کد خبر: 3332677
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۱
هنرمند ترکیه‌ای در گفت‌وگو با ایکنا:

هدف از آفرینش هنر اسلامی، تزکیه نفس و جلب رضایت خداوند است

گروه بین‌الملل: «آلپ ارسلان بابا اوغلو»، یکی از هنرمندان ترکیه‌ای است که ۳۲ سال از عمر خود را وقف آموزش و گسترش هنر «ابر و باد» کرده است، وی هدف از هنرهای اسلامی را تربیت و تزکیه نفس و جلب رضایت خداوند می‌داند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، «آلپ ارسلان بابا اوغلو»، در سال 1957 میلادی در آنکارا به دنیا آمد.
وی در سال 1983 با هنر ابر و باد آشنا شد و این هنر را از هنرمند مشهور این کشور «مصطفی دوزگون مان» فرا گرفت.
آلپ ارسلان بابا اوغلو، در نمایشگاه‌های هنری متعددی در دنیا شرکت کرده که از میان آن‌ها می‌توان به نمایشگاه‌هایی در ایالات متحده آمریکا، امارات و لهستان اشاره کرد.
این هنرمند ترکیه‌ای، در سال 2013 میلادی به سبب تلاش‌های وافر در آموزش و گسترش هنر ابر و باد در ترکیه، جایزه بزرگ فرهنگ و هنر را از وزارت فرهنگ و گردشگری این کشور دریافت کرد.
آلپ ارسلان بابا اوغلو، در گفت‌و‌گو با ایکنا در خصوص هنرهای اسلامی گفت: در واقع این نقش و رنگ‌ها را ما خلق نمی‌کنیم. این‌ها همه وابسته به اراده خداوند است و ما تنها در این میان یک واسطه هستیم. به طوری کلی همه هنرهای اسلامی و به طور اخص هنر ابر و باد برای درک این حقیقت است. هنرهای اسلامی ما برای تربیت و تزکیه نفس هستند. اما اگر انسان دچار کبر و غرور شود و بگوید که کسی نمی‌تواند زیباتر از این هنر را خلق کند، در قعر جهل و نادانی فرو می‌رود.

وی تصریح کرد: شما در خصوص هنرهای غرب می‌توانید روی موضوعات متنوعی نظیر «هنر برای هنر» و یا «هنر برای جامعه» شب روز بحث کنید و یا حتی با استفاده از این هنر غربی به مردم یک پیام اجتماعی را نیز بازگو کنید، اما در خصوص هنرهای اسلامی این بحث و جدل‌ها بیهوده است. زیرا که هدف هنرهای اسلامی ما تنها و تنها جلب رضایت خداوند است. هنرمندی که با این ادراک یعنی جلب رضایت خداوند به کار خود ادامه دهد، بزرگترین موفقیت را در شاخه هنری خود کسب کرده است.



این هنرمند ترکیه‌ای افزود: اگر از من این سؤال را داشته باشید که پس از سال‌ها فعالیت در این زمینه از هنر خویش چه چیزی را فراگرفته‌ای؟ خواهم گفت: آموختم هنگامی که یک اثر هنری زیبا را خلق کردم، خداوند متعال را به سبب این که در میان همه مردم مرا برای خلق این زیبایی برگزید، شکر کنم. همچنین این را نیز یاد گرفتم که باید برای دور ماندن از کبر و غرور تلاش کرد. به نظر من اگر هنر، آنچه گفته شد را برای هنرمند به ارمغان آورد، کافی است.

آلپ ارسلان بابا اوغلو، در مورد نقش هنر در از بین بردن اختلافات میان مسلمانان اذعان داشت: مگر هدف از هنر غیر از این است؟ هزاران نفر در شبکه‌های اجتماعی آثار مرا مشاهده می‌کنند که در میان آنان هنرمندانی از سراسر جهان اسلام نیز وجود دارند. زیبایی حد و مرز نمی‌شناسد. من به واسطه این هنر با اشخاص زیادی از سراسر جهان آشنا شدم. برای مثال چگونه امکان دارد که یک مسلمان مالزیایی و یک مسلمان ترکیه‌ای هر دو تابلوی خط کلمه توحید اثر «سامی افندی» (خطاط مشهور دوره عثمانی) را مشاهده کنند، اما با یکدیگر بیگانه باشند؟

این هنرمند ترکیه‌ای در پایان خطاب به دیگر اشخاص فعال در زمینه هنر ابر و باد گفت: پیش از هرچیز برای یادگیری این هنر به یک استاد ماهر و چیره‌ دست نیازمند است. دومین توصیه من به علاقه‌مندان به هنر ابر و باد صبر و تحمل در این خصوص است. زیرا ابر و باد در میان همه شاخه‌های هنری که در جهان وجود دارد، بیش‌تر از همه می‌تواند هنرمند را هنگام یادگیری دچار یأس و ناامیدی کند. اما اگر کسی در یادگیری هنر ابر و باد اشتیاق ورزد، علاقه‌ای وافری به این هنر خواهد داشت.
نقاشی «ابر و باد» را غربی‌ها به اسم نقاشی روی آب می‌شناسند، در این هنر، هنرمند رنگ‌های مخصوصی را که توانایی غوطه‌ور شدن دارند را روی آب می‌ریزد و با قلم مخصوصش طرح مورد نظر را روی آب می‌کشد، بعد به سرعت کاغذ مخصوص را روی آب قرار می‌دهد تا رنگ بگیرد و تبدیل به یک اثر نقاشی شود.

captcha