حجت الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) در خصوص تعداد امامزادگان شاخص و برنامه های این سازمان برای معرفی امامزادگان شاخص کشور گفت: در کشور ما بیش از هشت هزار و 51 بقعه امامزاده وجود دارد.
وی ادامه داد: امامزادگان از نظر موقعیت های جغرافیایی و زیرساخت های عمرانی متفاوت هستند بر همین اساس برای همه این امامزادگان طرح جامعی برای تبدیل شدن به قطب فرهنگی طراحی شده است.
حجت الاسلام شرفخانی تصریح کرد: هر سال زیرساخت های عمرانی این امامزادگان توسعه داده می شود و بر اساس این افزایش، فعالیت های فرهنگی و قرآنی نیز در آنها افزایش پیدا می کند.
راهاندازی مرکز قرآنی در 2400 امامزاده
وی اعلام کرد: در سال جاری در دو هزار و 400 امامزاده مرکز فرهنگی قرآنی راه اندازی شده است و در دستور کار ما این است که تا سال 95 تعداد این امامزادگان شاخص را به سه هزار امامزاده برسانیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه امامزاده شاخص را امامزاده ای معرفی کرد که برنامه های شاخص و مهم فرهنگی در آن اجرا شود و گفت: با توسعه زیرساخت ها و عمران فیزیکی امامزاده ها کارهای فرهنگی نیز در آنها رونق گرفته و امامزاده به یک امامزاده شاخص تبدیل می شود.
وی با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل امامزاده ها به قطب های فرهنگی، گفت: البته برای قطب فرهنگی شدن یک امامزاده انتهایی تعریف نمی شود. یعنی اینگونه نیست که وقتی یک امامزاده به مرتبه ای از توسعه رسید به قطب فرهنگی تبدیل شده و دیگر کاری برای توسعه در آن صورت نگیرد.
شرفخانی ادامه داد: رسیدن به قطب فرهنگی نسبی است. یعنی قطعاً تعدادی از امامزادگان در حال حاضر قطب فرهنگی هستند اما ما باید هر سال نسبت به نیازهای جامعه و هجمه دشمن در عرصه جنگ نرم برنامه جدیدی داشته باشیم و به روزرسانی کنیم.
وی در پایان گفت: اگر امامزاده ای که اکنون قطب فرهنگی است به روزرسانی نشده فعالیت های آن گسترده تر نشود و مخاطبان بیشتری را جذب نکند، نمی تواند همیشه قطب فرهنگی باقی بماند.