کد خبر: 3315209
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
علی‌رضا شجاع نوری مطرح کرد:

تلاش برای برگزاری جشنواره «فیلم کودک و نوجوان» در اصفهان/ ضعف نبود فیلمنامه‌های ارزنده

گروه هنر: دبیر بیست‌و‌نهمین جشنواره «فیلم کودک و نوجوان» با بیان اینکه اگر نبود ایثار شهدا، امروز ما امکان برگزاری هیچ جشنواره‌ای را نداشتیم، گفت: در تلاش هستیم این جشنواره را در اصفهان برگزار کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری بیست‌و‌نهمین جشنواره بین‌المللی «فیلم کودک و نوجوان» با حضور علی‌رضا شجاع نوری، دبیر جشنواره و جلیل اکبری صحت، مدیر روابط عمومی جشنواره امروز، 26 خردادماه در بنیاد سینمایی فارابی  برگزار شد. در ابتدای جلسه صحت در سخنانی اظهار کرد: حضور علی‌رضا شجاع نوری در جشنواره بیست‌و‌نهم فیلم کودک این امید را ایجاد کرده که این دوره شاهد برگزاری یک رویداد استاندارد باشیم. وقتی از استاندارد بودن جشنواره حرف می‌زنم منظور رویدادی فرای انتظارات و امکانات سینمای کشورمان نیست، بلکه رویدادی است که بتواند سینمای کودک را تحت تاثیر خود قرار دهد.

وی افزود: برای برگزاری بهتر این رویداد، ما از همه اهالی سینما به ویژه مطبوعات انتظار داریم که ما را یاری رسانند، چون هیچ اتفاق سینمایی بدون حمایت‌های مطبوعات تاثیرگذاری لازم را ندارد، البته منظورم از حمایت تنها نقد مثبت نیست، بلکه نقدهای منفی ولی کارشناسانه هم، انتظار می‌رود یاری‌رسان ما در این زمینه باشد.

بعد از سخنان مدیر روابط عمومی، دبیر جشنواره هم سخنان خود را این گونه آغاز کرد: در این جلسه باید یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس را گرامی بدارم به ویژه 175 شهید غواص که پیکرشان به میهمن بازگشته و امروز در آغوش ملت آرام می‌گیرد. این شهدا با ایثار خود، امکانی را فراهم آوردند تا ما امروز بتوانیم جشنواره برگزار کنیم، بنابراین ما نیز باید همیشه این مهم را به یاد داشته باشیم. به ویژه سینما که قادر است با کارهای خود گوشه‌ای از رشادت‌های رزمندگان را به تصویر کشد.

شجاع نوری ادامه داد: نشان دادن ارزش‌های دفاع مقدس تنها کارهایی نیست که در آنها محور بزرگسالان هستند، بلکه سینمای کودک هم قادر است تصویرگر رشادت‌های بزرگانی باشد که با سن کم در دفاع از کشورشان از جان خود گذشتند.

شجاع نوری درباره جشنواره نیز چنین اظهار نظر کرد: متاسفم که امروز از سینمای کودک به صورت عینی چیزی باقی نمانده که از آن بخواهیم به عنوان سینمای پویا نام ببریم، حتی وضعیت به گونه‌ای است که شاید قادر نباشیم به دلیل تولیدات کم برخی از بخش‌ها را برگزار کنیم. این نقصان در شرایطی است که در دوره‌های ابتدای برگزاری این رویداد سینمایی جزء سه فستیوال برتر جهان در حوزه سینمای کودک بود.

وی اضافه کرد: درباره چرایی به وجود آمدن این وضعیت بحث‌های مفصلی را می‌توان مطرح کرد که در حوصله این گزارش نمی‌گنجد، اما همین اندازه می‌گویم که ما با تمام این محدودیت‌ها سعی می‌کنیم دوره‌ای خوب را برگزار کنیم. درباره مکان برگزاری جشنواره هم باید بگویم که ما مذاکرات خوبی با شهردار اصفهان انجام داده بودیم، اما متاسفانه شهردار اصفهان عوض شد و توافقات ما در حد همان مذاکرات باقی ماند.

بازیگر فیلم «روز واقعه» ادامه داد: البته باز هم تلاش ما این است که جشنواره کودک در اصفهان باشد، چون این شهر پتانسیل خوبی برای این رویداد دارد. در این میان خود من جزء کسانی بودم که طرح برگزاری رویداد را در اصفهان طی سال‌ها قبل دادم. با این توضیح اگر اصفهان برای برگزاری جشنواره اعلام آمادگی نکرد شهرهای دیگری هم هستند که اعلام آمادگی کرده‌اند، اما تا زمانی که در این خصوص تصمیم قطعی اعلام نشده، نام شهر را اعلام نمی‌کنیم.

دبیر جشنواره کودک درباره اهداف جشنواره چنین گفت: دوست داریم به واسطه جشنواره کودک به چنین توانایی دست پیدا کنیم که بسیاری از جوانان و نوجوانان ما به سوی سینمای کودک سوق پیدا کنند، چون این ژانر از گونه‌های بسیار جذاب سینماست که غفلت از آن به سینمای حرفه‌ای نیز ضربه خواهد زد. در این میان آموزش و پرورش قادر است که در احیای سینمای کودک به ما یاری بسیار برساند.

وی یادآور شد: وقتی از مشارکت آموزش و پرورش در رونق سینمای کودک سخن می‌گویم، منظورم تنها به نمایش فیلم خلاصه نمی‌شود، بلکه معتقدم که آنها می‌توانند در دیگر بخش‌های سینمای کودک نیز ما را یاری برسانند. یکی از این مسیرها همین جشنواره فیلم کودک است که ما می‌خواهیم از معلمان دعوت کنیم که در داوری و برخی دیگر از بخش‌های جشنواره به ما یاری رسانند.

شجاع نوری درباره اهمیت فیلمنامه در سینمای کودک چنین توضیح داد: بسیاری از مواقع می‌شنویم که سینمای کودک از نبود فیلمنامه‌های قوی در این حوزه رنج می‌برد. برای همین سیاستی اندیشیدیم تا کار برگزیده جشنواره در حوزه فیلمنامه‌نویسی به تولید برسد تا در دوره آینده شاهد حضور آن کار در جشنواره سی‌ام باشیم.

این تهیه‌کننده سینما با بیان این‌که سینمای کودک نباید تنها به جشنواره فیلم کودک منحصر شود، گفت: حضور سینمای کودک را باید در تمام مدت سال احساس کنیم نه اینکه تنها در مدت یک هفته که جشنواره برگزار می‌شود آن رویداد را مورد توجه قرار دهیم. رسیدن به این خواسته نیز تنها با یک دستورالعمل و ساخت چند فیلم محقق نمی‌شود، بلکه باید با سیاست‌گذاری منسجم و طولانی‌مدت این ژانر پر مخاطب را مورد توجه قرار داد.

وی در پاسخ به این که آیا بودجه جشنواره نسبت به دوره قبل که 2 میلیارد اعلام شد، کاهش یا افزایشی خواهد داشت، اظهار کرد: مطمئن باشید که بودجه‌ای که در اختیار ما قرار گرفت از 2 میلیارد بسیار کمتر است، اما جازه بدهید که رقم آن را اعلام نکنم!

این مدیر سینمایی درباره فیلمسازی نوجوانان هم اظهار کرد: در تمام استان‌ها با همکاری انجمن سینمای جوانان حرکت فیلم‌سازی را بین نوجوانان 12 تا 19 سال آغاز می‌کنیم. این جوانان علاقه‌مند به فیلم‌سازی هستند و لزوماً عضو انجمن نیستند و می‌توانند از مشاوره و نظارت و راهنمایی کارگردانان و کارشناسان حرفه‌ای در استان‌ها بهره ببرند که در استان این فیلم‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و 10 فیلم ساخته شده 3 دقیقه‌ای در هر استان تولید می‌شود که از میان این 10 فیلم از هر استان 3 فیلم وارد بخش مسابقه می‌شود که داوری آن انجام شده و استان برنده اعلام می‌شود، نه فیلم‌ساز برنده که آموزش و پرورش استان برنده مورد توجه قرار می‌گیرد.

دبیر جشنواره بیست‌و‌نهم فیلم کودک درباره میهمانان جشنواره نیز چنین توضیح داد: اگر به دوره‌های ابتدای جشنواره که من آن را برگزار کردم دقت کنید متوجه می‌شوید که میهمانانی برای برگزاری انتخاب شدند که حضورشان برای کودکان جذاب بود. برای همین در ارزیابی خود در این دوره نیز این مهم را مد نظر خواهیم داشت تا حضور میهمانان بتواند بر رونق جشنواره بیفزاید.

شجاع نوری در پایان سخنان خود بیان کرد: تمام هدف‌مان در جشنواره این است که کیفیت را فدای کمیت نکنیم، چون معتقدیم همین نگرش سبب افول سینمای کودک شده است. در انتها باید بگویم، سینمای کودک نیازمند کارهای جذاب است تا کودکان را به سینماها بکشاند این تفکری است که ما سعی می‌کنیم در جشنواره به آن پایبند باشیم.

captcha