کد خبر: 3318392
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۲
وزیر ارشاد در مراسم افتتاح نمایشگاه قرآن:

پرتال جامع قرآنی راه اندازی می‌شود/ تدوین اساسنامه انجمن خادمان قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: علی جنتی در مراسم افتتاح بیست و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از تدوین اساسنامه انجمن خادمان قرآنی و راه‌اندازی پرتال جامع قرآنی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ضمن تشکر از خادمان قرآنی، مدیران اجرایی نمایشگاه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در این مراسم شرکت کرده‌اند، گفت: خدا را شاکریم که به همه ما در این ماه توفیق داد که ماه ضیافت الهی است بتوانیم انس بیشتری با قرآن بگیریم، قرآن بخوانیم و در قرآن تفکر و تدبر کنیم.
وی ادامه داد: انس با قرآن باید وسیله‌ای شود برای اینکه ما عمل بهتری به احکام نورانی قرآن داشته باشیم و برگزاری چندین نمایشگاه تا به این لحظه که حاوی مجموعه‌ای از فعالیت‌های قرآنی، انتشار کتاب، ارائه نرم‌افزارهای قرآنی، و تشویق و تقدیر از خادمان قرآنی است، همگی فرصتی مغتنم به دست می‌دهد تا در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی به توفیقاتی دست پیدا کنیم.
وی در ادامه گفت: قرآن برای تعقل و تدبر در آن است که نازل شده است. خداوند در قرآن صراحتا این موضوع را بیان داشته که ما این کتاب را نازل کردیم تا برای مردم راه زندگی تبیین شود، لذا تاکید فراوانی به تدبر در تفکر در این کتاب آسمانی شده است.
وی تصریح کرد: طبق نص قرآن کلام الله مجید نور است برای خروج انسان از ظلمات و تاریکی و او وقتی در قرآن تدبر و تفکر کند، قطعا به اذن خداوند از تاریکی‌ها نجات پیدا کرده و به سمت نور هدایت می‌شود.، خداوند این آیات را به پیامبر نازل کرد تا انسان از ظلمت و جاهلیت نجات یافته و به سمت نور و پاکی هدایت شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: امام علی(ع) می‌فرماید وقتی فتنه‌ها به شما روی آورد و شناخت حق از باطل برای شما دشوار شد، برای پیدا کردن راه صحیح به قرآن مراجعه کنید و احکام نورانی قرآن را ببینید تا از آن بحران‌ها نجات پیدا کنید، همچنان قرآن شفیعی است که شفاعت آن مورد پذیرش و قبول خداوند است. قرآن برای همه شفیع است اما کسانی که با قرآن انس بیشتری داشته باشند، کسانی که عامل به مفاهیم قرآن باشند قرآن در آنها بیشترین تاثیر را دارد و قرآن آنها را در روز واپسین شفاعت می‌کند.
جنتی تاکید کرد: قرآن علاوه بر شفای روح، شفای بیماری‌های روانی و جسمی است؛ تجربه‌های علمی ثابت کرده است که وقتی آیات قرآن با صوتی زیبا برای انسان‌هایی که دچار امراض جسمی هستند خوانده می‌شود، تاثیر آن در شفای جسمی بیماران بسیار مؤثر است و در تحقیقی که اخیرا به عمل آمد، مشخص شد که صوت زیبای قاری فقید عبدالباسط بیشترین تاثیر را در شفای بیماری جسمی مراجعان داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: از آنجا که انسان فطرتش براساس خداشناسی و خداباوری است لذا هر جا که براثر تربیت ناصحیح و ناسالم از این مسیر انحراف داشته باشد مراجعه او به قرآن که کتاب هدایت است، می‌تواند او را به مسیر بازگرداند. لذا قرآن هم هدایت و هم رحمت برای همه جامعه بشری است و همان طور که اشاره کردم اثرش در بین متقین بیشتر است. همانند زمین حاصلخیزی که به واسطه بارش باران گیاه در آن بیشتر از یک زمین خشک و شوره‌زار رشد و نمو دارد.
وی در ادامه افزود: امیدواریم که همه این محافل و مجالس و برگزاری تمامی نمایشگاه نهایت به یک نتیجه ختم شود که آن توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی و آشنایی هر چه بیشتر مردم با معارف نورانی قرآن است.
جنتی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی تاکنون گام‌های مؤثری برداشته است و هم اینکه از سه سال قبل معاونت قرآن و عترت در این وزارتخانه ایجاد شد این به آن معنی است که دستگاه اجرای فرهنگ و هنر کشور توجه جدی به قرآن و معارف ائمه عصمت و طهارت(ع) دارد.
وی افزود: برای این نکته افتخارآمیز است که به طور مرتب در کمیسیون‌ها و برنامه‌ریزی‌های این حوزه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی دنبال می‌شود که در این راستا وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، و نهادهای مردمی مشارکت دارند تا بودجه و برنامه‌ای که در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می‌گیرد، به شکل مطلوب و در خور در راستای توسعه و ترویج قرآن مصروف شود.
جنتی گفت: تمام تلاش ما بر این است که محافل مردمی قرآنی را تقویت کنیم و مدیریت این محافل را به خود مردم واگذار نموده و تنها این وظیفه را داشته باشیم که حلال مشکلات آنها باشیم؛ کما اینکه محافل قرآنی که از قدیم به شکل هیئتی دنبال می‌شدند و تاکنون فاقد اساسنامه بوده‌اند تا بتوانند براساس یک سیاست یکپارچه اداره شوند در حال حاضر در تلاش هستیم تا آنها را یکپارچه کرده و به سمت هدف و نیتی مشخص رهنمون شویم.
وی ادامه داد: مراحل تدوین و تنظیم یک سایت مرجع در دستور کار وزارت ارشاد قرار دارد، پرتال جامع قرآنی که بتوان در آن همه فعالیت‌های قرآنی را پوشش و بازتاب داد تا علاقمندان با مراجعه به این پنجره واحد نسبت به همه فعالیت‌های قرآنی جاری در کشور آشنایی پیدا کنند که امیدواریم ایجاد این سایت هر چه زودتر سامان بگیرد.
جنتی ادامه داد: یک اساسنامه نیز در حال تدوین است آن هم برای انجمن خادمان قرآنی یعنی شخصیت‌های که بیشترین تاثیر را در توسعه و ترویج قرآن داشته‌اند، اما تاکنون فاقد اساسنامه بوده‌اند این اساسنامه مراحل نهایی را پشت سر می‌گذارد و حتی در اجلاسی که در مشهد برگزار شد، بندهای این اساسنامه به اطلاع جامع قرآنی رسید که انشاء الله در مراحل تدوین نهایی است.
جنتی گفت: تاکنون فعالان و خادمین قرآن برای حمایت و استفاده از خدمات بیمه‌ای در صندوق حمایت از هنرمندان و روزنامه‌نگاران عضو می‌شدند اما همانگونه که از اسم این صندوق پیدا است این صندوق نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای فعالان قرآنی باشد لذا در صدد هستیم صندوقی جداگانه برای حمایت از جامعه فعال قرآن ایجاد کنیم و با اعتباراتی که برای آن در نظر می‌گیریم طیف وسیعی از هنرمندان و فعالان جامعه قرآنی را تحت پوشش قرار دهیم.
وی در پایان گفت: در حال حاضر هیچ راهی جزء تسمک و توسل به مفاهیم و معارف قرآن برای نجات از مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی نداریم و باید با استفاده از مفاهیم قرآنی شرایط و تدابیری بایندشیم که جامعه اسلامی به ویژه نسل جوان بتواند سبکی در زندگی خود منطبق با ارزشهای دینی و قرآنی انتخاب کند.

captcha