به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری مدیران شبکه قرآن سیما، پیش از ظهر امروز، اول شهریورماه با حضور بهرام محمدینیا، مدیر شبکه قرآن سیما، مجتبی ایزدی قائم مقام شبکه قرآن سیما و مدیران گروههای این شبکه تلویزیونی برگزار شد.
ایزدی در این نشست با بیان اینکه با تغییر رئیس سازمان صداوسیما تغییراتی در شبکه قرآن سیما صورت گرفت، گفت: اتفاقات خوبی در دوره مدیریت جدید رخ داده است که یکی از این اتفاقات بازنگری در ساختار بوده است، همچنین در رابطه با بازنگری در طراحی و تولید برنامه نیز اتفاقات خوبی رخ داد.
بیش از 147 طرح و برنامه جدید در شبکه قرآن سیما بررسی شد
وی افزود: بیش از 147 طرح و برنامه جدید در شبکه قرآن سیما بررسی شد که 97 برنامه مجوز تولید گرفت و بیش از 60 برنامه به مرحله تولید و پخش رسید.
ایزدی با بیان اینکه اتفاق دیگر در شبکه قرآن سیما تعامل با نهادهای قرآنی و قاریان و اساتید قرآن است، گفت: طی جلسات متعددی که با اساتید و صاحبنظران قرآنی و مدیران دستگاهها و نهادهای قرآنی داشتیم تعامل بین شبکه قرآن سیما با جامعه قرآنی شکل بهترین به خود گرفته است.
وی با عنوان این مطلب که امسال بعد از سالها مراسم افتتاحیه مسابقات کشوری دانشآموزی را به صورت زنده به روی آنتن بردیم، عنوان کرد: مسابقات قرآن دیگر سازمانها نیز امسال با جدیت بیشتری منعکس شد؛ همچنین امسال در حوزه گرافیک شبکه نیز سرمایهگذاری خوبی داشتهایم و رنگ و لعاب گرافیکی شبکه به زودی تغییر میکند.
تولید سریال از مأموریتهای شبکه قرآن سیما نیست
وی درباره تغییرات ایجاد شده در شبکه قرآن سیما، گفت: در مأموریت جدید شبکه قرآن سیما اسم شبکه قرآن و معارف سیما به شبکه قرآن سیما تغییر یافت که بر این اساس محوریت شبکه متوجه قرآن و علوم قرآنی شد و تولید سریالها از مأموریت شبکه قرآن سیما برداشته شد.
قائم مقام شبکه قرآن سیما ادامه داد: هرچند که سریالسازی دیگر از مأموریتهای شبکه قرآن سیما نیست اما این امر به معنی استفاده نکردن از کار نمایشی در برنامههای شبکه نیست و کارهای نمایشی که تولید میشود را در لابلای برنامههی خود استفاده میکنیم و از بسیاری برنامههای نمایشی شبکههای دیگر نیز بهرهبرداری میکنیم.
همچنین، قاسم تبار، مدیر گروه علوم قرآنی شبکه قرآن سیما درباره برنامههای این گروه در شبکه قرآن سیما گفت: 35 درصد آنتن شبکه قرآن سیما به گروه علوم قرآنی اختصاص دارد و از اینرو برنامههای صبحگاهی، ظهرگاهی و شبانگاهی را با نگاه قرآنی پیش میبریم و طی ماههای گذشته نیز بازتاب خوبی از برنامههای خود در بین مخاطبان داشتهایم.
بالغ بر 7600 دقیقه برنامه در ماه رمضان از گروه علوم قرآنی پخش شد
وی با بیان اینکه بالغ بر هفت هزار و 600 دقیقه برنامه در ماه رمضان از گروه علوم قرآنی ارائه شد، عنوان کرد: درخصوص برنامههای صبحگاهی برنامه «نفس صبح» را در دستور کار داریم که سعی کردیم در این برنامه از کارشناسان جدید و موضوعات جدید استفاده کنیم تا مخاطبان بیشتری را جذب این شبکه کنیم.
قاسم تبار افزود: برنامه دیگر در گروه علوم قرآنی، «بینات» است که سعی داشتهایم در این برنامه علوم مختلف قرآنی را شرح و تبیین کنیم. بالغ بر 500 عنوان موضوع داریم و باید بهگونهای کار کنیم که عموم مخاطبان از مفاهیم قرآن کریم بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: بررسی زندگی علمای شهید جهان تشیع از دیگر برنامههای گروه علوم قرآنی است که بهعنوان مثال برنامه «ضیافت» که همزمان با ماه مبارک رمضان به معرفی مراجع تقلید، بزرگان عالم تشیع و... پرداخت.
معرفی ستارگان عرصه حفظ در شبکه قرآن سیما
همچنین، علی ویسی، مدیر گروع تلاوت و نغمات شبکه قرآن درباره برنامههای این گروه گفت: یکی از برنامههای ما در این گروه، اجرایی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص حفظ قرآن کریم است که براین اساس برنامه «ستارهها» از تولیدات جدید گروه علوم قرآنی شبکه قرآن سیما است و در این برنامه که تاکنون بیش از 10 قسمت آن پخش شده است بهدنبال معرفی ستارههای حفظ هستیم تا بتوانیم حافظان قرآن را که هر یک از جایگاههای خوب اجتماعی برخوردار هستند را بهعنوان الگو در جامعه معرفی کنیم.
ویسی عنوان کرد: «آوای ربانی» برنامه دیگر شبکه قرآن سیما است و این برنامه نیز به این شکل است که هر هفته در یک کلاس قرآن حاضر میشویم و بهترین قاریان در این کلاس قرآن تلاوت میکنند و تلاوت آنها ضبط و به زودی پخش میشود؛ پخش این برنامه تلویزیونی هنوز آغاز نشده است.
وی ادامه داد: برنامه «بشری» با نگاهی به چهرههای برجسته قرآنی از دیگر برنامههای گروه تلاوت و نغمات است که سری جدید این برنامه از ابتدای مهرماه به روی آنتن میرود.
مدیر گروه تلاوت و نغمات عنوان کرد: ضبط تلاوت از دیگر کارهایی است که در گروه تلاوت و نغمات شبکه قرآن سیما دنبال میشود؛ بدین منظور به استانهای مختلف سر میزنیم تا از تلاوت قاریان قرآن در اماکن مختلف تاریخی، مذهبی و .... تصویر بگیریم و بتوانیم از این طریق قاریان در شهرستانها و روستاها را نیز مورد توجه قرار داده و تلاوتهای آنها را از شبکه قرآن سیما پخش کنیم.
وی در ادامه گفت: برنامه «سراج» بهمنظور پخش تلاوتهایی از اساتید برجسته نیز در شبکه قرآن سیما تدارک دیده شده است که این برنامه با یک سفرهآرایی زیبا با حضور اساتید پخش میشود و اساتید به تحلیل و بررسی تلاوتها میپردازند.
تولید 25 هزار دقیقه برنامه در گروه آموزش شبکه قرآن سیما
همچنین، محمدامین مهدوی، مدیر گروه آموزش شبکه قرآن سیما در این نشست اظهار کرد: گروه آموزش شبکه قرآن سیما از ابتدای امسال شکل گرفت که تاکنون بالغ بر 25 هزار دقیقه تولید برنامه داشتهایم و در این گروه به تولید برنامههای آموزشی براساس تکلیفی که به ما واگذار شده است، میپردازیم.
وی عنوان کرد: 10 هزار دقیقه از 25 هزار دقیقه برنامه تولیدی گروه آموزش برای ماه مبارک رمضان بود که در این ماه از شبکه قرآن سیما پخش شد و به نوعی گروه آموزش در ماه مبارک رمضان فعالترین گروه شبکه قرآن سیما بود و بیش از 20 عنوان برنامه تولید کرد.
مهدوی در ادامه به طرح قرآنی 1449 اشاره کرد و گفت: طرح قرآنی 1449 نیز از برنامههای گروه آموزش است که اجرای این طرح از اواخر خردادماه آغاز و تا اواسط شهریورماه ادامه خواهد داشت.
تولید برنامه برای تمامی گروههای سنی
مدیر گروه آموزش شبکه قرآن سیما عنوان کرد: در بحث برنامهسازی برای مخاطبان در گروههای سنی مختلف کارهای ویژهای انجام شده است و در این گروه برای تمامی گروههای بزرگسال، نوجوان، کودک و خانواده برنامه داشتهایم. شاید شکل و شمایل برنامهسازی در تمامی شبکهها یکی باشد اما تفاوت در کیفیت است و ما در این گروه سعی داریم برنامهها را با کیفیت بیشتری دنبال کنیم.
همچنین، امیر عربلو، مدیر اطلاعات و برنامهریزی شبکه قرآن سیما در این نشست اظهار کرد: عملکرد شبکه قرآن سیما در چهار ماه اول سال عملکرد قابل قبولی بوده است و در چهار ماه اول سال 170 هزار و 402 ددقیقه مصوبات برنامهای داشتهایم که این برنامهها برای ساختارهای الف ب ج د اتفاق افتاده است و در مجموع 96 عنوان برنامه در چهار ماه اخیر مصوب شد.
وی ادامه داد: طی چهار ماه گذشته جلسات متعدد ارزیابی فنی محتوایی برگزار کردیم تا اگر نقاط ضعفی وجود دارد رفع شده و نقاط قوت را تقویت کنیم.