علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه قرآن با حضور در غرفه خبرگزاری ایکنا، در گفتوگویی اختصاصی با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، برنامههای این وزارتخانه را جهت حمایت از رسانههای تخصصی حوزه دین و قرآن تشریح کرد.
وی با بیان اینکه حمایت از رسانههای تخصصی دینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط کمیسیون توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی انجام میشود گفت: در این وزارتخانه کمیسیونی تحت عنوان توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی داریم، که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و نزدیک به 20 دستگاه عضو این نهاد هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هرکدام از این 20 دستگاه وظیفهای را در رابطه با توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی به عهده دارند؛ اما آنچه که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده گرفته است استفاده از تمامی ابزارهای موجود برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی است.
جنتی با بیان اینکه ابزارهای موجود برای فعالیتهای رسانههای تخصصی حوزه دین و قرآن فراهم است، گفت: برای رسانههایی از جمله کتاب، مجلات، خبرگزاریهای دینی و نشریاتی که در این حوزه فعالیت میکنند هم امتیازاتی را قائل هستیم. بهعنوان مثال یارانهای که به نشریات قرآنی اختصاص میدهیم ضریب سه دارد یعنی سه برابر سایر نشریات است.
وی با اشاره به اینکه ساخت بعضی از فیلمهای کوتاه که در زمینه اخلاق قرآنی است و سبک زندگی مورد نظر قرآن را ترویج میکنند مورد تایید است افزود: در حوزه تئاتر نمایشنامههایی را که در این زمینه نوشته میشود تایید میکنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه قرآن و عترت به طور کامل در اختیار فرهنگ قرآنی و فعالان این حوزه است است که کل امکاناتش را در اختیار این فعالیتها گذاشته است و مجامع قرآنی را هم حمایت و کمک میکند. این حوزه خادمان قرآن را مورد حمایت خود قرار میدهد و تمامی اینها مجموعه فعالیتهایی است که بخش وزارت فرهنگ و ارشاد انجام میدهد.
جنتی در ادامه اشارهای هم به حمایت سایر دستگاهها از فعالیتهای قرآنی و دینی داشت و افزود: غیر از وزارت ارشاد سایر دستگاهها هم مانند سازمان تبلیغات اسلامی که عضو شورای عالی قرآن هستند و معاونین فرهنگی بسیاری از وزارتخانهها ازجمله وزارت آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، علوم و تحقیقات و فناوری و دهها نهاد دیگر عضو این مجموعه هستند و از این فعالیتها حمایت میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: فعالیتهای ما بهگونهای است که تمام امکاناتمان را در جهت توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی بهکار میبریم.
وی در ادامه اشارهای به فعالیتهای قابل تقدیر خبرگزاری بین المللی ایکنا در حوزه قرآن داشت و افزود: خبرگزاری ایکنا یکی از معدود خبرگزاریهای کشور است که عمده تمرکز و فعالیتهایش بر گسترش و ترویج اخبار قرآنی در کشور است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی خود از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم هم، گفت: کارهای ارائه شده در بخشهای حوزوی، دانشگاهی و آموزش و پرورش بسیار ارزشمند است و فکر میکنم اکثریت مردم تهران خبر ندارند که در نمایشگاه چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است و باید اطلاعرسانی بهتری صورت گیرد.
وی افزود: با اطلاع رسانیهای بهتر از سوی مسئولین، مردم تهران میتوانند با حضور در نمایشگاه از محصولات مختلف قرآن، تفسیر، ترجمه و دیگر آثار هنری استفاده کنند.
جنتی در پاسخ به این سوال که بازدیدکنندگان از عدم تمرکز بخشهای مختلف نمایشگاه انتقاد دارند، افزود: این فضا در آینده تجهیز و این مشکلات مرتفع خواهد شد.