به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتب برگزیده بخش کودک و نوجوان در سنوات گذشته در شانزدهمین نمایشگاه قرآن عرضه شده است. این کتب به مفاهیم، داستانها و اشخاص اسلامی و قرآنی اختصاص دارند.
در این میان کتابهای برگزیده بخش کودک که نزدیک به سی کتاب را شامل میشود، این عناوین را میبینیم: «سردار تنها» اثری از مسلم ناصری، «نخلها قد میکشند(نگاهی به زندگی سلمان فارسی)» نوشته محمدحسین فکور، «مسافر شهرهای بینشان» نوشته مسلم ناصری، «خلوت معبد» نوشته علیاکبر ولایتی، «مفاهیم قرآنی» نوشته مسعود وکیل، «اعترافات غلامان» کاری از حمیدرضا شاهآبادی، «توصیفی از بهار تحقیقی» از طرف حسین سیدی، «غروب آفتاب ربذه» کاری از محمود پوروهاب، «داستان پیامبران» نوشته حمید یزدانپرست، «ریختشناسی قصههای قرآن» کاری از محمد حسینی، «آهوجان» نوشته محمد حمزهزاده، «دایرةالمعارف قرآن» نوشته غلامرضا حیدری، «هدهد و ملکه بلقیس» نوشته عبدالودود امین، «نگهبان غار» نوشته احمد بهجت و «از غریبهها میترسم» نوشته طاهره ایبد.
در پشت جلد کتاب نگهبان غار میخوانیم: «من کلاغم. من شاهد بودم که قابیل برادرش هابیل را کشت. من شتر صالحم. میخواهید بدانید، قوم ثمود چه نامردیهایی در حق من کردند. من پرندهای هستم که ابراهیم مرا ذبح کرد. من همان گرگیام که مرا به خوردن یوسف متهم کردهاند. من نهنگی هستم که میزبان یوسفم ...»
در معرفی ریختشناسی قصههای قرآنی میخوانیم: «این کتاب تلاشی است برای باز نمایاندن ویژگیهای قصهگویی کتاب آسمانی بیش از یک میلیارد انسان.» شناسایی ریخت کهن الگویی قصه، معرفی قصه در عهد عتیق و عهد جدید، استخراج آیات مربوط به هر قصه در قرآن و فرمشناسی قصههای قرآن از ویژگیهای این کتاب است.
کتاب داستان پیامبران در تورات، تلمود، انجیل و قرآن و بازتاب آن در ادبیات فارسی، 26 دفتر جداگانه درباره پیامبرانی است که ذکرشان در قرآن و کم و بیش عهدین آمده است و معمولاً هر دفتر به پنج بخش مستقل تقسیم میشود، در هر بخش نخست گزیده نسبتاً جامعی از روایت تورات (یا انجیل) میآید. بخش دوم به منتخبهایی نسبتاً گسترده از تلمود اختصاص یافته و تلمود کتابی مفصل، مهم و حاوی مطالب بسیار است که بسیاری از آنها در تورات نیامده، اما در فرهنگ اسلامی منعکس شده است. در بخش سوم روایت تقریباً کامل مربوط به هر پیامبر از جای جای قرآن استخراج شده و با رعایت تقدم و تاخیر زمانی در کنار هم چیده و روند روایی آن بازسازی شده است. در بخش چهارم روایات قرآنی و توراتی (یا انجیلی) با هم مقایسه شدهاند و در بخش پنجم، نحوه بازتاب زندگی هر یک از پیامبران در ادبیات فارسی مورد بررسی قرار گرفته و به متون نظم و نثر کمکی استناد شده است.