سیدمحمود سادات، مدیر کل بخش نسخ خطی کتابخانه ملی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به راهاندازی موزه کتابت و قرآن توسط کتابخانه ملی گفت: در حال حاضر دو موزه چاپ و فناوری در ساختمان 30 تیر واقع در میدان امام خمینی(ره) یا همان توپخانه وجود دارد و در اختیار وزارت علوم بوده و قرار است به زودی در این مکان موزه کتابت و قرآن راهاندازی شود.
وی افزود: این ساختمان در بافت مرکزی شهر قرار دارد و مکانی توریستی است و اگر موزه در این مکان باشد، امکان بازدید مردم از آن آسانتر بوده و به نظر میرسد استقبال بیشتری صورت گیرد، اما قبل از همه باید فضای ویترینها آماده شود و براساس فضاست که تصمیم گرفته میشود چه آثاری در این مکان به نمایش گذاشته شود و در صورت فراهم بودن شرایط لازم، نفیسترین قرآنها و آثار در این موزه به نمایش در میآید.
سادات ادامه داد: استاندارد بودن دما، رطوبت، امنیت و ... از جمله شرایطی است که برای نمایش دادن آثار در این مکان ضروری به شمار میآید و در غیر این صورت نسخههای نفیس به این مکان انتقال داده نمیشود.
وی تصریح کرد: این مکان در مرکز شهر بوده و آلودگی در این فضا بیشتر از مکان کتابخانه ملی است و از سوی دیگر این ساختمان فضای موزهای ندارد و در این راستا باید کارهای بیشتری روی آن صورت گیرد و دما و رطوبت ثابت باشد؛ چرا که آن شرایط روی نسخههای خطی اثرگذار خواهد بود.
مدیرکل بخش نسخ خطی کتابخانه ملی در پاسخ به اینکه آیا به خاطر همین موضوع است که قرآنهای نفیس در نمایشگاه قرآن و یا سایر نمایشگاهها به نمایش گذاشته نمیشود، بیان کرد: بله، به خاطر همین موضوع است که نسخ نفیس قرآن در نمایشگاه قرآن ماه گذشته نمایش داده نشد و حضور ما در این نمایشگاهها موضوعیتی ندارد.