کد خبر: 3315434
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳

معرفی تمدن ایران اسلامی توسط بنیاد فرهنگی اسپانیا

شعب خارجی: رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا، با حضور در بنیاد «سه فرهنگ» در شهر سوییا، با مدیرکل این بنیاد دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این دیدار «خوزه مانوئل ِسِورا گراخِرا»، مدیرکل بنیاد «سه فرهنگ» سوییا خطاب به علیرضا اسماعیلی، رایزن فرهنگی کشورمان در این کشور، گزارشی در خصوص اهداف و برنامه‌های این بنیاد ارائه داد.
تعامل بنیاد «سه فرهنگ» با کشورهای اسلامی
وی با اشاره به موضوع انجام گفت‌وگوها و تعاملات فرهنگی، هنری و علمی با کشورهای اسلامی از سوی این بنیاد به توضیح برنامه مفصلی که در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اجرا شده بود، پرداخت.
مانوئل ِسِورا گراخِرا همچنین به اهمیت تاریخی و فرهنگی ایران اشاره و بیان کرد: بنیاد سه فرهنگ، آمادگی دارد تا با همکاری رایزنی فرهنگی ایران هر چه بیش‌تر و بهتر بتواند کشور بزرگ ایران را به منطقه اندلوسیا [اندَلُس یا اَندَلوسیا(به اسپانیایی: Andalucía) یکی از ۱۷ بخش خودمختار کشور اسپانیا و پایتخت آن شهر سویل است] معرفی کند.
وی افزود: با توجه به ارتباط بنیاد سه فرهنگ با دانشگاه‌های منطقه اندلوسیا از جمله «گرانادا»، «کردوبا» و «سوییا»، می‌توان از همکاری این دانشگاه‌ها برای معرفی ایران نیز بهره‌مند شد.
در ادامه علیرضا اسماعیلی، رایزن فرهنگی کشورمان، به جایگاه ایران در فرهنگ و تمدن اسلامی اشاره و اظهار کرد: ایرانیان نقش و سهم بسیار مهمی در شکوفایی تمدن اسلامی داشته‌اند.
ایران بیشترین سهم را در شکوفایی تمدن اسلامی ایفا کرده است
وی افزود: ایران با پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی با به آغوش‌گرفتن اسلام بیشترین سهم را در شکوفایی و بالندگی تمدن اسلامی ایفا کرد. بنابراین شایسته است این بنیاد مهم که فرهنگ اسلامی را به عنوان یکی از فرهنگ‌های سه‌گانه مورد توجه دارد، به نقش و معرفی ایران در معرفی تمدن اسلام توجه بیشتری کند.
وی با اشاره به سابقه غنی فرهنگی و تمدنی ایران، آمادگی رایزنی فرهنگی کشورمان برای همکاری با بنیاد سه فرهنگ در خصوص معرفی ایران در حوزه‌های مختلف را اعلام کرد و افزود: انقلاب اسلامی بر غنای این فرهنگ افزوده و امروزه پس از 36 سال، ساختار حکومت و اصول و مبانی آن مورد توجه بسیاری از محققین و علاقمندان است.
اسماعیلی همچنین افزود: بر این اساس همکاری با این بنیاد را در معرفی انقلاب اسلامی و جلوه‌های مختلف آن پیشنهاد می‌دهم.
رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه با اشاره به تدریس زبان‌های مختلف در محل بنیاد سه فرهنگ، پیشنهاد داد که کلاس‌های آموزش زبان فارسی به عنوان دومین زبان تأثیرگذار جهان اسلام و تمدن اسلامی نیز به کلاس‌های آموزشی اضافه شود و گفت: رایزنی فرهنگی ایران در این خصوص برای ارائه کتاب و مواد آموزشی و سایر موارد همکاری خواهد کرد.
وی همچنین با توجه به فضای آموزشی و هنری موجود در محل بنیاد سه فرهنگ، پیشنهاد برگزاری برنامه‌ای با عنوان «هفته ایران در بنیاد سه فرهنگ» را مطرح کرد و گفت: در این هفته علاوه بر نمایش فیلم‌های ایرانی و برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی، می‌توان جلسات مختلف علمی نیز برگزار کرد.
مدیرکل بنیاد سه فرهنگ سوییا در اسپانیا، با استقبال از پیشنهادات رایزن فرهنگی ایران، ضمن موافقت با برپایی نمایشگاه هنرهای تجسمی و برقراری دوره‌های کوتاه‌مدت در معرفی کشور و تاریخ ایران، آن را اقدامی بسیار مثبت و مهم ارزیابی کرد.
بنای بنیاد سه فرهنگ
ساختمان بنیاد سه فرهنگ، بنایی بسیار زیبا و هنری است که در سال 1992 به مناسبت نمایشگاه بین‌المللی سوییا به فرمان پادشاه مراکش به عنوان پاویون و غرفه آن کشور در اسپانیا ساخته شده و پس از اتمام نمایشگاه از سوی پادشاه مراکش به خوان کارلوس، پادشاه اسپانیا هدیه شد که وی نیز به نوبه خود آن ساختمان زیبا و مجموعه هنری را برای تأسیس بنیاد سه فرهنگ اختصاص داد.
این بنای باشکوه در چهار طبقه بنیاد شده و درون و بیرون آن با انواع تزئینات اسلامی نظیر طاق‌نماها، کاشی‌کاری‌ها، آینه‌کاری‌ها، گچ‌کاری‌ها، خراطی بر روی چوب و نقاشی‌های کم‌نظیر دیواری، آراسته شده است.
بنیاد سه فرهنگ، یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین مراکز فرهنگی کشور اسپانیا است و از بخش‌های مختلفی چون کتابخانه تخصصی، سالن‌های کنفرانس، کلاس‌های آموزشی و بخش‌های اداری تشکیل شده است.
 
 

captcha