کد خبر: 3326958
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹
امرودی مطرح کرد؛

اعلام آمادگی شهرداری تهران برای ایجاد دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن

گروه اجتماعی: به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، این مجموعه اعلام آمادگی کرده است که در صورت تمایل وزارت ارشاد دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن را راه‌اندازی کند.

حجت الاسلام والمسلمین میثم امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، در مورد بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن اظهار کرد: امسال نمایشگاه قرآن از نظر توسعه وسیع‌تر شده است؛ فاز اول موزه کتاب و گذر فرهنگ و هنر به فضای نمایشگاه اضافه شده است؛ از نظر کیفیت نیز بخش حجاب و عفاف را سال گذشته نداشتیم که امسال اضافه شده است که می‌تواند نکته ممیزی نمایشگاه باشد.

وی با اشاره به دیگر ویژگی نمایشگاه بیست و سوم گفت: برای این نمایشگاه مجموعه‌های مسجد جامع خرمشهر، سالن بین المللی باغ موزه دفاع مقدس، سالن‌های جانبی، فضاهای موجود در باغ کتاب و گذر فرهنگ در کنار هم قرار گرفته‌‌اند که از نکات قابل توجه این دوره از نمایشگاه است.

امرودی افزود: مسئولان نمایشگاه تجربه سال گذشته را به تجربه امسال اضافه کردند و وقتی به مجموع نمایشگاه نگاه می‌کنیم می‌بینیم که نسبت به سال گذشته خیلی رشد کرده است؛ محوطه باصفایی و برگزاری برنامه شب‌های شیدایی فضایی برای پربار کردن اوقات فراغت مردم ایجاد کرده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: با این حال از نظر محتوایی نسبت به انتظاراتی که داریم فاصله وجود دارد؛ امیدواریم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدبیری کند تا این نمایشگاهی که متعلق به نظام است و عمرش از عمر برخی نهادهای موجود در کشور بیشتر است، بتواند انتظارات را بر آورده کند.

نمایشگاه قرآن فینال فینال‌های تمام فعالیت‌های قرآنی در عرصه تولید محصولات قرآنی باشد

امرودی تصریح کرد: نمایشگاه قرآن محل آمد و شد قاریان و حافظان کشور است و می تواند فینال فینال‌های تمام فعالیت‌های قرآنی در عرصه تولید محصولات قرآنی باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران افزود: بسباری از مؤسسات کارهای فوق‌العاده ای در عرصه تولید محصولات فرهنگی دارند که در این محل باید نمایش داده شده و معرفی شوند.

وی با بیان اینکه ما نیاز به یک اکسپو و محلی برای عرضه خلاقیت‌های قرآنی داریم، گفت: نمایشگاه بین المللی قرآن می تواند چنین فضایی برای محصولات قرآنی دنیا باشد.

نمایشگاه قرآن می‌تواند محلی برای ورود آخرین یافته‌های قرآنی به فضای مجازی باشد

امرودی همچنین گفت: ما نمایشگاه مجازی سبیت (CeBIT) داریم که آخرین یافته‌های علمی در آن عرضه می شود؛ نمایشگاه قرآن  می تواند همچون این نمایشگاه، محلی برای ورود آخرین یافته‌های قرآنی به فضای مجازی باشد.

اگر سرعتمان را تنظیم نکنیم همواره باید در حال دفاع باشیم

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به سرعتی که کفر و شرک و عرفان های کاذب در حال رشد هستند برسیم باید سرعتمان را تنظیم کنیم و گرنه همواره باید دفاع کنیم؛ در این صورت لازم است که با ابزار روز وارد شویم.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: اتفاقات مهمی در حوزه قرآنی دانشجویی افتاده است و نمایشگاه می تواند یک روز را به این قشر اختصاص دهد؛ همچنین مجموعه های نظامی کشور یک فضای برجسته قرآنی دارند که می توان به صورت ویژه ای به آنها پرداخت.

امرودی اظهار کرد: با توجه به این شرایط می توان گفت نمایشگاه قرآن نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته است اما نسبت به انتظاراتی که از یک نمایشگاه بین المللی قواره‌مند و با قاعده در عین حال جامع الاطراف و با محتوایی غنی می رود، فاصله زیادی دارد که امیدواریم سال آینده این رشد را بینیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران افزود: حتماً سال آینده سالن‌های باغ کتاب نیز راه اندازی خواهد شد تا کارهای خوب متدینین، اندیشمندان، متفکران، دانشمندان، دانشگاهیان و حوزویان در این فضا در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گیرد.

امرودی با اشاره به نیاز نمایشگاه قرآن به فضاهای بیشتر گفت: چهره‌های قرآنی برجسته‌ای داریم که حتی می‌توانیم برای معرفی آنها دو سالن را اختصاص بدهیم؛ افرادی که شارحین، کاتبین و مهذبین قرآن کریم هستند و عمر خود را در این عرصه گذاشته اند؛ جا دارد که در نمایشگاه قرآن به صورت برجسته ای به معرفی آنان پرداخته شود.

وی در مورد استمرار حضور نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب گفت: قرار است اینجا مجموعه نمایشگاه های ارزشی کشور شود؛ همانطور که می بینید اینجا کار مقطعی صورت نگرفته است و نمایشگاه قرآن نیز بهانه ای شد تا زیرساخت ها را تنظیم کنیم و ایردات برطرف شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: در این محل نمایشگاه های حوزه دفاع مقدس و ایثار و شهادت دایر خواهد شد؛ همچنین شهردار محترم قول داده اند که در صورت تمایل وزارت ارشاد نمایشگاه کتاب سال آینده نیز در این محل برگزار شود.

وی با اشاره به برنامه شهرداری برای نمایشگاه قرآن گفت: با توجه به اینکه در شورای اجرایی قرآنی شهرداری تهران برجسته ترین شخصیت ها فعالیت می‌کنند، این اعلام آمادگی صورت گرفته که در صورت تمایل وزارت ارشاد این نمایشگاه به شهرداری واگذار شود تا با کمک تمام مؤسسات قرآنی برای برپایی نمایشگاه ورود پیدا کنیم و انجام وظیفه کنیم.

امرودی خاطرنشان کرد: شهرداری طی ماه گذشته نمایشگاه قرآنی شمیم وحی را برگزار کرد که به واسطه آن 1467 مؤسسه، جلسه قرانی، دارالقرآن، خانه قرآن و مراکز قرآنی تهران شناسایی شدند و مورد حمایت قرار گرفت و بین 700 هزار تومان تا 5 میلیون تومان به آنها کمک مالی شد.

وی با بیان اینکه استقبال زیادی از شمیم وحی صورت گرفت، اظهار کرد: برکات جنبی این نمایشگاه شناسایی ظرفیت ها، تولیدات و محصولات زیبایی بود که مؤسسات در حوزه قرآن و عترت داشتند.

امرودی تصریح کرد: شهرداری تهران به وزارت ارشاد این اعلام آمادگی را کرده است که دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی قرآن را تشکیل دهد و در کنار حرکت‌های راهبردی که دارد، تحت اشراف آنها و سازمان های قرآنی بزرگ کشور انجام وظیفه کند و زمینه را برای برگزاری نمایشگاه آماده سازد. اما اگر مصلحت دانستند که کار خود را ادامه دهند شهرداری وظیفه خود می داند که در این عرصه خدمتگزاری کند.

captcha