کد خبر: 3318341
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷

«باران رحمت» مهمترین رویداد هفته در عرصه هنر

گروه هنر: در هفته گذشته مهمترین رویدادی که در عرصه هنر روی داد معطوف به نشست خبری دومین جشنواره «باران رحمت» می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) در هفته جاری مهمترین رویدادی که در بخش هنر روی داد معطوف به نشست خبری دومین جشنواره «باران رحمت» می شود. این جشنواره قرار است از تاریخ 11 الی 23 تیرماه در خانه هنرمندان برگزار شود. این رویداد هنری که همزمان با ماه مبارک اجرا می شود اختصاص به تولیدات فرهنگی – هنری دانشجویان با محوریت موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هنر دارد که ریاست آن را حمید شاه آبادی بر عهده داشته و دبیر جشنواره نیز بر عهده حسین پارسایی است.

حمید شاه‌آبادی در این نشست گفت: جشنواره «باران رحمت» در حالی دومین سال فعالیت خودش را در دولت جدید آغاز می‌کند که مسئله آموزش‌های مهارتی در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید قرار دارد. درضمن قصد داریم مراکز فرهنگ و هنر تحت نظارت این مؤسسه را که در 19 استان کشور پراکنده هستند، با برگزاری این جشنواره در خدمت به قرآن قرار دهیم.

شاه‌آبادی تصریح کرد: اولین دوره این جشنواره سال گذشته در باغ موزه قصر برگزار شد و دانشجویان زیادی از آن استقبال کردند؛ اعتقاد داریم که فرهنگ و هنر در خلأ اتفاق نمی‌افتد و باید جایی بروز و ظهور داشته باشد، لذا تکلیف و وظیفه‌ای نسبت به قرآن و نشر مفاهیم آن در قالب‌های فرهنگی و هنری احساس می‌کنیم که با حضور دانشجویان در این جشنواره تا حدود زیادی این امر محقق خواهد شد.

برگزاری جشنواره «باران رحمت» در 10 بخش

وی ادامه داد: تمام مأموریت‌های ما در دانشگاه علمی و کاربردی هنر و هدف ما از برگزاری این جشنواره آن است که مهارت‌های دانشجویان جهت‌گیری مناسبی پیدا کرده و این جشنواره در حقیقت به منصه ظهور رسیدن توانایی‌های دانشجویان در رشته‌های مختلف فرهنگی و هنری است که در 10 بخش این جشنواره بروز خواهد یافت. دانشجویان اکنون در بیش از 160 رشته در دانشگاه‌های سراسر کشور مشغول به تحصیل هستند و ما رسالت خود می‌دانیم که در قالب برگزاری این جشنواره تحصیلات آنها را مهارت‌ورز کنیم که خوشبختانه آموزش‌های مهارتی این جشنواره با حضور و محوریت اساتیدی که در بخش‌های آن مشغول به کار هستند محقق خواهد شد.

وی تأکید کرد: از ویژگی‌های این جشنواره آن است که تمام آثار ارائه شده در آن براساس آموزش‌های مهارتی دانشجویان خلق و عرضه شده‌اند و تأکید می‌کنم که حضور اساتید شاخص علمی بنیه علمی و تراز جشنواره را آن چنان بالا برده که از این پس باید این جشنواره را با جشنواره‌های ملی کشور از نظر کمی و کیفی مقایسه کرد و خروجی آن با جشنواره اصلی فرهنگ و هنر مورد ارزیابی قرار گیرد. در واقع دانشجویان با شرکت در این جشنواره آمادگی خود را با توجه به مهارتی که در محیط‌های دانشگاهی کسب کرده‌اند به بازار کار اعلام می‌کنند و ما باید با استفاده از دستاوردهای برگزاری این جشنواره دانشجویانی تربیت کنیم که آمادگی لازم برای پذیرش شغل در آینده زندگی خود را داشته باشند.

اجرای نمایش «فصل شیدایی» برای هفتمین‌بار

نمایش میدانی «فصل شیدایی» به طراحی و کارگردانی سعید اسماعیلی اجرای خود را در شمال شرق تهران، یعنی انتهای بلوار ارتش، کیلومتر 2 جاده لشکرک آغاز کرده است.
این نمایش که عوامل فنی و بازیگران آن بالغ بر 140 نفر هستند، پس از شهرهای اهواز، شهرکرد، خرم‌آباد، ابوموسی، بوشهر و یزد، برای هفتمین مرتبه در تهران اجرا می‌شود و تا 28 ماه رمضان به غیر از شب‌های قدر اجرای آن ادامه خواهد داشت.

«فصل شیدایی» که سال گذشته نیز در آئین پیاده‌روی اربعین در مسیر نجف به کربلا اجرا شد، هر شب ساعت 21:30 میزبان بیش از 5 هزار تماشاگر خواهد بود که از جمله ویژگی‌های فنی آن اندازه واقعی دکورها، گسترانیده شدن کشتی حضرت نوح و بارش باران به شکلی شبه‌واقعی را می‌توان برشمرد.

سرآغاز روایت این نمایش مقطع پیدایش حضرت آدم(ع) است که به تاریخ انبیای الهی می‌پردازد و به تاریخ صدر اسلام و مقاطعی از زندگی ائمه معصومین(ع) اشاره دارد و در ادامه به تاریخ معاصر و وقوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ختم می‌شود.

برگزاری بیش از ۳۰ کارگاه هنری در نمایشگاه قرآن

علی ثابت، مدیر کمیته هنری و میراث فرهنگی نمایشگاه بین‌المللی قرآن عنوان کرد: همزمان با برگزاری بخش هنری، در حاشیه بیست‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بیش از 30 کارگاه آموزشی برگزار می‌‌شود. این کارگاه‌ها در طیف گسترده در رشته‌های مختلف از جمله نقاشی گرافیک تصویرسازی تئاتر سایه، هنرهای سنتی با زیرمجموعه‌های مختلف سفال، گل مرغ، معرق، تذهیب و ... به طور روزانه برای بازدیدکنندگان برپا می‌شود.

علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان از این کارگاه با روش‌های اجرا و تولید آثار هنری آشنا می‌شوند. این کارگا‌‌ه‌ها در سال‌های قبل به طور محدود برگزار می‌شد، ولی امسال به دلیل استقبال مردم این بخش گسترش یافته و گرو‌ه‌های مختلف دانشجویی برای تولید آثار در این کارگاه‌ها روزانه حضور خواهند داشت.

بیست‌و‌سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم سوم تیر مصادف با هفتمین روز ماه مبارک رمضان گشایش می‌یابد و تا پایان ماه رمضان از ساعت ۱۹ تا ۲۴ در محل باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

حضور ۶ فیلم دفاع‌ مقدس در جشنواره پاریس

۶ فیلم سینمای دفاع مقدس در سومین جشنواره فیلم‌های ایرانی در پاریس به نمایش در می‌آید.  این دوره از جشنواره فیلم‌های ایرانی با رویکردی ویژه به سینمای دفاع مقدس و همچنین مجموعه آثار کیانوش عیاری در شهر پاریس برگزار می‌شود. بر اساس این خبر، بنیاد سینمایی فارابی با فیلم‌های «دیده‌بان» و «از کرخه تا راین» (ابراهیم حاتمی‌کیا)، «لیلی با من است» (کمال تبریزی)، «کیمیا» (احمدرضا درویش)، «ملکه» (محمدعلی باشه آهنگر)، «سفر به چزابه» (مرحوم رسول ملاقلی‌پور) در بخش مروری بر محصولات دفاع مقدس و فیلم «بودن یا نبودن» در بخش مرور بر آثار کیانوش عیاری در این رویداد فرهنگی حضور خواهد داشت.

مراحل مرمت و تهیه نسخ دیجیتال از این فیلم‌ها به همت فیلم‌خانه ملی ایران انجام شده است. سومین جشنواره فیلم‌های ایرانی از ۲۹ خرداد تا ۹ تیرماه سال جاری در شهر پاریس (فرانسه) برگزار می‌شود.

معرفی برگزیدگان یازدهمین نمایشگاه «اسماء‌الحسنی»

در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه سالانه «اسماء‌الحسنی» از سه برگزیده این دوره از نمایشگاه به شرح زیر تقدیر شد.

نفر اول؛ محسن جعفری، دیپلم افتخار و 5 میلیون تومان

نفر دوم؛ سروش نادری، دیپلم افتخار و 3 میلیون تومان

نفر سوم؛ فرهود مقدم، دیپلم افتخار و 2 میلیون تومان

همچنین امیر خادم‌شریف، حسین چمن‌خواه، سجاد صبور، علی‌رضا بیت‌اللهی و مهیار قلمی طراحانی بودند که بر اساس آرای هیئت داوران مورد تشویق قرار گرفته و لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی یک میلیون تومانی دریافت کردند. در پایان این خبر آمده؛ نمایشگاه حروف‌نگاری پوستر «اسماء‌الحسنی» در ماه مبارک رمضان در خانه هنرمندان دایر است.

معرفی مقررات خاص بخش سینمای ایران در جشنواره فیلم کوتاه

مقررات خاص بخش سینمای ایران در سی‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه تهران مشخص شد. بر این اساس حداکثر زمان برای آثار فیلمسازان 30 دقیقه است. همچنین فیلم‌های داستانی، مستند، پویانمایی و تجربی (تجربه‌گرا) باید از سال 1392 تا به حال تولید شده باشند و برای جشنواره فیلم کوتاه تهران ارسال نشده باشد.

بهترین فیلم داستانی، مستند، تجربی (تجربه‌گرا) و پویانمایی و بهترین فیلم جشنواره که موفق به دریافت تندیس در ششمین جشنواره« نماز و نیایش به روایت دوربین» و پنجاه‌و‌دومین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان و همچنین جشنواره‌های منطقه‌ای «سینمای جوان» در سال 1394 شده‌اند، به‌شرط آن‌که در جشنواره فیلم تهران تاکنون به نمایش درنیامده باشند، به طور مستقیم به بخش مسابقه ملی راه پیدا می‌کنند.

جشنواره‌های معتبر دیگر نیز با نظر دبیر جشنواره می‌توانند به فهرست جشنواره اضافه شوند. سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از تاریخ 20 تا 26 آبان ماه برگزار خواهد شد.

تولید ۱۰ فیلم کوتاه با موضوع امام رضا(ع)

نظر به برگزاری دهمین جشنواره مستند و فیلم رضوی یزد با همکاری و حمایت انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، 10 فیلم کوتاه با موضوع «امام رضا(ع)» و سیره آن حضرت تولید می‌شود.

این 10 فیلم کوتاه در پی همکاری انجمن سینمای جوانان ایران با نهادهای فرهنگی در راستای حمایت هرچه شایسته‌تر از جوانان بااستعداد ایران اسلامی و ارتقای فرهنگ سینمای کشور توسط فیلم‌سازانی از استان یزد ساخته می‌شود. این آثار در دهمین جشنواره ملی مستند و فیلم کوتاه رضوی یزد به نمایش در خواهند آمد.

افتتاح نمایشگاه «از قرآن تا رمضان» در برج میلاد

در این نمایشگاه بیش از 120 تابلوی نفیس مزین به آیات قرآنی و احادیث پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه معصومین(ع) به نمایش در آمده است. استادان و هنرمندانی که تابلوهای نفیس قرآن و احادیث آنها در این نمایشگاه به نمایش در آمده است، عبارتند از: ابوالفضل خزائی، محمد سعید نقاشیان، میثم سلطانی، زنده‌یاد حبیب‌الله فضایلی، هادی روشن‌ضمیر و مثنی العبیدی.

این نمایشگاه که در فضایی به وسعت 200 مترمربع برپا شده است، تا پایان ماه مبارک رمضان میزبان علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان است.
گفتنی است، علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند عصرها از ساعت 18 تا 2 بامداد به طبقه اول برج میلاد تهران، ورودی سمت راست، بخش نمایشگاهی مراجعه کنند.

۲۶۰ میلیون ریال جایزه نقدی برای برگزیدگان «پیامبر رحمت(ص»)

نخستین جشنواره فیلمنامه‌نویسی «پیامبر رحمت(ص)» که همزمان با برگزاری سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از 20 تا 26 آبان‌ماه سال جاری برگزار خواهد شد به برگزیدگان خود در 10 رتبه مجموعاً 260 میلیون ریال جایزه نقدی اعطا خواهد کرد.
این جشنواره در راستای توجه به موضوع «پیامبر رحمت(ص)» به‌ویژه جلوه‌های اخلاقی، رفتاری و اجتماعی ایشان و ترسیم چهره رحمانی و ملکوتی آن حضرت، بهترین فیلمنامه‌هایی که در جهت ترویج حقیقت وجودی ایشان به رشته تحریر درآمده باشند را معرفی و مورد تقدیر قرار خواهد داد.

بنا بر فراخوان این جشنواره فهرست جوایز آن عبارتند از:

دیپلم افتخار و مبلغ 50.000.000 ریال به‌ عنوان نفر اول

دیپلم افتخار و مبلغ 30.000.000 ریال به‌ عنوان نفر دوم

دیپلم افتخار و مبلغ 10.000.000 ریال به‌ عنوان نفر سوم

برای آگاهی از مقرارات و گاه‌شمار جشنواره به فراخوان این جشنواره مراجعه کنید.

captcha