کد خبر: 3332621
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید «قاسم شریفی»؛

از تدریس قرآن تا جانفشانی در عملیات خیبر/ امر به معروف در خفا

گروه جهاد و حماسه: شهید قاسم شریفی که از نوجوانی به تدریس قرآن اشتغال داشت و انس به این کتاب آسمانی بر رفتار وی اثر گذاشته بود به طوری که رعایت حدود الهی و حفظ آبروی مسلمانان را محترم می‌شمرد، در سن ۱۹ سالگی و در عملیات خیبر به فیض شهادت نائل آمد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، تعدادی از اعضای جامعه قرآنی در آخرین روز تیرماه 94 به دیدار خانواده دلاورمرد عملیات خیبر، شهید قاسم شریفی رفتند.
در ابتدای این دیدار علیرضا زواریان، قاری بین‌المللی، آیاتی از کلام‌الله مجید را تلاوت کرد. در ادامه علی‌اکبر مرجانی، استاد و پیشکسوت قرآنی در سخنانی گفت: زواریان آیاتی از سوره توبه را در وضف شهدا قرائت کرد که به ما درس زندگی می‌دهد.

مرجانی افزود: خداوند در آیه 11 سوره توبه می‌فرماید که خدا جان‌ها و مال‌های مومنین را به بهای بهشت خریدار است. کسانی که در راه خدا کارزار می‌کنند، می‌کشند و کشته می‌شوند.
وی تصریح کرد: شهید قاسم شریفی خون سرخش را تقدیم راه خدا کرده و امنیت امروز کشور ما به بهای خون این شهید و سایر شهیدان به دست آمده و امیدواریم ادامه‌دهنده راه شهدا باشیم و پرچمی را که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به اهتزاز درآورده‌اند به زودی به دست امام زمان(عج) برسد.
در ادامه مادر شهید قاسم شریفی به بیان خاطره‌ای از دوران نوجوانی این شهید پرداخت و گفت: 12 ساله بود که همسایه 70 ساله ما سکته کرد. قاسم ساعت و انگشتر وی را درآورد و به همسرش داد، ولی وی ناراحت شد و به قاسم توهین کرد. همسایه را بردند و در بیمارستان فوت کرد. پس از چند وقت دست پسر ما را بوسید و از وی حلالیت خواست ولی قاسم به او گوشزد کرد که نامحرم است.

 

خاطره دیگر اینکه از کودکی عادت داشت تا به میدان خراسان می‌رسیدیم داخل باجه تلفن همگانی برود و صحبت کند. وقتی در جبهه بیسیم‌چی شد فهمیدم که علاقه وی به تلفن بی‌حکمت نبوده است.

صرف پول توجیبی برای تدریس قرآن

وی گفت: قاسم عاشق قرآن بود. به بچه‌های محله قرآن درس می‌داد و با پول توجیبی خودش برای آن بچه‌ها جایزه می‌خرید. شلوارش وصله‌دار بود، ولی حاضر نبود شلواری تازه بخرد.
مادر شهید با اشاره به اینکه قاسم شریفی سال 62 در عملیات خیبر به شهادت رسید، عنوان کرد: جوانان امروز باید بدانند قرآن گنجینه‌ای است که همه ابعاد زندگی را در خود جای داده است.


در ادامه خواهر شهید قاسمی با اشاره به اینکه وی متولد سال 1344 بوده است، گفت: قاسم از نوجوانی فعالیت‌های سیاسی داشت. 12 ساله بود که در جلسات قرآن، به دیگران قرائت را یاد می‌داد. پس از گرفتن دیپلم، محلی را برای تدریس قرآن اجاره کرد و علاوه بر اعطای جایزه به بچه‌ها از پول توجیبی‌اش، 4000 کتاب را هم در آن مغازه اجاره‌ای قرار داده بود.

وی افزود: پس از دیپلم یک سال معلم ریاضی و معارف بود. 100 شاگرد وی در مراسم تشییع پیکرش شرکت کردند. وی در سن 19 سالگی شهید شد.

احترام خاص شهید به آبروی مسلمانان

خواهر شهید قاسمی با اشاره به اینکه شهید قاسمی برای آبروی مسلمانان ارزش خاصی قائل بود، گفت: امر به معروف و نهی از منکر را دور از چشم دیگران انجام می‌داد تا آبروی طرف مقابل نریزد. وی در دوران نوجوانی در محدوده پاکدشت درباره امام خمینی(ره) سخنرانی کرد که نوار کاست آن باقی مانده است. سه ماه همراه سیدمهدی طباطبایی در سیستان و بلوچستان فعالیت سیاسی داشت و در آن مدت تنها نان جو و آب کوزه گلی را می‌خورد.
پدر این شهید، فرزندش را در حالی که یک ترکش در نزدیکی قلب و ترکشی در پهلو داشت تدفین کرد.

captcha