافاصله بازجویی از دست اندرکاران و مسوولان هتل شروع شد و اکنون پنج نفر بازداشت هستند.
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤالی درمورد بنیاد تعاون نیروی انتظامی گفت: مطلبی مطرح شد که فرزند آقای احمدی مقدم بازداشت شده، اما این خبر کذب بود و ایشان و فرزندشان بازداشت نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: درخصوص بنیاد تعاون نیروی انتظامی پرونده تشکیل شده و در این رابطه 6 ، 7 نفر بازداشت شده اند، احمدی مقدم موضوعاتی را گزارش داده و خواهان رسیدگی شده است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره برخورد قوه قضاییه با اخلالگران سخنرانی‌ها و تجمع‌ها عنوان کرد: اخلال در نظام اجتماعی و اجتماعات در قانون پیش بینی شده، و دستگاه های انتظامی برخورد کنند.

وی افزود: همه قضیه برعهده قوه قضاییه نیست و نیروی انتظامی و دولت نیز عهده دار وظیفه هستند.
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤال دیگری در رابطه با برگزاری تجمع‌های غیرقانونی و برخورد نکردن نیروی انتظامی با آنها گفت: باید دید که تجمع در کجا برگزار می شود و در کجا و در چه شرایطی این تجمع غیرقانونی است. اگر تجمع غیرقانونی باشد و این امر محرز شود، دستگاه انتظامی باید برخورد کند اما اگر برخورد نکرد دستگاه قضا برخورد خواهد کرد.
سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر ادعای یکی از نمایندگان مجلس در رابطه با بازداشت اخلالگران در سخنرانی رییس جمهوری و اقدامات مدعی العموم در این زمینه گفت: در جایی‌که شاکی خصوصی وجود داشته باشد مثل موضوع شیراز که هم موضوع خصوصی بود و هم عمومی، موضوع رسیدگی می شود.
اژه‌ای ادامه داد: اگر کسی در رابطه با سخنرانی رئیس جمهور در مراسم ارتحال امام(ره) دستگیر شده باشد، هنوز پرونده به قوه قضاییه نرسیده است.

واکنش ولایتی به  موضوع بازرسی از مراکر نظامی ایران

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام روز دوشنبه در حاشیه دیدار خانم سگرید کاگ، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در لبنان در واکنش به اظهار نظر غربی‌ها مبنی بر بازدید از مراکز نظامی کشورمان گفت: بازدید از مراکز نظامی ایران بر اساس دیدگاه نظام و رهبر معظم انقلاب اسلامی ممنوع است و به هیچ غریبه‌ای اعم از آمریکایی و غیر آمریکایی اجازه بازدید از مراکز نظامی و حساس کشورمان داده نمی‌شود.
وی ادامه داد: حال آنکه غربی‌ها با هر انگیزه ای این سخنان را مطرح می کنند فقط برای توجیه داخل آمریکا است و الا در ایران اجازه بازدید از مراکز نظامی داده نمی شود.
وی اضافه کرد: برخی صحبت ها از سوی برخی کشورها نشان می دهد که هدف شان از طرح مسئله هسته‌ای تنها موضوع هسته‌ای نیست، چراکه آنها می دانند بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ نشانه‌ای از این که ایران انحراف در مسیر کاربرد صلح آمیز هسته ای داشته باشد، وجود ندارد.

کارت زرد دوم مجلس به جنتی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه‌شنبه برای پاسخ به سؤال مسعود میرکاظمی، حسین طلا، مهرداد بذرپاش، محمد سلیمانی، مرتضی آقاتهرانی و بیژن نوباوه نمایندگان تهران و سید علی طاهری نماینده گرگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
این هفت نماینده اصولگرای مجلس نهم از علی جنتی درمورد ایجاد محدودیت در آزادی بیان به ویژه در حوزه مطبوعاتی و رسانه‌ای سؤال کردند.
جنتی نیز در پاسخ به این سؤال گفت: تمامی مطبوعات کشور با هر گرایش و سلیقه‌ای در بیان مطالبشان آزاد هستند مگر آن که مخل مبانی اسلام و قانون اساسی باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همان گونه که در کمیسیون فرهنگی نیز با نمایندگان سؤال کننده بحث کردیم این سؤال دوستان دارای 2 بخش است که آیا آزادی محدود شده و یا آزادی وجود ندارد.

وی ادامه داد: بسیاری از دوستان اشکالشان متقابل بوده و مدعی هستند که در این دولت آزادی بیش از حد بوده و به ولنگاری رسیده است.
وزیر ارشاد در خصوص محدودیت مطبوعات در پرداختن به پرونده کرسنت، با اشاره به مصوبات شورای عالی امنیت ملی گفت: مصوبه 298 این شورا که به تصویب مقام معظم رهبری نیز رسیده و ابلاغ شده، به کمیته سیاست گذاری تبلیغات شورای عالی امنیت ملی تفویض اختیار کرده که این تصمیمات را اتخاذ کند و آنها بر اساس شرایط پیش آمده تصمیم گیری و ابلاغ می کنند.
وی افزود: این تصمیمات بر اساس قانون اساسی نه تنها برای همه مطبوعات، بلکه برای همه شخصیت های کشور، وزرا، معاونان آنها و نمایندگان مجلس هم الزام آور است.
جنتی همچنین برخی سؤالات نمایندگان را غیر مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خارج از حیطه وظایف خود دانست.
در پایان  نمایندگان با 84 رای موافق، 116 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قانع نشدند.

واکنش عراقچی به سخنان معاون وزیر خارجه آمریکا

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در پاسخ به اظهارات آنتونی بلینکن، معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: توافق نهایی در صورتی که حاصل شود دارای دوره زمانی مشخصی خواهد بود و هیچ یک از تمهیدات پیش بینی شده در آن دائمی نخواهد بود.
وی ادامه داد: تمسک طرف آمریکایی به این قبیل تعهدات که برای مصارف داخلی یا راضی کردن متحدین صورت می گیرد، صرفاً یک مغالطه بی‌ارزش است.

اظهارنظر نوبخت درباره ساعات کار در ماه رمضان

محمدباقر نوبخت روز سه‌شنبه در نشست خبری درباره ساعات کار کارکنان دولت در ماه رمضان گفت: مانند سال گذشته، تغییر در برنامه ساعات کار کارمندان نداریم. ولی اگر بنا به ملاحظه‌ای کسی می‌خواهد صبح دیرتر سر کار بیاید و عصر زودتر برود، می‌تواند از مرخصی ساعتی استفاده کند. مدیران نیز با توجه به شرایط خدمت به مردم، به این کارمندان اجازه خواهند داد. التفات دارید مجلس نیز طرحی درباره تغییر ساعات تهیه کرده بود ولی رأی نیاورد و آنها نیز پذیرفتند که در ساعات کار تغییر به وجود نیاید.
وی در پاسخ به سؤالاتی درباره بازداشت حمید بقایی گفت: پیگیری تخلفات یا اقدامات غیرقانونی که در دولت گذشته اتفاق افتاده، از سوی این دولت پیگیری شد، همانطور که قبلا بیان شد، دولت با شروع به کارش و در اختیار داشتن اسناد، برخی از تخلفات قانونی را مشاهده کرد. مرجعی که نهایتا می‌تواند تایید کند، آنچه از نظر این دولت درباره دولت سابق، خلاف قانون است یا نه، مرجع قضایی است. ما بدون رسانه‌ای کردن موضوع ـ چون آنها نیز نیستند تا از خود دفاع کنند- همه اینها را در مسیر قانونی، معاونت محترم حقوقی ریاست جمهوری طرح دعوا در مرجع قضایی کرده است. ما نیز منتظریم مرجع قضایی، درباره پرونده‌هایی که دولت یازدهم ارسال کرده و همچنین پرونده‌هایی که از پیش قوه محترم قضاییه درباره دولت قبل داشت، اقدام کند.
وی در ادامه گفت: در ارتباط با دستگیری آقای بقایی، دیروز سخنگوی محترم قوه قضاییه اعلام کرد اتهام او قابل گفتن نیست. این که به کدام سبب چنین قراری صادر شد، هر وقت قوه محترم قضاییه تشخیص بدهد باید گفته شود، اعلام خواهد شد. دولت نسبت به تخلفات گذشته، بدون رسانه‌ای کردن و تشکیل فضای مطبوعاتی، قانون را از مجرای خود دنبال کرد و خیلی اطلاع رسانی در این باره نکرد.
نوبخت دربخش دیگری از سخنانش به حواشی مراسم ارتحال حضرت امام (ره) پرداخت و گفت: شما خود ناظر و شاهد این حوادث بودید. تا این لحظه هیچ اطلاع رسمی ندارم از سوی دولت شکایتی تهیه شده باشد. اگر این کار شود، حتما اطلاع‌رسانی می‌کنیم.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش به پرونده بابک زنجانی پرداخت و گفت: درباره پرونده آقای بابک زنجانی که در حال رسیدگی است، باید گفت بخشی از دارایی ایشان در اختیار وزارت نفت قرار گرفت. البته اینها پولی برای ما نمی‌شود. من تا اینجا  عدد دقیقی از برگشت بدهی 9 هزار میلیاردی او به دولت ندارم و می‌توانم تحقیق کنم و در این باره خبر بدهم. این را مطلعم که بخشی از اینها به صورت تملیک در اختیار دولت قرار گرفته است. امیدوارم این پرونده هر چه سریعتر در مسیر قرار گیرد. ما نمایندگانی داریم که در کمیته مربوطه، این مسایل را پیگیری می‌کنند.
نوبخت همچنین در خصوص پرونده تجاوز دو مامور عربستان به دو زائر نوجوان ایرانی نیز گفت: درباره شکایت از دو مامور خاطی عربستان نیز این مسئله در حال پیگیری است و هنوز نتیجه رسمی‌ای به وزارت خارجه نرسیده است.

احمد خاتمی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز جمعه این هفته تهران به امات حجت‌الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی اقامه می‌شود. همچنین محمد نبی حبیبی و مرتضی آقاتهرانی سخنرانان پیش از خطبه‌ها خواهند بود.

captcha