کد خبر: 3340499
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳
ایکنا گزارش می‌دهد؛

آموزش علوم قرآن و حدیث در دو مقطع کارشناسی و ارشد دانشگاه شاهد

گروه دانشگاه: دانشگاه شاهد با الهام از فرمان تاریخی مورخ ششم فروردین ۶۵ حضرت امام خمینی(ره) به منظور ایجاد امکانات آموزشی و تربیتی و تحقیقاتی لازم در دوره‌های آموزش عالی تاسیس گردیده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دانشگاه شاهد فعالیت خود را در مهرماه 1369 با پذیرش دانشجو در 7 رشته تحصیلی آغاز کرده است و در حال حاضر دارای 176 رشته تحصیلی دایر در دانشکده‌های «علوم انسانی، علوم پایه، علوم پزشکی، پرستاری و مامایی، دندانپزشکی، علوم کشاورزی، فنی و مهندسی و هنر» در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌باشد.
دانشگاه شاهد توانسته با محیطی آرام و علمی، زمینه فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی را فراهم نماید و ضمن کسب رتبه نخست فرهنگی کشور طی سالیان گذشته، آمار قابل توجهی در پذیرش دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی داشته است.

دانشجویان دانشگاه شاهد از طریق مصاحبه پذیرفته می‌شوند / پذیرش در دانشگاه شاهد برای عموم آزاد است

متقاضیان ورود به این دانشگاه می‌توانند یک یا چند کد رشته از کدرشته‌های این دانشگاه را بدون محدودیت همانند سایر دانشگاه‌های کشور در اولویت‌های یک تا صد و پنجاه خود انتخاب نمایند و «محدودیتی برای انتخاب تعداد یا اولویت کدرشته وجود ندارد». قبل از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری، متقاضیان چند برابر ظرفیت دانشگاه از سوی سازمان سنجش آموزش کشور معرفی می‌شوند و در سایت سازمان سنجش اطلاع‌رسانی خواهد شد. متقاضیان چند برابر ظرفیت دانشگاه در صورت دعوت به مصاحبه، برای بررسی صلاحیت‌های عمومی در مصاحبه دانشگاه شرکت خواهند نمود. این گروه از معرفی‌شدگان بعد از طی این مرحله برای بررسی صلاحیت علمی مطابق با رتبه و تراز کنکور سراسری به سازمان سنجش معرفی خواهند شد و در صورت قبولی، در اعلام نتایج نهایی سازمان سنجش در کدرشته مربوط به دانشگاه پذیرفته خواهند شد.
در صورت کسب نمره علمی لازم برای پذیرش داوطلب در کدرشته‌های قبل از کد رشته دانشگاه شاهد، پذیرش داوطلب در همان کدرشته نهایی می‌شود و در صورت عدم قبولی در کد رشته‌های قبلی، وضعیت داوطلب در مصاحبه دانشگاه شاهد بررسی خواهد شد و با کسب نمره علمی لازم، داوطلب در کدرشته مربوط به دانشگاه شاهد پذیرفته خواهد شد.

بزرگترین دانشکده دانشگاه شاهد با بیشترین رشته‌ها

دانشکده علوم انسانی، بزرگترین دانشکده دانشگاه از نظر فضای آموزشی است که در سال 1369 تاسیس شد و در 13 رشته از جمله «الهیات و معارف اسلامی- علوم قرآن وحدیث» در مقطع کارشناسی و 16 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و یک رشته در مقطع دکتری تخصصی به تربیت دانشجو پرداخته است.
دارا بودن بیشترین دانشجوی دانشگاه، بیشترین قبولی در مقطع کارشناسی ارشد و بیشترین رشته‌های دانشگاهی از ویژگی‌های این دانشکده است.

جذب دانشجو در 42 رشته دانشکده علوم انسانی/ رشته «علوم قرآن و حدیث» در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

در حال حاضر این دانشکده در 6 رشته در مقطع دکترا از جمله «فلسفه تعلیم تربیت»، 23 رشته در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته از جمله «الهیات و معارف اسلامی-علوم قرآن وحدیث» و « الهیات ومعارف اسلامی -فقه وحقوق اسلامی» و 19 رشته در مقطع کارشناسی پیوسته از جمله «الهیات و معارف اسلامی (علوم قرآن و حدیث)»، «الهیات و معارف اسلامی (علوم قرآن و حدیث)-علوم قرآن وحدیث»، «الهیات و معارف اسلامی (فلسفه و حکمت اسلامی)» و « فقه و حقوق اسلامی» اقدام به جذب دانشجو می‌کند.

پذیرش دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث از 3 گروه‌ آزمایشی
رشته‌ علوم‌ قرآن و حدیث‌ از جمله‌ رشته‌هایی‌ است‌ که‌ در آزمون‌ سراسری‌ از بین‌ داوطلبان‌ هر سه‌ گروه‌ آزمایشی‌ ریاضی‌ و فنی‌، علوم‌ تجربی‌ و علوم‌ انسانی‌ دانشجو می‌پذیرد.
رشته علوم قرآن و حدیث؛ تربیت نیروی انسانی متعهد و کارشناسان آگاه و متخصص در زمینه علوم قرآن و حدیث جهت تحقیق، برنامه‌ریزی و آموزش این علوم را بر عهده دارد. دانشجویان این رشته می‌توانند نقش مؤثری در تربیت نسل آینده کشور اسلامی و ساخت فرهنگ و اخلاق جامعه ایفا نمایند و از آنان انتظار می‌رود نسبت به آموزش قرآن کریم و تعلیم و ترویج علوم قرآنی در همه مراکز ذیربط از جمله: آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمان‌های فرهنگی و تبلیغی و... اهتمام ورزند. فارغ‌التحصیلان رشته کارشناسی علوم قرآن و حدیث، شرایط لازم برای ورود به دوره‌های کارشناسی‌ارشد رشته‌های مختلف علوم انسانی را دارند.

توانایی‌های‌ مورد انتظار برای ورود به رشته علوم قران و حدیث
عربی و علوم معارف اسلامی در این رشته اهمیت ویژه‌ای دارد و دانشجویان باید در این دروس توانمند و کارآمد باشند. همچنین لازم است به مطالعه و تحقیق علاقه‌مند بوده و مشتاق فهم دین و فهم اسلام باشند.

دروس پایه و تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث
از جمله دروس‌ پایه‌ رشته علوم قرآن و حدیث می‌توان به درس‌های: روش‌ تحقیق‌، اخلاق‌، تاریخ‌ اسلام‌، سیره‌ پیشوایان‌ دینی‌، زبان‌ تخصصی‌، منطق‌، آشنایی‌ با کلیات‌ علوم‌ عقلی‌، کلام‌ و عقاید اسلامی‌، تفسیر مقدماتی‌، صرف‌ و نحو کاربردی‌، قرائت‌ و درک‌ مفاهیم‌ از متون‌ حدیثی‌، قرائت‌ و درک‌ مفاهیم‌ از متون‌ تفسیری‌، قرائت‌ و درک‌ مفاهیم‌ از متون‌ فقهی‌، آشنایی‌ با فقه‌ مقدماتی‌، آشنایی‌ با اصول‌ فقه‌، قرائت‌ و تجوید قرآن‌ کریم‌، علوم‌ بلاغی‌، ترجمه‌ عربی‌ به‌ فارسی‌، ترجمه‌ فارسی‌ به‌ عربی‌، آشنایی‌ با فرق‌ اسلامی‌، آشنایی‌ با ادیان‌ توحیدی‌ (زرتشتی‌، یهودی‌، مسیحیت‌) اشاره کرد.
همچنین دانشجویان در طول تحصیل باید دروس تخصصی: کتابت‌ و تدوین‌ حدیث‌، شناخت‌ محدثان‌، مصطلحات‌ حدیث‌، طریق‌ تحمل‌ حدیث‌، جوامع‌ حدیثی‌ متقدم‌ و متأخر شیعه‌، جوامع‌ حدیثی‌ متقدم‌ و متأخر اهل‌ سنت‌، اصحاب‌ اجماع‌، توثیقات‌ عام‌ و خاص‌، احادیث‌ موضوعه‌، ملاک‌های‌ نقد حدیث‌، فقه‌الحدیث‌، آشنایی‌ با علم‌ رجال‌، راویان‌ عادل‌ و موثق‌، راویان‌ ضعیف‌، آشنایی‌ با کتب‌ رجال‌ شیعه‌، آشنایی‌ با کتب‌ رجال‌ اهل‌ سنت‌، مطالعات‌ جغرافیایی‌ درباره‌ رجال‌ حدیث‌، سیری‌ در نهج‌البلاغه‌ و شروح‌ آن‌، سنن‌النبی‌(ص‌)، تأثیر حدیث‌ در ادبیات‌ فارسی ‌و سهم‌ زنان‌ در نشر احادیث را پشت سر بگذرانند.
قرآن و سنّت دو منبع اصلى دین مبین اسلام، و تأمین‌کننده نیازهاى دینى مسلمانان است و شناخت آن‌ها براى پژوهش و تدریس آموزه‌هاى اسلامى و تبلیغ آن‌ها ضرورى است؛ پس لازم است که رشته علوم قرآن و حدیث به خوبی به علاقمندان شناسانده شود تا آنان نسبت به این رشته، و وظیفه خطیر خود در تحصیل و سپس آموزش این علوم به آحاد جامعه آگاه گردند.

captcha