به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین همایش هزار نفری مسئولان واحدهای قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ عصر امروز چهارم شهریورماه در حسینیه الزهرا(س) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که تا ساعت 18 ادامه داشت، رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، در سخنانی با اشاره به اینکه در تهران نهادها، مؤسسات و دستگاههای قرآنی مختلفی دارای فعالیت است، گفت: با وجود تعدد این دستگاهها اما شهر تهران یکی از فقیرترین شهرهای کشور در زمینه فعالیتهای قرآنی از جمله روخوانی و روانخوانی قرآن کریم است.
وی افزود: هر چند در سالهای اخیر فعالیتهای قرآنی روبه افزایش گذاشته شده است اما برای رسیدن به اهداف و مقاصد راه بسیار طولانی را پیش رو داریم و رسیدن به اهداف مطرح شده نیاز به تلاش بسیار فراوانی دارد. اگر فعالیتهای ما در این عرصه شبانهروزی هم بشود باز هم خلأهای قرآنی به این زودی برطرف نخواهد شد.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در ادامه به حیات نزدیک به سه ساله این سازمان اشاره و تصریح کرد: در این مدت توانستهایم با سازماندهی و آغاز کارها و فعالیتهای بنیادی قدمهای اولیه را بهخوبی برداریم، در این راستا و با راهاندازی واحدهای قرآن و عترت در سطح پایگاههای مقاومت بسیج در سطح تهران، شاهد شکلگیری بزرگترین شبکه قرآنی – مردمی در تهران هستیم.
قربانی با تأکید بر اینکه تا کنون 1400 واحد قران و عترت در پایگاههای مقاومت بسیج در سطح تهران راهاندازی شده است، گفت: با وجود راهاندازی این واحدها اما در زمینه نشر فرهنگ قرآن کریم همچنان در ابتدای راه هستیم، به همین دلیل است که از میزان صددرصد افق پیشرو تنها در حدود پنج درصد و حتی کمتر را توانستهایم محقق سازیم. همین درصد اندک نیز باعث شده است تا اکثر اساتید، مدیران و نهادهای قرآنی را وادار به اعتراف به این موضوع کند که یک حرکت عظیم قرآنی در تهران در حال شکلگیری است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما پر کردن خلأهای قرآنی در سطح شهر تهران است؛ یکی از این خلأها در زمینه شهدای قرآنی بوده است که بسیج تهران ورود خوبی به آن داشته و توانسته است نه تنها شهدای قرآنی استان تهران بلکه سراسر کشور را نیز شناسایی و بخشی از آنها را معرفی کند.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف ما ورود به عرصه خدمترسانی به مناطق محروم است، گفت: فعالیت در این عرصه را با استفاده از اردوهای جهادی ساماندهی کردهایم که تاکنون نیز شاهد اردوهای خوبی در این زمینه بودهایم. ورود به عرصه آموزش قرآن به کودکان با استفاده از راهاندازی مهدهای کودک یکی دیگر از فعالیتهای قرآنی ما بوده است. در این حیطه نیز به وظایف محوله به خوبی عمل کردهایم.
قربانی با تأکید بر اینکه در طی این سالهای رویکرد مطالبهگری از نهادهای دیگر را در دستور کار خود قرار نداده بودیم، بیان کرد: این کار به این دلیل صورت نگرفته بود که حداقل باید خودمان قدمهایی را بر میداشتیم تا مطالبهگری را آغاز کنیم، اما امسال جریانسازی و مطالبهگری از نهادها و دستگاهها و مسئولان مربوطه را در دستور کار خود قرار دادهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در دومین همایش مسئولان واحدهای قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ عنوان کرد: سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در زمینه حفظ قرآن کریم نیز فعالیتهای مناسبی را انجام داده است، در این راستا اقدام به راهاندازی مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم و شعب فرعی آن شد که انتظار تحول ویژهای در عرصه فعالیتهای قرآنی در این زمینه وجود دارد.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با بیان اینکه در حال تدوین برنامه پنج ساله فعالیتهای قرآنی در این سازمان هستیم، اذعان کرد: در این زمینه نیازمند نظرات و پیشنهادات مسئولان واحدهای قرآن و عترت هستیم تا با استفاده از این نظرات رویکردهایی که بسیج باید در این چشمانداز پنج ساله به آن ورود پیدا کند، شناسایی شود.
در ادامه این همایش سردار احمد ذولقدر، جانشین فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ نیز در ابتدای سخنان خود خطاب به جمعیت حاضر در این همایش، گفت: باید قدر جایگاه و موقعیتی که در آن قرار دارید را بدانید، چرا که توفیق خدمت در عرصه قرآن به هر کسی داده نمیشود. برای رسیدن به این جایگاه مرهون زحمات افراد بسیار زیادی از گذشته تا به حال بودهاید.
وی با بیان اینکه همتی که در مدت کوتاه دو سال و اندکی پس از تأسیس سازمان قرآن و عترت سپاه تهران به چشم میخورد بسیار ستودنی و جهش فوقالعادهای بوده است، افزود: به نسبت سابقه و فعالیت بسیج در تاریخ انقلاب و مأموریتهای بسیار بزرگی که انجام داده است، فعالیت در عرصه قرآنی جهش بزرگی بوده است که البته با اینکه فوقالعاده بوده است اما نسبت به وضع مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد.
جانشین فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ تصریح کرد: ما نباید در پایتخت یک کشور اسلامی شاهد این باشیم که یک نفر توان روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را نداشته باشد، خواسته همه ما به عنوان یک خدمتگزار این است که عمل عمل به قرآن در جامعه توسط اهالی فن در جامعه ترویج داده شود، باید جستجو کنیم و ببینیم هر کجا عمل به قرآن بر روی زمین مانده است، فعالیت در همان عرصه را شدت بخشیم.
سردار ذولقدر در ادامه صحبتهای خود در این همایش به طرح بیان اینکه هر کجا ایرادی وجود داشته باشد باید برای برطرف کردن آن به قرآن پناه ببریم، گفت: آیا وظیفه ما در برابر قرآنسوزیهایی که توسط افرادی خاص صورت میگیرد این است که تجمع کنیم و یا گریه کنیم، با اینکه باید این کارها را انجام دهیم اما ترویج هر چه بیشتر قرآن کریم محکمترین پاسخی است که به این افراد میتوان داد.
وی افزود: همه ما باید شاکر باشیم که در چنین شرایط و چنین دورانی به دنیا آمدهایم چرا که توانستهایم سر از حلقههای قرآنی در بیاوریم، اگر بخواهیم شکر این نعمتی که در اختیار ما قرار داده شده است را به جا بیاوریم باید تنها به ترویج بیش از پیش آن فکر کنیم، البته ترویجی که در حد توان و وسع ما باشد.
جانشین فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه در تهران دو میلیون و 150 هزار نفر در بسیج عضویت دارند، گفت: میشود این اعضا را با مفاهیم قرآن کریم بیشتر از گذشته آشنا کرد و کار کرد که هر کدام از آنها به اندازه خودشان از مفاهیم قرآنی بهرهمند شوند.
اجرای دو قطعه تواشیح توسط گروه ولایت یکی دیگر از برنامههای دومین همایش مسئولان واحدهای قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ و پس از آن نیز علیاکبر مرجانی، مدیر آموزش سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در سخنان کوتاهی به بیان فعالیتهای این سازمان در زمینه حفظ قرآن کریم پرداخت.
وی گفت: زمانی که حضرت امام(ره) در قید حیات بودند به ارتش 20 میلیون نفری اشاره کردند و پس از آن نیز در سالهای اخیر مقام معظم رهبری به تربیت 10 میلوین حافظ قرآن کریم اشاره کردهاند در هیچ جای دیگر عدد و رقمی به این مشخصی گفته نشده است و این نشان دهنده راهبردی بودن فعالیتهای قرآنی در کشور است، و این همان موردی است که مقام معظم رهبری در یکی از دیدارها با جامعه قرآنی عنوان کردند، است.
مرجانی افزود: سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ پس از راهاندازی و در راستای لبیک به ندای مقام معظم رهبری در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قران کریم اقدام به راهاندازی مراکز تخصصی حفظ قرآن کریم کرد که تا کنون 23 مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم و 47 واحد فرعی را راهاندازی کرده است.
مدیر آموزش سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در پایان صحبتهای خود، تصریح کرد: اگر بخواهیم 10 میلیون حافط قرآن کریم در کشور تحقق یابد باید وارد بحث حفظ عمومی قرآن کریم شویم و از دو میلیون و 150 هزار عضو بسیج تهران حداقل یک میلیون را به پای این کار بکشانیم.
در ادامه این مراسم نیز رحیم قربانی به تبیین برنامههای پیش روی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در شش ماه دوم سال برای مسئولان واحدهای قرآن و عترت پرداخت که از جمله آنها میتوان به ادامه طرح ریشهکنی بیسوادی قرآنی، اجرای کارگاههای آموزش سبک زندگی قرآنی، برگزاری جشنواره قرآنی الحافظون، حضور در اختتامیه طرح قرآنی 1449، برگزاری همایش 10 هزار نفری بسیجیان در ورزشگاه آزادی، ادامه اجرای طرح سنجش وضعیت قرآنی بسیجیان،اجرای طرح واژههای آسمانی، برگزاری کارگاههای آشنایی با مهدویت، دورههای تخصصی حفظ قرآن کریم و ... اشاره کرد.