به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) شعبه آران و بیدگل با هدف توسعه و ترویج فرهنگ قرآن و نهجالبلاغه توسط آیتالله سیدمحمد موسوی، امام جمعه این شهرستان و سایر مسئولین و حافظان قرآن و نهجالبلاغه در روز چهارشنبه، 20 خردادماه افتتاح شد.
آیتالله سیدمحمد موسوی، امام جمعه شهرستان آران و بیدگل در این مراسم با اشاره به واقف نیکوکار مکان این مؤسسه در شهرستان گفت: آقای فخری، واقف نیکوکار امروز خوشحالاند از اینکه اینجا پایگاهی شده برای امیرالمؤمنین(ع) و این واقعاً سعادتی است و باید تشکر کنیم از این عزیز بزرگوار که این مکان را در اختیار مؤسسه قرار دادند.
وی افزود: انشاءالله وقتیکه بچههای این بچه مسلمانها در این مکان نهجالبلاغه و قرآن حفظ کنند؛ شما هم در ثوابش شریک خواهید بود و این خیلی اهمیت دارد و این روش کار هم اثرات زیادی دارد چراکه وقتی یک نفر نهجالبلاغه را یاد گرفت، خود نیز استاد میشود و شاگردانی تربیت میکند و این یک شجره طیبهای میشود و ما هم قبول داریم که مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) انشاءالله شجره طیبه است.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل با اشاره به اخلاص خادمان قرآن و نهجالبلاغه در راهاندازی این مؤسسه گفت: قطعاً اخلاص و خلوص نیت این عزیزان باعث شده که مؤسسه، سال به سال رونق پیدا کند که هم اکنون 42 حافظ کل نهجالبلاغه به جامعه عرضه شده است.
آیتالله موسوی در ادامه با اینکه حفظ نهجالبلاغه کار سنگینی است، افزود: حفظ قرآن کاری سختی است، اما حفظ نهجالبلاغه از حفظ قرآن سختتر است و نهجالبلاغه بسیار بسیار پیچیده است و این هم یکی از مظاهر اعجاز امیرالمؤمنین(ع) است، چراکه خود نهجالبلاغه معجزه امیرالمؤمنین(ع) است.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل تصریح کرد: یکی از نشانههای مظلومیت امیرالمؤمنین(ع) این است که این فرمایشات در کشور ما، در جوامع شیعه، در مجامع علمی، در آکادمیها و مراکز آموزش عالی متأسفانه غریب است.
وی با اشاره به اینکه در حالیکه ما بعد از سی و شش سال بعد از انقلاب باید نهجالبلاغه را به نوعی به خاطر اینکه همه چیز در نهجالبلاغه است، کلاس درسی قرار دهیم و باید در حوزهها و دانشگاهها کتاب درسی شود، گفت: هر چیزی که شما فکر میکنید در نهجالبلاغه از آن موجود است و منتهی یک معدنی است که باید این استخراج شود و معدن را باید متخصصین استخراج کنند و آن را به اصطلاح پالایش کنند و تحویل مردم بدهند و این کاری است که باید این مؤسسه و امثال این انجام دهند.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل با آرزوی موفقیت برای مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) گفت: امیدوارم که انشاءالله هم در تفسیر و هم حفظ قرآن و حفظ نهجالبلاغه و هم در فهم مفاهیم و معانی و تفسیر قرآن و نهجالبلاغه و کارهای دیگری که انجام می دهید، موفق باشید.
استقبال مردم آران و بیدگل برای حضور در مؤسسه امیرالمؤمنین(ع)
وی با ابراز خشنودی از چنین فضایی که درشهرستان آران و بیدگل فراهم شده است، گفت: مردم آران و بیدگل همیشه در کارهای خیر پیشقدم بودهاند و تا صحبت از اهل بیت(ع) باشد، میبینید که از مایحتاج ضروری خودشان هم می گذرند و واقعا اعلام و اقدام میکنند و این نشانه ولایتمداری این مردم هست.
آیتالله موسوی با بیان اینکه دراین شهرستان نیروهای خوبی هم در حفظ قرآن و قرائت قرآن هست که در کشور هم ممتازند، گفت: اما یک موجی باید در حفظ نهجالبلاغه و تفسیر نهجالبلاغه ایجاد کنیم.
وی در پایان مطالب خویش افزود: دنیای اسلام بلکه دنیای بشریت به فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) نیاز دارند و فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) به قدری قشنگ است که به تعبیر بعضی از مفسرین نهجالبلاغه میگویند «کلامه فوق کلام مخلوق و دون کلام الخالق» این کلام کلام انسان نیست؛ فوق کلام انسان است.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل بابیان اینکه هرچیزی را که تصور کنید در نهجالبلاغه هست، گفت: بعضی از فرمایشات حضرت حالا مثل عرفان، در خودسازی، در اقتصاد، در سیاست، مملکتداری، خانواده، اخلاق، زندگی اجتماعی، اخلاق خانوادگی، ارتباط با مردم و با همسایه، زن و شوهر و هر چیزی که شما تصور میکنید در نهجالبلاغه است و البته اخبار غیبی، که حضرت دادهاند که باید روی اخبار غیبی در نهجالبلاغه کار شود که این ها از اعجازات امیرالمؤمنین(ع) است.
نیکوکاران این مؤسسه را وقف کردند
حجتالاسلام حسنزاده، مدیرعامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) نیز دراین مراسم به بیان گزارش عملکردی از فعالیتهای مؤسسه پرداخت و تصریح کرد: شعبه جدید این مؤسسه در آران و بیدگل توسط واقفین نیکوکار حاج حبیباله فخری، مرحومه حاجیه اسلامیان آرانی و فرزندان ایشان با هدف امور فرهنگی قرآن، نهجالبلاغه وعترت وقف مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) شد.
وی با بیان دستاوردها ی این مؤسسه در بیش ازیک دهه از فعالیتهای آن در کاشان، منطقه و کشور گفت: مؤسسه برگزیده و برتر کشور در حوزه آموزش نهجالبلاغه در دومین آئین تکریم از خادمان نهجالبلاغه، تربیت 42 حافظ کلّ نهجالبلاغه برای نخستین باردر جهان تشیّع، تربیت بیش از 60 نفر حافظ کلّ قرآن کریم و بیش از 10 نفر حافظ صحیفه سجادیه، تربیت بیش از 750 نفر حافظ قسمتهایی از قرآن و نهجالبلاغه و کسب بیش از 50 مقام برتر کشوری در مسابقات سراسری نهجالبلاغه ازاین جمله است.
وی افزود: ترویج فرهنگ عمومی نهجالبلاغهخوانی با برگزاری دورههای متعدد مسابقه «اوّلین بار که نهجالبلاغه را خواندم»، تـرویج فرهنگ مناجات با برگزاری دعای هفتگی کمیل و جلسات دعای عرفه، زیارت اربعین، برگزاری بیش از 20 نـــــــوع فعالیت متنوع قــرآن و عترت، تحت پــوشش قـرار دادن بیش از 3000 عضــــو قرآنـی، راهاندازی اولین مدارس شبانهروزی حفظ یکساله قرآن و نهجالبلاغه کشور، مؤسسه برتر قرآنی کشور در سال 1393 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر دستاوردهای این مؤسسه است.
مدیرعامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) با اشاره به طرحهای آموزشی درنظر گرفته شده جهت آران و بیدگل گفت: حفظ یکساله و هفتگی نهجالبلاغه، حفظ یکساله، 3 ساله و 6 ساله قرآن کریم، حفظ حکمتهای نهجالبلاغه، حفظ جزء 30 قرآن کریم و حفظ سوره بقره، دوره آشنایی با ترجمه و مفاهیم نهجالبلاغه، آموزش تجوید قرآن کریم، تفسیر موضوعی نهجالبلاغه، آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، اشاره قرآن و نهجالبلاغه ویژه خردسالان، نقاشی ویژه خردسالان با مضامین قرآنی و کلاسهای تابستانی با عنوان «بهترین تابستان عمر من» و...از این جمله است.
گفتنی است؛ در این مراسم علاوه بر آیتالله سیدمحمد موسوی، امام جمعه شهرستان آران و بیدگل، حجتالاسلام حاج علی ناصریان، رئیس حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) آران وبیدگل، میثم نمکی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، سایر مسئولان و حاج حبیباله فخری، واقف نیکوکار و فرزندان ایشان و حافظان قرآن و نهجالبلاغه و عموم مردم حضور داشتند.
یادآور میشود، این مؤسسه در خیابان 17 شهریور، کوچه اداراه پست، روبروی مسجد امام خمینی(ره) واقع شده که ثبت نام ویژه بانوان و خردسالان است که علاقهمندان میتوانند با شماره تلفنهای 54726252 و 54726272 تماس حاصل کنند.