کد خبر: 3340220
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۵
در رونمایی از کتاب فرنگیس عنوان شد:

قلم «فتاحی» ادامه تبر فرنگیس است

گروه جهاد و حماسه: مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری در مراسم رونمایی کتاب فرنگیس گفت: قلم مهناز فتاحی ادامه تبر فرنگیس است و به جنگ با قلم و کلمات اشاره دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری در مراسم رونمایی کتاب فرنگیس گفت: اغلب اتفاقات جنگ باور نکردنی است و فقط با قدرت ادبیات باور پذیر می‌شود.

سرهنگی ادامه داد: در کتاب فرنگیس برخی شخصیت‌های باور ناپذیر را بسیار دوست داریم از جمله گرگین خان، که فرنگیس را از خانقین به ایران می‌آورد و زود هم کشته می‌شود. در حقیقت ما با جنگ دیگری روبرو می‌شویم که جنگ با کلمات و قلم است.

وی ادامه داد: اگر خاطره‌ای را بخوانید و شک کنیم که واقعی نیست نویسنده و روای شکست خورده‌اند ولی در این داستان به گونه‌ای با ماجرا روبرو می‌شویم که در عین باورناپذیری ما را با خود همراه می‌کند.

سرهنگی با بیان اینکه مشابه قهرمانان کتاب را سراغ نداریم گفت: خاطرات شمال غرب دست نخورده مانده که امیدواریم روزی ثبت و جاودان شود.

وی گفت: فرنگیس یک مرجع است از تجربه زندگی و جنگ و نشان می‌دهد.

همچنین در این مراسم حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در سخنانی گفت: تصور واقعی این کتاب برای ساکنان شهرهای چون تهران بسیار سخت است.

وی ادامه داد: سطح سواد فرنگیس شاید قانع کننده نباشد ولی وی درس بردباری و استقامت و شجاع آموخته و امروز که صدام نیست وی به عنوان سنبل شجاعت در کنار ما زندگی می‌کند.

وی در ادامه به آیات قرآن کریم درباره استقامت و جهاد اشاره کرد و به بیان خاطره‌ای از حضور خود در عملیات کربلای پنج پرداخت و گفت: ادبیات هر کس با دیگری فرق دارد و در عملیات کربلای پنج وقتی به سمت شملچه می‌رفتم همرزم من از ماشین بیرون پرید و یک موتوری زخمی را نجات داد، آنجا بود که کار فهمیدم او تماما ایثار و از خود گذشتگی بوده و با من تفاوت دارد.

وی ادامه داد: در کتاب فرنگیس می‌بینیم او تنها با یک کارد میوه خوری به یک زن حامله در زیر بمباران دشمن کمک می‌کند؛ وجب به وجب خاک ایران به امثال فرنگیس مدیون است.

همچنین در این مراسم فرنگیس حیدر پور در سخنانی گفت: زاده روستای آوزین روستای گیلان غرب هستم و احساس خوبی دارم که کتابم چاپ شده است سال 59 رژیم عراق روستای ما را بمباران کرد و 8 نفر از بستگانم شهید شدند و روستا دست عراقی‌ها بود؛ فردای آن روز دو تن از عراقیان را دیدم که یکی را کشتم و دیگری را اسیر کردم.

در ادامه مهناز فتاحی خاطره نگار این کتاب گفت: زمانی که خاطرات زمان پس از شهادت پدرم را می‌نوشتم فکرش را نمی‌کردم که روزی خاطرات یک شیر زن را نیز بنویسم.

وی در ادامه درباره شیوه نگارش کتاب توضیح داد و گفت: کرمانشاه شهری است که از آن جنگ شروع شد و به پایان رسید سرشار از مردمانی است که پر از داستان هستند و منبع من برای نگارش کتاب علاوه بر فرنگیس خانواده وی و اهالی روستا بوده‌اند.

وی تاکید کرد: تمام مستندات کتاب قابل اعتمادند و معتقدم اهالی گیلان غرب همه جانبازان و رزمندگان بدون پرونده هستند.

نجمه شمس اسفندآبادی

captcha