کد خبر: 3317362
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸
شاه‌آبادی:

«باران رحمت» به منصه ظهور رساندن توانایی دانشجویان در عرصه فرهنگ قرآنی است

گروه هنر: پرداختن به آموزش‌های مهارتی از جمله دستورالعمل‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اینکه بتوانیم به مهارت‌های کسب شده دانشجویان جنبه کاربردی ببخشیم؛ برگزاری جشنواره «باران رحمت» درصدد است توانایی دانشجویان را در تولیدات فرهنگ و هنر قرآنی به منصه ظهور برساند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دومین جشنواره «باران رحمت» پیش از ظهر امروز، اول تیرماه، با حضور حمید شاه‌آبادی؛ رئیس دانشگاه علمی کاربردی هنر، حسین پارسایی؛ دبیر جشنواره و جمعی از دبیران افتخاری بخش‌های مختلف این جشنواره در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
حمید شاه‌آبادی در ابتدای این نشست گفت: جشنواره «باران رحمت» در حالی دومین سال فعالیت خودش را در دولت جدید آغاز می‌کند که مسئله آموزش‌های مهارتی در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید قرار دارد.

مراکز فرهنگی و هنری تحت نظارت مؤسسه باید در خدمت قرآن قرار گیرند
وی «باران رحمت» را نماد عملی اهداف مؤسسه آموزش عالی علمی و کاربردی هنر عنوان کرد و گفت: قصد داریم مراکز فرهنگ و هنر تحت نظارت این مؤسسه را که در 19 استان کشور پراکنده هستند، با برگزاری این جشنواره در خدمت به قرآن قرار دهیم.
شاه‌آبادی تصریح کرد: اولین دوره این جشنواره سال گذشته در باغ موزه قصر برگزار شد و دانشجویان زیادی از آن استقبال کردند؛ اعتقاد داریم که فرهنگ و هنر در خلأ اتفاق نمی‌افتد و باید جایی بروز و ظهور داشته باشد، لذا تکلیف و وظیفه‌ای نسبت به قرآن و نشر مفاهیم آن در قالب‌های فرهنگی و هنری احساس می‌کنیم که با حضور دانشجویان در این جشنواره تا حدود زیادی این امر محقق خواهد شد.
برگزاری جشنواره «باران رحمت» در 10 بخش
وی ادامه داد: تمام مأموریت‌های ما در دانشگاه علمی و کاربردی هنر و هدف ما از برگزاری این جشنواره آن است که مهارت‌های دانشجویان جهت‌گیری مناسبی پیدا کرده و این جشنواره در حقیقت به منصه ظهور رسیدن توانایی‌های دانشجویان در رشته‌های مختلف فرهنگی و هنری است که در 10 بخش این جشنواره بروز خواهد یافت.
مشاور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دانشجویان اکنون در بیش از 160 رشته در دانشگاه‌های سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند و ما رسالت خود می‌دانیم که در قالب برگزاری این جشنواره تحصیلات آنها را مهارت‌ورز کنیم که خوشبختانه آموزش‌های مهارتی این جشنواره با حضور و محوریت اساتیدی که در بخش‌های آن مشغول به کار هستند محقق خواهد شد.
وی تأکید کرد: از ویژگی‌های این جشنواره آن است که تمام آثار ارائه شده در آن براساس آموزش‌های مهارتی دانشجویان خلق و عرضه شده‌اند و تأکید می‌کنم که حضور اساتید شاخص علمی بنیه علمی و تراز جشنواره را آن چنان بالا برده که از این پس باید این جشنواره را با جشنواره‌های ملی کشور از نظر کمی و کیفی مقایسه کرد و خروجی آن با جشنواره اصلی فرهنگ و هنر مورد ارزیابی قرار گیرد.
دانشجویان با شرکت در این جشنواره آمادگی خود را برای پذیرش شغل اعلام می‌کنند
شاه‌آبادی گفت: در واقع دانشجویان با شرکت در این جشنواره آمادگی خود را با توجه به مهارتی که در محیط‌های دانشگاهی کسب کرده‌اند به بازار کار اعلام می‌کنند و ما باید با استفاده از دستاوردهای برگزاری این جشنواره دانشجویانی تربیت کنیم که آمادگی لازم برای پذیرش شغل در آینده زندگی خود را داشته باشند.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و علمی در این جشنواره توانایی دانشجویان را افزایش خواهد داد همچنان که ما برای تقویت بنیه علمی این کارگاه‌ها از میهمانان و اساتید خارجی استفاده کرده‌ایم.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی هنر با اشاره به اینکه جشنواره «باران رحمت» گنجینه‌ای از نیروهای انسانی کارآمد و مهارتی را به جامعه معرفی خواهد کرد گفت: بنای ما بر این است که با حمایت ارشاد و مؤسسه آموزش عالی علمی و کاربردی هنر این جشنواره را با توجه به خیرات و برکاتی که به دنبال دارد در سال‌های آینده گسترش دهیم.
114 اثر در این جشنواره پذیرفته شده‌اند
وی در پایان سخنان خود عنوان کرد: جشنواره «باران رحمت» یکی از دو جشنواره‌ای است که مؤسسه آموزش عالی علمی و کاربردی هنر برگزار می‌کند و جشنواره دیگر، جشنواره تولیدات دانشگاهی فجر است که سال گذشته برگزار شد. در نتیجه چون تمام توان خود را در شرایط کنونی بر روی برگزاری جشنواره «باران رحمت» متمرکز کرده‌ایم، لذا آثار راه‌یافته به این جشنواره که بالغ بر 114 اثر از میان  یک هزار و 169 اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره هستند، از نظر کمی و کیفی بسیار چشمگیر بوده‌اند.
این گزارش حاکی است حسین پارسایی؛ دبیر دومین جشنواره «باران رحمت» دومین سخنران این نشست بود که به ایراد سخن پرداخت و گفت: این جشنواره ویژه دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی هنر با بیش از 98 مرکز در سراسر کشور و بالغ بر 90 هزار دانشجو برگزار می‌شود.
وی افزود: ظرفیت‌ مراکز علمی و کاربردی در حوزه فرهنگ و هنر تاکنون یا دیده نشده و یا به شایستگی به آنها پرداخته نشده است لذا با برگزاری دومین جشنواره «باران رحمت» قصد داریم معرفی جامعی از آنها داشته باشیم.
پارسایی ادامه داد: قائم مقام دبیر این جشنواره کامبیز زاهدپور است و میثم احمدی دبیری اجرایی آن را به عهده دارد و در کارگروه گرافیک جشنواره که شامل رشته‌های تایپو گرافی، تصویر‌سازی، طراحی پوستر و نقاشی است، بهرام کلهرنیا به عنوان دبیر افتخاری این جشنواره حضور دارد.
848 دانشجو در این جشنواره شرکت کردند
وی  در ادامه گفت: مصطفی آقا‌میری به عنوان دبیر افتخاری رشته نگارگری، مجتبی آقایی به عنوان دبیر افتخاری رشته عکس، محمود عزیزی به عنوان دبیر افتخاری رشته فیلم و تئاتر در این جشنواره حضور دارند که همان طور که اشاره شد هزار و 169 اثر از 848 نفر از دانشجویان علمی و کاربردی تا 30 خرداد در دو بخش رقابتی و جنبی جشنواره شرکت کردند.
پارسایی اظهار کرد: 114 اثر در این جشنواره برگزیده شدند که از این تعداد تایپوگرافی با 30 اثر، تصویرسازی با 19 اثر، طراحی پوستر با 28 اثر، نقاشی با 11 اثر، خوشنویسی با 21 اثر، تئاتر با 19 اثر در دو بخش صحنه‌ای و خیابانی در این جشنواره حضور دارند که در بخش نقاشی 19 اثر نیز در بخش جنبی جشنواره حضور خواهند داشت.
دبیر دومین جشنواره «باران رحمت» گفت: نتایج بخش نگارگری، عکاسی و فیلم کوتاه به زودی اعلام خواهد شد ضمن آنکه در بخش عکاسی کارگاهی با موضوع عکس شب برگزار خواهند کرد و کارگاه ویژه بخش نقاشی آب و آئینه نیز برگزار می‌شود.
«پای منبر خدا» کتابی در حوزه تدبر درباره سوره یاسین
وی افزود: «پای منبر خدا» عنوان کتابی است که در خلال این جشنواره، تألیف و به چاپ رسیده که تدبری در سوره یاسین است و با انتشار آن علاقه‌مندان را در مسابقه پیرامون این کتاب شرکت خواهیم داد.
پارسایی گفت: در زمینه تایپوگرافی از استاد اونو یازیچیدی از کشور ترکیه دعوت شده است تا برای برپایی کارگاهی 4 روزه به ایران بیاید که شرکت در این کارگاه ثبت‌نامی و ویژه اساتید و دانشجویان است.
دبیر دومین جشنواره «باران رحمت» تأکید کرد: افتتاحیه جشنواره 11 تیر در فضای باز خانه هنرمندان ایران به شکل آئینی و میدانی برگزار خواهد شد و از 12 تیر برنامه‌های کارگاهی و نشست تخصصی این جشنواره برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: دو سخنرانی خلاقیت در هنر و خلاقیت در نقاشی، در سالن امیرخانی خانه هنرمندان برگزار خواهد شد. تالار استاد شهناز به پخش آثار فیلم جشنواره تعلق دارد و در حوزه خوشنویسی چند میز کار طراحی شده که به صورت زنده کارهایی تولید خواهد شد. ویژه‌برنامه رخصت که اختصاص به بازی‌ها و آئین‌های نمایشی دارد از ساعت 19 تا 22:30 در فضای باز خانه هنرمندان برگزار خواهد شد که مسئولیت این بخش به عهده سیدعظیم موسوی است. در شب‌های احیاء برنامه‌های ویژه‌ای برای این جشنواره در نظر گرفته شده است؛ ضمن آنکه یک کارگاه نورپردازی عکس نیز برگزار خواهد شد.
برگزاری اختتامیه جشنواره در ساعت 18 روز 23 تیر در سالن استاد شهناز 
پارسایی در پایان گفت: فضای نگارخانه‌ای که به این جشنواره اختصاص پیدا کرده است دو گالری پاییز و میر میران است، ضمن آنکه اجراهای صحنه‌ای این جشنواره در دو سانس 18:30 و 21 در سالن استاد انتظامی است و اختتامیه جشنواره 23 تیر ساعت 18 با معرفی و تقدیر از برگزیدگان در سالن استاد شهناز برگزار می‌شود.
در پایان این نشست محمود عزیزی؛ دبیر افتخاری بخش فیلم و تئاتر، مجتبی آقایی؛ دبیر افتخاری بخش عکس و مصطفی آقامیری؛ دبیر افتخاری بخش نگارگری جشنواره دیدگاه خود را در مورد برگزاری آن بیان کردند.

captcha