حجتالاسلام و المسلمین فخرالدین صابری، رئیس موزه ملی قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چاپ قرآن خطی موجود در این موزه مربوط به دوره قاجار طی آینده نزدیک خبر داد و عنوان کرد: این قرآن خطی نوشته آقاجان پرتو است و در مرحله اسکن و آمادهسازی قرار دارد. پس از اسکن، این قرآن به سازمان دارالقرآن ارسال میشود.
حجتالاسلام و المسلمین صابری با بیان اینکه در موزه ملی قرآن کریم 650 نسخه خطی قرآنی و دیوانهای شعر و ادعیه نگهداری میشود، افزود: قدمت نسخ خطی قرآنی از قرن چهارم تا اواخر دوره قاجار را شامل میشود که تعدادی از آنها در قفسههای مخصوص و بخشی در سه طبقه نمایشگاهی نگهداری میشوند.
قرآن کاتب
رئیس موزه ملی قرآن کریم تصریح کرد: کاتب قدیمیترین قرآن این موزه است که به دوره تیموری مربوط میشود و از لحاظ جلد و تذهیب ویژگیهای منحصر به فردی دارد.
وی همچنین اظهار کرد: در این موزه علاوه بر قرآنهای خطی و قدیمی، دیگر آثار قرآنی نظیر تابلو، آثار چوبی، فلزی و پارچهای نیز وجود دارد، ولی بخش اصلی موزه مربوط به قرآنهای خطی، قدیمی و تاریخی است. موزه ملی قرآن کریم با زیربنای 10 هزار مترمربع سال 1376 آغاز به کار کرده و دارای یک سرسرای اصلی، آمفی تئاتر، کتابخانه و فضاهای جانبی است.
حجتالاسلام و المسلمین صابری همچنین با بیان اینکه سال گذشته 30 اثر از موزه ملی قرآن در نمایشگاه بینالمللی قرآن عرضه شد، گفت: احتمال حضور موزه ملی قرآن کریم در نمایشگاه امسال بسیار ضعیف است، چراکه احتمال آسیب دیدن قرآنهای خطی وجود دارد.
شرایط نمایشگاه قرآن برای نمایش قرآنها مناسب نیست
رئیس موزه ملی قرآن کریم تصریح کرد: نمایشگاه بینالمللی قرآن از شرایط کافی و لازم برای نمایش قرآنهای خطی برخوردار نیست و بیشتر نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب است.
وی ادامه داد: قرآنهای خطی موزه در صورت عرضه در نمایشگاه با خطر آسیبدیدگی اوراق مواجه هستند و باید در شرایط خاص امنیتی و جوّی نگهداری شوند.
حجتالاسلام و المسلمین صابری تصریح کرد: در نمایشگاه بینالمللی قرآن تنها باید قرآنهای معاصر و کتابها و نشریات مرتبط با قرآن کریم عرضه شوند. قرآنهای خطی موزه را میتوان تنها برای نمایش موقت به موزهای دیگر منتقل کرد، نه نمایشگاههای مختلف کتاب و قرآن.