کد خبر: 3315391
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
یزدان عشیری:

سینمای ایران طی ۳۶ سال تنها یک فیلم درباره حضرت رسول(ص) ساخته است

گروه هنر: یک فیلمنامه‌نویس گفت: این سؤال را به صورت جدی باید مطرح کرد که چگونه طی ۳۶ سالی که از پیروزی انقلاب می‌گذرد، تنها یک فیلم با محوریت حضرت رسول(ص) ساخته شده است.

یزدان عشیری، فیلمنامه‌نویس سینما و مدیر روابط عمومی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم «محمد(ص) پیامبر صلح» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با ابراز تاسف از توهین‌هایی که به حضرت رسول(ص) در جهان غرب می‌شود، اظهار کرد: اگر تمامی کشورهای مسلمان این همت را داشتند که با زبان هنر معرف بزرگی و عظمت شخصیت حضرت رسول (ص) باشند، امروز معاندان اسلام‌ستیز این اجازه را به خود نمی‌دانند که به بزرگترین انسان روی زمین که خداواند فرموده است دنیا را به خاطر وی آفریده، توهین کنند. در این میان برخی اعتراضات پیرامون این کاریکاتورها و فیلم‌ها صورت گرفته است، اما معتقدم اقدامی که می‌تواند تاثیرگذار و ماندگار باشد، کار فرهنگی است.

وی افزود: برای نمونه کشور خودمان را مثال می‌زنم که سینمایش در میان تمام کشورهای مسلمان، سینمایی شناخته شده در جهان است، اما این سینما طی 36 سالی که از پیروزی انقلاب می‌گذرد چند کار خوب با محوریت زندگی حضرت رسول در سینما تولید کرده است؟ جواب این سؤال کاملاً مشخص است. در این زمینه هیچ کاری تولید نشده است! تنها یک فیلم این اواخر تولید شده که هنوز روی پرده نرفته است، اما امیدواریم فیلم مجید مجیدی نقطه آغازی باشد برای کارهایی که در آن محور پیامبر(ص) است.

مدیر روابط عمومی جشنواره‌های مختلف سینمایی اظهار کرد: من سال‌هاست که در سینمای ایران پست‌های مختلفی در جشنواره‌های سینمایی داشته‌ام، اما همیشه برایم سؤال بوده که چرا نباید فستیوالی با نام حضرت رسول (ص) در کشورمان داشته باشیم؟ دلیل الزام برگزاری جشنواره هم جوابش کاملاً مشخص است، زیرا برگزاری یک فستیوال با نام پیامبر این انگیزه را در سینماگران ایجاد می‌کند که کارهایی در این حوزه تولید کنند. البته این را بگویم که فیلمساز یا تهیه‌کننده به شخصه در این حوزه نمی‌تواند ورود کند، بلکه تمام نهادهای دولتی که بودجه فرهنگی دارند، قادر هستند برای این جشنواره برنامه‌ریزی داشته باشند.

فیلم دینی حامی ندارد، اما متولی زیاد

فیلمنامه‌نویس فیلم «خاک سرد» با بیان این‌که در زمان ساخت، فیلم‌های مورد نظر هیچ حامی مشخصی ندارند، اما پس از ساخت و در زمان نمایش این تولیدات متولی بسیار پیدا می‌کند، گفت: متاسفانه وقتی فیلمی با این محوریت در سینما می‌خواهد تولید شود هیچ کس حامی آن نیست، در صورتی‌که هر نهاد دولتی بودجه مجزا برای کارهای فرهنگی دارند؟ اما نکته جالب اینجاست که زمانی که فیلم ساخته شد، مدعی کار فراوان می‌شوند! نکته جالب اینجاست که هر یک به نوعی نسبت به کار ایراد می‌گیرند، در صورتی که اگر آنها دلسوز این حوزه بودند باید در زمان ساخت و سرمایه‌گذاری در کار ورود می‌کردند تا در آن زمان بتوانند نظرات خود را هم ابلاغ کنند.

این کارگردان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: برای برگزاری بهتر جشنواره که معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار کننده آن است ما دست یاری به سوی همه اهالی سینما و بخش‌های دولتی دراز کرده‌ایم، چون حمایت آنهاست که این امکان را به ما می‌دهد تا در سال‌های آینده رویدادهای سینمایی را به شکل بهتری برگزار کنیم. مطلب دیگر این‌که این رویداد می‌خواهد شکلی بین‌المللی داشته باشد تا تمام جهان با زبان سینما بداند که حضرت رسول(ص)، پیامبر صلح و دوستی است و کارهایی که برخی گروه‌های افراطی به اسم اسلام انجام می‌دهند هیچ ربطی به سیره حضرت رسول (ص) ندارد.

عشیری در پایان گفت: نهادهای مذهبی از جمله حوزه‌های علمیه یکی از مهمترین بخش‌هایی است که می‌تواند به ما یاری رساند، چون اگر آنها سینما را ابزاری موثر در معرفی چهره واقعی اسلام بدانند، این امکان برای سینما به ویژه در حوزه فیلمنامه‌نویسی شکل می‌گیرد تا کارهای انجام شده از تحریف در امان ماند.

captcha