کد خبر: 3345031
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
صدیق‌جمالی:

برگزاری منسجم جشنواره «تئاتر رضوی» وقفه دوساله آن را جبران کرد

گروه هنر: دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» شروع خوب و کاملاً کارشناسی داشته و برنامه‌های این جشنواره به شکلی منضبط در حال برگزاری است که نشان از برنامه‌ریزی جامع برای آن دارد؛ این مسئله به آن معنی است که طی دو سال وقفه پیش آمده برای جشنواره، مسئولان به فکر رفع موانع و مشکلات آن بوده‌اند.

یعقوب صدیق‌جمالی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: وقفه به وجود آمده در روند برگزاری جشنواره «تئاتر رضوی» با توجه به برنامه‌ریزی خوب و منسجمی که اکنون در جریان برگزاری دهمین جشنواره «تئاتر رضوی» شاهد آن هستیم به نظر من فرصت مناسبی برای ارزیابی اصولی شیوه اجرایی جشنواره و برطرف کردن نقاط ضعف آن بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه شاهد برگزاری جشنواره دهم رضوی در سطحی قابل قبول و حرفه‌ای هستیم که مطلع آن برگزاری همایش پژوهشی گفتمان تئاتر دینی بود. به اعتقاد من مباحث طرح شده در این همایش می‌تواند راهگشای موانع موجود بر سر راه تولید تئاتر دینی به ویژه نمایش‌هایی با مضمون رضوی باشد که البته مسئولان باید اهتمامی در زمینه نشر رویدادهای این همایش دو روزه در قالب جزوه و مقالات تحقیقاتی داشته باشند تا این آثار بتوانند مورد استفاده فعالان تئاتر رضوی قرار گیرد.
صدیق‌جمالی تصریح کرد: برگزاری جشنواره «تئاتر رضوی» به میزبانی استان خراسان شمالی و به مرکزیت بجنورد فرصت مغتنمی است تا مسئولان به فکر رفع مشکلات زیرساختی و سخت‌افزاری تولید و اجرای نمایش در این استان باشند؛ استانی که از نظر هنر آئینی و نمایشی به ویژه در قالب مضامین رضوی بسیار غنی است و معرفی بجا و اصولی آنها ضمن احیای مجدد آئین‌های مذهبی این خطه می‌تواند در بعد بین‌المللی نیز چشمگیر و موجب جلب توجه نمایشگران خارجی شود.

پرداخت مناسب سوژه‌های نمایشی، ایده‌پردازی، ضعف امروز تئاتر است
وی که با کارگردانی نمایش «سفر» در دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» شرکت کرده است، گفت: نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است اینکه به هر حال هنر تئاتر با اجرای فراگیر و عموم آثار است که معنای واقعی خود را پیدا می‌کند، لذا عاجزانه از مسئولان برگزاری جشنواره «تئاتر رضوی» و مرکز هنرهای نمایشی ارشاد خواستارم که پس از اتمام جشنواره، جریان تئاتر رضوی مسکوت باقی نمانده و حداقل شرایطی مناسب برای اجرای عموم آثار شرکت کننده در این جشنواره و به ویژه آثار منتخب و برگزیده در اقصی نقاط کشور فراهم شود تا مخاطبان بیشتری از این نمایش‌ها استفاده کنند.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجان شرقی تأکید کرد: ضعف امروز تئاتر، پرداخت مناسب سوژه‌های نمایشی، ایده‌پردازی و نگارش نمایشنامه است که تئاتر دینی و حتی تئاتر رضوی نیز از این امر مستثنی نیست؛ پرداختن به موضوعات کلیشه‌ای و شعاری آفت تئاتر دینی و رضوی است و در این شرایط بیش از پیش نیازمند آن هستیم تا موضوعات نو و بکر در زمینه روایت نمایشی مورد نظر قرار گیرد. این امر مستلزم آن است که پیشکسوتان حوزه نمایش رضوی بیشتر در این عرصه فعالیت داشته باشند و در مقابل نیز به اندیشه و باور نسل جوان تئاتری که ذهنی پویا و خلاق‌تر دارد بها داده شود.
وی در پایان در مورد داستان نمایش «سفر» به ایکنا گفت: این نمایش نوشته علی میرزاعمادی بوده و روایتگر سفر نوروزی یک خانواده است که قصد زیارت علی بن موسی‌الرضا(ع) را دارند، اما در این میان حوادث و اتفاقاتی رخ می‌دهد که سفر آنها را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد.
یادآور می‌شود، دهمین جشنواره «تئاتر رضوی» به دبیری حسین ثابت‌قدم وحید تا 29 مرداد در بجنورد در حال برگزاری است.

captcha