میلاد عرفانپور، شاعر آیینی کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) دیدار مقام معظم رهبری با شاعران در ماه رمضان هر سال را نشان دهنده جایگاه بلند و باارزش شعر در نظر معظمله عنوان کرد و گفت: دیدار سالانه ایشان با شاعران نقشی نمادین دارد و به مسئولان تذکر میدهند که باید سرمایهگذاری خاصی در حوزه شعر داشته باشند.
عرفانپور افزود: مقام معظم رهبری تسلط زیادی به ادبیات و شعر کهن و معاصر دارند و در دوران پیش از انقلاب در محفل شعری خراسان شرکت داشتهاند و با اشعار شاعران معاصر آن خطه چون اخوان ثالث و شفیعی کدکنی آشنایی کافی دارند.
شاعر آیینی کشورمان با اشاره به شناخت و توجه ویژه مقام معظم رهبری به ادبیات و شعر گفت: یکی از فواید اصلی دیدارهای مقام معظم رهبری با شاعران کشور توجه دادن مسئولان به اهالی هنر و ادبیات همچنین ایجاد انگیزه و پویایی بیشتر در شاعران معاصر است.
وی افزود: مقام معظم رهبری علاقه خاصی به شعر دارند و یک بار اشاره کردهاند که اگر قرار باشد تنها در یک هنر سرمایهگذاری کنیم آن هنر شعر است و در نظر ایشان شعر دارای برترین جایگاه در میان هنرهای دیگر است.
شعر متعهد موفق چه نوع شعری است؟
عرفانپور همچنین با تاکید بر لزوم حساسیت هر چه بیشتر شاعران جوان به پیرامونشان گفت: شعر متعهد موفق شعری است که وظیفه خود را درک کند و نشانه توجه یک شاعر به موضوع خاصی از کودکی دستفروش تا کودکان یمن و غزه باشد. شاعر بیتفاوت ماندگار نمیشود و در مقابل، شاعر موفق اهل تماشاست و دین خود را به جامعه ادا میکند.
وی با بیان اینکه شعر مذهبی ما بسیار محدود به مرثیه و مدح شده و در سالهای اخیر تعداد اشعار اخلاقی، اجتماعی و انتقادی کاهش یافته است، تاکید کرد: شاعرموفق کسی است که در مقابل آنچه در کشورش و جهان میگذرد واکنش ادبی و هنری نشان دهد.
عرفانپور سال 87 در بمبگذاری حسینیه سیدالشهدای شیراز تعدادی از دوستانش را از دست داد و این رباعی را سرود: «ما سینه زدیم بی صدا باریدند/ از هر چه که دم زدیم آنها دیدند/ ما مدعیان صف اول بودیم/ از آخر مجلس شهدا را چیدند» این شعر چاپ نشد، ولی به صورت پیامک در میان دوستان گشت تا اینکه اخیراً مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده یکی از شهدا با این شعر روبه رو شدند و با خواندن مصراع آخر آن اشک ریختند.