به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نخستین نشست «روزنامه نگاران؛ نیازهای حرفهای و مسایل اجتماعی» با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و انجمن علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات عصر روز جمعه 16 مرداد با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشور، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، اساتید روزنامهنگاری، مدیران مسئول و روزنامهنگاران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان به مناسبت روز خبرنگار را قرائت کرد.
در این پیام آمده است: دستیابی به توسعه پایدار و تقویت و تحکیم بنیانهای اجتماعی در دنیای پیچیده امروز که در سیطره فناوریهای ارتباطی قرار گرفته است؛ تنها در پرتو وجود وجدانهای آگاه و دلسوز جامعه و مشارکت مسئولانه آحاد عموم امکان پذیر است.
خبرنگاران که رسالت انتقال اطلاعات به هنگام و صحیح و نیز گزارش حقیقتها به مردم را بر عهده دارند، وجدان زنده و دیدگان بیدار جامعه در مسیر تعالی و بهروزی هستند.
این تلاشگران سپهر خبر و اطلاع رسانی که دل در گرو منافع ملی دارند، تنها به نقل و روایت رویدادها نمیپردازند بلکه با عشق به مردم و تلاش حرفهای، واقعیتها و ظرفیتهای ملی را معرفی و با کژیها و ناراستیها به مبارزه برمیخیزند.
به واقع میتوان خبرنگاران مسئولیتشناس را که با شجاعت قابل تحسین، قدم در این مسیر حساس نهادهاند، مشاوران امین و ناصحان مشفق مدیران ارشد، مجریان و دیگر فعالان و کنشگران عرصه اجتماع دانست.
از این رو، شایسته است همه دستگاهها و به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حمایت و پشتیبانی، رفع دغدغههای معیشتی و نیز بهرهمند کردن آنان از آزادیهای قانونی و حقوق صنفی، شرایطی فراهم آورند تا این عزیزان با امید و پویایی بیشتری، کشورمان را در رسیدن به افق توسعه و آبادانی یاری رسانند.
دولت تدبیر و امید خود را مرهون همدلیها و همزبانیهای حمایتگرانه و نقادانه خبرنگاران دانسته و ارتقاء جایگاه حرفهای این تلاشگران جبهه دانایی را وظیفهای مهم میداند.
با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عرصه قلم و آگاهی، روز خبرنگار را به تمامی خبرنگاران متعهد و تلاشگر کشورمان تبریک میگویم و توفیق روزافزون این دیدهبانان هویت ملی و حقوق اجتماعی را از خداوند بزرگ خواستارم.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشور میهمان ویژه این مراسم بود. وی با اشاره به اینکه نمیخواهد در خصوص مباحث هستهای صحبت کند چرا که همه خبرنگاران به اندازه کافی در این خصوص شنیدهاند، ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: ما در سرزمین شهدا زندگی میکنیم و اگر نبود خون این شهدا و همت ایثارگران نمیتوانستیم در عرصه بینالمللی عرض اندام کنیم.
پیام رسانی هم شغل انبیاء است
صالحی با اشاره به آیه اول سوره قلم که میفرماید: «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ؛ نون سوگند به قلم و آنچه مىنویسند» گفت: میگویند معلمی شغل انبیاء است؛ پیام رسانی هم شغل انبیاء است و اولین پیام رسانی از آسمان به زمین صورت گرفت و گویی خبررسانی همزاد انسان است و انسان بدون خبر و تبادل پیام معنی ندارد.
مدیران رسانهها پادشاهان بیتاج و تخت دنیای جدید هستند
وی در ادامه به قدرت رسانهها اشاره و اظهار کرد: رسانهها قدرتی دارند که میتوانند انسجام داخلی و بازدارندگی خارجی ایجاد کنند و به همین دلیل مدیران رسانهها پادشاهان بیتاج و تخت دنیای جدید هستند.
صالحی خبرنگاران را پیشقراولان حرکت در مسیر آزادی های مشروط دانست و اظهار کرد: خبرنگاران میتوانند جلوی فساد را بگیرند و اگر آنگونه که لازم است عمل کنند سدی محکم در مقابل نشر فساد خواهند بود و خواهند توانست جلوی شایعات را بگیرند و شایسته سالاری را جاری و ساری کنند.
وی تصریح کرد: خبرنگاران میتوانند با مراجعه به سابقه افراد جلوی شیادان و چاپلوسان را بگیرند و آنها را به جامعه معرفی کرده اجازه ندهند این افراد به مدارج بالا برسند.
صالحی با اشاره به اینکه طی دورهای مدام افرادی ایرانی به عنوان مردان جهانی علوم معرفی میشدند، گفت: وقتی این افراد به عنوان افراد برتر علم در جهان مطرح میشدند ما تعجب میکردیم که چرا ما این افراد را نمیشناسیم ولی بعدها متوجه شدیم که همه اینها بازی غرب با ما بود و غرب با ارسال نامهای به برخی افراد و دریافت پول از آنها، آنها را در لیست 50 یا 100 نفر برتر جهان در علوم مختلف قرار میداد.
شما خبرنگاران میتوانید اخلاق را به جامعه تزریق کنید
وی خواستار بررسی سوابق افراد از سوی خبرنگاران شد و اظهار کرد: شما خبرنگاران میتوانید اخلاق را به جامعه تزریق کنید.
قرائت پیام وزیر ارشاد به مناسبت روز خبرنگار توسط حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، ادامه بخش این مراسم بود و سپس پنلی تخصصی در خصوص بررسی نظام بیمهای و طبقهبندی شغلی خبرنگاران برگزارشد.
در این پنل تخصصی با انتقاد از نبود هیچ انجمن صنفی روزنامه نگاری در کشور بر لزوم راه اندازی انجمنهای صنفی روزنامهنگاری تصریح و از نهاد رسانهها به عنوان نهادی ضعیف شده یاد شد.
همچنین ضمن هشدار نسبت به تبدیل روزنامه نگاران به روابط عمومی سازمانها رفع مشکلات رفاهی و شغلی خبرنگاران مورد مطالبه قرار گرفت.
در این مراسم همچنین بیست و یکمین جشنواره انجمن حمایت از کودکان کار در مجموعه فرهنگی تلاش با حضور وزیر رفاه آغاز به کار کرد.