کد خبر: 3317538
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲

ویکی‌لیکس فاش کرد: طرح عربستان برای تأسیس شبکه ضد شیعی در مصر

گروه بین‌الملل: یکی از اسناد سایت «ویکی‌لیکس» فاش کرد که سعود الفیصل، وزیر خارجه پیشین عربستان در صدد تأسیس یک شبکه ضد شیعی در کشور مصر بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «منام پست»، وزیرخارجه پیشین عربستان در تلگراف خود به رئیس دفتر پادشاهی سعودی، خواستار اقدام فوری برای حمایت مالی از «مصطفی البکری» روزنامه‌نگار مصری به منظور تأسیس یک شبکه ماهواره‌ای شده بود که «صدایی قوی علیه شیعیان» باشد.
این تلگراف با عنوان «محرمانه و فوری» در شبکه‌های اجتماعی منتشرشده و اشاره می‌کند که البکری با سفیر عربستان در قاهره ملاقات کرد.

براساس انتظارات سفیر سعودی، بهتر بود که از البکری با تبدیل هفته‌نامه «بوابة الاسبوع» او به روزنامه و تلاش برای تشکیل یک حزب سیاسی و تأسیس یک شبکه ماهواره‌ای حمایت شود، که صدایی قوی علیه شیعیان باشد و مواضع عربستان را حمایت کند و این پیشنهادها به وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی عربستان منتقل، و هماهنگی برای ملاقات البکری با وی انجام شود.
ویکی‌لیکس: عربستان به الازهر اجازه برپایی همایش تقریب نداد!
پایگاه خبری شبکه العالم نیز گزارش داد: سایت ویکی‌لیکس با انتشار سندی متعلق به آوریل 2012، اقدام شیخ الازهر در اجازه گرفتن از عربستان قبل از موافقت با برپایی نشست تقریب مذاهب را برملا کرد.
برخلاف اظهارات احمد الطیب، شیخ الازهر در بیانیه سابق خود مبنی بر اینکه الازهر یک نهاد اسلامی علمی مستقل است که بر اساس شرع عمل می‌کند، نشر یک سند مربوط به آوریل 2012 در سایت ویکی‌لیکس در مورد اجازه گرفتن شیخ الازهر از عربستان قبل از برگزاری کنگره تقریب مذاهب را مغایر با استقلال الازهر عنوان کرد.

در این سند افشا شده از طریق ویکی‌لیکس، سعود الفیصل وزیرخارجه سابق عربستان خطاب به رئیس شورای وزیران عربستان می‌گوید که شیخ الازهر در دفتر خود در ژانویه 2012  به وی ابلاغ کرد که ایرانی‌ها شیخ الازهر را برای برگزاری نشست تقریب مذاهب تحت فشار می‌گذارند، اما شیخ الازهر نمی‌خواهد بدون هماهنگی با دولت عربستان در خصوص این مسئله، تصمیم بگیرد.
الازهر این امر را تکذیب نکرده، بلکه عباس شومان، معاون الازهر در اظهاراتی، بخش مربوط به درخواست ایرانی‌ها برای برپایی نشست تقریب مذاهب و اجازه گرفتن از عربستان را مورد تأیید قرار داد و ادعا کرد که شیخ الازهر درخصوص مسائل اسلامی با کشورهای دیگر هماهنگ می‌کند تا دیدگاهی را که با دیگر کشورهای اسلامی متناسب نیست، اجرا نکند.
همچنین براساس مفاد این سند، وزیر خارجه عربستان از پادشاه این کشور خواسته تا شیخ الازهر را با دعوت به عربستان مورد لطف قرار دهد.
با درنظر گرفتن حوادثی که از نیمه سال 2012 تا اوایل سال 2013 رخ داد، شواهدی وجود دارد که این سند را تأیید می‌کند؛ در 21 آوریل 2013 احمد الطیب در سفر به عربستان با سعودالفیصل، وزیر خارجه سابق عربستان دیدار کرد و در ریاض از یک تریبون سعودی موافقت خود را با درخواست برپایی نشست تقریب مذاهب اعلام کرد.

 

captcha