به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از سایت کنگره بینالمللی 17 هزار شهید ترور، پروفسور بویل، استاد برجسته حقوق بینالملل دانشگاه الینویز و دارای مدرک دکترای حقوق از دانشگاه هاروارد و منتقد جدی رژیم صهیونیستی و از مخالفین شناخته شده سیاستهای جنگطلبانه آمریکا به خصوص «جنگ با تروریسم» معتقد است گروهک منافقین، عامل ترور بیش از 12 هزار نفر از شهروندان ایرانی از سوی سازمان سیا و رژیم صهیونیستی حمایت میشود و خروج آن از فهرست تروریستی آمریکا، نتیجه فشار سازمانهای صهیونیستی فعال در ایالات متحده بر دولت این کشور بوده است. این حقوقدان برجسته، همچنین معتقد است ترور دانشمندان هستهای ایران، مصداق بارز تروریسم دولتی آمریکا و اسرائیل است و عنوان میکند که با توجه به توافق صورت گرفته در خصوص پرونده هستهای ایران، این فرصت به وجود آمده تا پیام «ایران، قربانی تروریسم» را به افکار عمومی جهان مخابره کرد.
همانطور که میدانید ایالاتمتحده ادعا میکند که در حال جنگ علیه تروریسم است، با این حال، گروههای تروریستی آزادانه در این کشور فعالیت میکنند. علت وجود چنین تناقضی در سیاستهای آمریکا چیست؟
موضعگیری آمریکا در قبال تروریسم، کاملاً ریاکارانه است. آمریکا همواره تعاریف موجود درباره تروریسم را به نحو دلخواه خود دستکاری کرده تا دشمنان خود را تروریست بنامد و اقدامات تروریستی همپیمانانش را نادیده بگیرد. البته خلأ تعریف جامع درباره تروریسم در قوانین بینالمللی، دست آمریکا را در رفتار دوگانه درباره تروریسم، بیشتر باز میگذارد. بر کسی پوشیده نیست که امروزه اسرائیل یکی از بزرگترین دولتهای تروریستی جهان است. با این حال، به علت حمایتهای آمریکا، تاکنون هیچ اقدامی علیه اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب نرسیده است. یک سال پیش اسرائیل 2200 فلسطینی کاملاً بیدفاع را در غزه قتلعام کرد، در حالی که مثل همیشه حمایت همه جانبه آمریکا را در کنار خود میدید.
اجازه بدهید در مورد آنچه امروز در سوریه میگذرد گفتوگو کنیم، جایی که ایالاتمتحده در تلاش برای سرنگونی دولت سوریه، تمام گروههای تروریستی را مسلح و تجهیز میکند. این به وضوح نقض منشور سازمان ملل متحد و همچنین حکم دیوان بینالمللی دادگستری در مورد قضیه بسیار مشهور نیکاراگوئه است که در آن دولت ریگان به حمایت گروههای تروریستی علیه نیکاراگوئه پرداخت و نیکاراگوئه پرونده را به دادگاه جهانی ارجاع داد و دولت ریگان را محکوم کرد. من کتابی به نام «از بین بردن لیبی و نظم جهانی» نوشتهام که در پایان آن با تجزیه و تحلیل سیاستهای دولت اوباما در قبال سوریه، اشاره کردهام که اگر به عقب برگردیم و حکم دادگاه را در پرونده نیکاراگوئه بخوانیم، آن حکم دقیقاً درباره سوریه هم صدق میکند و تنها کافی است نام نیکاراگوئه را برداریم و سوریه را به جای آن بگذاریم. این سیاست مسلماً غیرقانونی و قابل سرزنش است. در مورد گروه داعش، همه نشانهها من را به این نتیجه میرساند که ایالات متحده این افراد را مستقر کرده و آنها در جایگاه بازوی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا برای به انجام رساندن اهداف ایالات متحده در خاورمیانه، عمل میکنند.
میتوانید عوامل خارجی در شکلگیری گروههای تروریستی بینالمللی مانند داعش را نام ببرید؟
ماجرا این بود که اوباما قصد داشت به بهانه استفاده دولت سوریه از سلاحهای شیمیایی به این کشور حمله کند، اما در آخرین لحظه پارلمان بریتانیا از حمایت از او صرف نظر کرد؛ اوباما خواستار جلب حمایت غربیها بود، اما خواستهاش محقق نشد. همچنین پوتین یک ناوگان دریایی مشتمل بر حدود 10 کشتی را در خارج از سواحل سوریه مستقر کرد، برای اینکه به اوباما پیام دهد حمله به سوریه را حمله به خود تلقی میکند؛ از سوی دیگر گفته میشد چین هم یک فروند کشتی به منطقه اعزام کرده است. بنابراین، در آن مرحله اوباما تصمیم گرفت به جای دخالت نظامی مستقیم در سوریه، گروه داعش را تحت نظارت سازمان سیا در سوریه ایجاد کند. اکنون میتوان گفت سوریه به مناطق مرکزی خود عقبنشینی کرده است. آنها کنترل چیزی در حدود سهچهارم از کشور و یا بیشتر را از دست دادهاند و بسیار محتمل است که دولت بشار اسد یک نسلکشی آشکار توسط داعش را علیه مسیحیان و یهودیان سوریه شاهد باشد.
نظر شما در مورد حضور گروههای تروریستی ایرانی، از جمله گروه موسوم به سازمان مجاهدین خلق، در ایالات متحده و نقش آنها در سیاستهای ضد ایرانی چیست؟
قطعاً آنها از سوی سازمان سیا و اسرائیل حمایت میشوند. هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد. مشخص است که مواضع آنها بسیار نزدیک به موساد است. همه به تازگی دیدند که صهیونیستها در ایالاتمتحده چه قدر تلاش کردند سازمان مجاهدین خلق از فهرست تروریستی خارج شود. حذف سازمان مجاهدین خلق از لیست گروههای تروریستی واقعاً نشان داد که موضعگیری دولت آمریکا در قبال تروریسم تا چه اندازه ریاکارانه است.
همانطور که میدانید دومین کنگره بینالمللی با موضوع تروریسم و قربانیان تروریسم در ایران در 31 آگوست برگزار خواهد شد که بر روی تروریستها و قربانیان تروریسم در ایران متمرکز شده است.
پیشنهاد شما در مورد بهتر برگزار کردن این کنگره بینالملی به منظور ایجاد یک تصویر خوب از ایران، بهعنوان قربانی بزرگ تروریسم چیست؟ چگونه میتوانیم این کار را به بهترین شکل در این کنگره بینالمللی انجام دهیم؟
متأسفم که نمیتوانم در این کنگره حضور یابم. از من برای شرکت در کنگره دعوت کرده بودند، اما به خاطر برنامه فشرده تدریس، حضور در آن را نپذیرفتم. در خصوص برگزاری کنگره، یک نکته به ذهن من میرسد و آن اینکه با توجه به توافق صورت گرفته بین جمهوری اسلامی و ایالاتمتحده، این فرصت برای ایران به وجود آمده تا در این کنگره از ایالات متحده و اسرائیل در مقام بانیان تروریسم علیه خود به افکار عمومی جهان شکایت کند. همه میدانند ترورهای دانشمندان هستهای ایران توسط ایالات متحده و اسرائیل اجرا شده است. خوب، این مصداق بارز تروریسم دولتی است و باید متوقف شود. اگر ایالات متحده خواهان یک رابطه سازنده با جمهوری اسلامی است، هدفی که فکر میکنم دولت اوباما در پی آن است، راهی جز این وجود ندارد. بنابراین، در مجموع فضای بینالمللی را برای برپایی کنگره مطلوب میدانم.