کد خبر: 3314063
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۷
در دیدار اعضای شورای دین پژوهان با سفیر ایران در یونسکو مطرح شد؛

پیشنهاد طرح تأسیس مؤسسه جهانی گفت‌وگوی ادیان با محوریت اخلاق و معنویت

کانون خبرنگاران نبأ: در سفر اعضای شورای دین‌پژوهان به کشور فرانسه طرح تأسیس مؤسسه جهانی گفت‌وگو و تعامل ادیان با هدف گفت‌وگوی بین ادیان و ایجاد تعامل سازنده با محوریت اخلاق و معنویت مطرح شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در سفر اعضای شورای دین‌پژوهان به کشور فرانسه طی چند جلسه متوالی و طولانی در سازمان یونسکو با حضور دکتر احمد جلالی شاهرودی، سفیر ایران در سازمان یونسکو، پیرامون مأموریت‌ها، اهداف وظایف و عملکردهای سازمان یونسکو، گزارش مفصلی به اعضای هیأت دین‌پژوهان کشور دادند و به اتفاق ایشان بخش‌های مهم سازمان یونسکو مورد بازدید این اعضا قرار گرفت.

دبیرخانه دین‌پژوهان در این گزارش اظهار کرد: سازمان یونسکو که در واقع یکی از بخش‌های مهم علمی فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد است که وظیفه برنامه‌ریزی هم‌اندیشی و اجرای طرح‌های مختلفی در عرصه‌های فرهنگی، علمی، آموزشی و دانشگاهی را بر عهده دارد و همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد در سازمان یونسکو نمایندگی دارند.

سفیر ایران در سازمان یونسکو طی چند نشست طولانی با دکتر آیت پیمان، مدیر مسئول شورای دین‌پژوهان کشور و چند تن دیگر از اعضای این شورا، علاوه بر بیان عملکردها و فعالیت‌ها و کارکردهای جمهوری اسلامی ایران و تشریع طرح‌های موفق اجرا شده ایران در سازمان یونسکو، طرح‌ها و برنامه‌های آینده خود را با اعضای شورای دین‌پژوهان کشور در میان گذاشتند و سه پیشنهاد مهم را هم از این اعضای دریافت کردند.

پیشنهاد اول پیشنهاد طرح تأسیس مؤسسه جهانی گفت‌وگو و تعامل ادیان با هدف گفتگوی بین ادیان و ایجاد تعامل سازنده بر دو موضوع اخلاق و معنویت. و پیشنهاد دوم پیشنهاد برای ارتقاء جایگاه و وضعیت علوم اسلامى در محیط های آکادمیک جهان و با تکیه بر پیشینه فرهنگ و تمدن و علوم اسلامى در مورد ایجاد زمینه‌های مقدماتی و نحوه همکاری‌هاى علمى و فرهنگى با سازمان یونسکو تبادل نظر شد.

در این پیشنهاد بنا شد مطالعات و بررسی‌های استنادی و گردآوری مقالات و مدارک و سندهای لازمه آن توسط نهاد‌های مهم علمی و پژوهشی حوزه علمیه با همکاری شورای علمی دین‌پژوهان کشور انجام شود و پس از تکمیل مدارک و اسناد علمى براى همکاری‌هاى مشخص و ضرورى آتى به سفیر ایران در یونسکو جهت بررسی ارائه شود.

پیمان در این نشست بیان کرد: در زمینه تحقق بخشیدن به نظریه مبدأ و منشأ بودن اسلام در پاره‌ای از علوم تجربی وپایه مثل فیزیک و شیمی و نجوم و طب لازم است پرونده‌ها و مدارک مربوط به آن جمع‌آوری شود و یک تحقیق اساسی همراه با مطالعات تاریخی از یک طرف و مطالعات تجربی متضمن تأیید انجمن‌هاى علمى داخلى وخارجى فیزیک، شیمی، طب و نجوم از طرف دیگر این پروژه تحقیقاتی به هر قیمت و با دقت هرچه تمام‌تر و با استفاده از نیروهای حوزه و با جلب اعتماد بزرگان حوزه و مراجع تقلید و شخصیتهای متفکر، این کار نشده در طول تاریخ با همت حوزویان و از ره گذر دین‌پژوهان کشور به صورت عالی انجام شود.

پیمان افزود : پس از تکمیل مستندات و اثبات تحلیل مدعا بر اساس مستندات به یونسکو عرضه شود تا روال طبیعی و معمول خود را طی نماید.

وی گفت: در صورت تصویب این نظریه در واقع یک جایگاه جدید در دانشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی جهان به‌وجود خواهد آمد که ان‌شاءالله یک افق جدیدی را برای انتقال فرهنگ و تمدن و علوم اهل بیت در عرصه جهان خواهد داشت. و پیشنهاد سوم پیشنهاد مورد بحث در باره ثبت NGO های فعال علمى فرهنگی، دینی و مذهبی که کارکرد جهانی دارند و در عرصه علم تاکنون موفقیت‌هایی کسب کردند، بود که بنا شد توسط شورای دین‌پژوهان کشور شناسایی و انتخاب و سپس از طریق تعیین‌شدن به سازمان یونسکو معرفی کردند.

پیمان افزود: در این پیشنهاد امکان‌سنجی ثبت NGO هاى بزرگ ایرانی از جمله مؤسساتى همچون انتشارات انصاریان بحث و گفت‌وگو شد و مقرر شد که این موضوع مورد مطالعه جدی قرار بگیرد.

پیمان در پایان خاطرنشان کرد: در ارتباط با برنامه‌های شورای دین‌پژوهان کشور و طرح‌های مهم شورا نیز مذاکرات مفصلی انجام گرفت و مقرر شد که تعامل و همکاری پیوسته و مداومی بین سازمان یونسکو و نهاد های مهم علمی و پژوهشی حوزه‌هاى علمیه با همکاری شورای علمی دین‌پژوهان کشور و در آینده داشته باشند.
هم‌چنین اعضای شورای دین‌پژوهان در کنفرانس فرهنگ زیست محیطی که در یونسکو در جریان بود به عنوان میهمان شرکت کردند ودرجریان طرح‌ها وبرنامه‌هاى یونسکو قرار گرفتند ومباحث جاری در کنفرانس را پی گیرى کردند.

captcha