کد خبر: 3353711
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶
با حضور معاون اول رییس‌جمهور؛

موزه دوران اسلامی بازگشایی شد/ میدان مشق مرکز موزه‌های کشور می‌شود + عکس

گروه جامعه: «موزه دوران اسلامی» پس از ۹ سال در موزه ملی ایران با حضور معاون اول رئیس‌ جمهور بازگشایی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «موزه دوران اسلامی» پس از 9 سال امروز شنبه، هفتم شهریورماه با حضور معاون اول رئیس‌جمهور در موزه ملی ایران بازگشایی شد.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در مراسم افتتاح این موزه‌ها گفت: سازمان میراث فرهنگی یکی از دستگاه‌های منحصر بفرد است که حافظه تاریخی هوشمندی دارد و خاطره نیک و بد در حافظه آن به خوبی ثبت می‌شود که امیدواریم‌ این اقدامات ‌به عنوان خاطره‌ای نیک در حافظه تاریخ ثبت شود.

وی در ادامه با بیان اینکه جهان ما در حال تغییرات وسیع است افزود: با پیشرفت تکنولوژی، جهان کوچکتر و ارتباطات بیشتر می‌شود به همین دلیل به موزه‌ها که نقش زیادی در حفظ هویت و آگاه‌سازی دارند، نیازمند خواهیم شد.

طالبیان تصریح کرد: در جهان حدود 80 هزار موزه وجود دارد که سهم ما از آنها 500 موزه است که 250 موزه متعلق به سازمان میراث فرهنگی و 250 موزه مشارکتی،‌ خصوصی و یا متعلق به دیگر دستگاه‌ها است که با توجه به وضعیت آمایش سرزمین، راه طولانی در زمینه توسعه موزه‌ها داریم.

معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه در زمان آقای سلطانی‌فر بحث مشارکت در مرمت، حفاظت و موارد موزه‌ای سرعت گرفت، بیان کرد: نهضت راه‌اندازی موزه‌ها در این مدت رخ داد و در حال حاضر چندین موزه از جمله موزه بزرگ خراسان راه‌اندازی شد.

طالبیان خاطرنشان کرد: دوران اسلامی 9 سال تعطیل و با مشکلات مختلف ساختمانی، تاسیساتی و مشکلات بازرسی روبرو بود. اکنون با افتتاح این دو موزه، موزه ملی به عنوان موزه مادر، معنا پیدا کرده است. لذا امیدواریم که میدان مشق که از دوران اصلاحات مصوبه داشته است به عنوان مرکز موزه‌های ایران آماده‌سازی شود.

یکی از معیارهای توسعه‌یافتگی توسعه موزه‌ها است

وی با اشاره به اینکه نگاه ما به موزه‌ها فقط به عنوان شی نیست گفت: موزه، محل رویدادهای مهم فرهنگی باید باشد و در سرنوشت جامعه خود نقش ایفا کند. یکی از معیارهای توسعه‌یافتگی توسعه موزه‌هاست.

طالبیان تصریح کرد: موزه ملی کشور در حال مطرح شدن به عنوان یک الگو است و براساس ضرورتی که قرار داده‌ایم، در دو سال آینده به سرعت موزه‌های منطقه‌ای همچون موزه باغ مفاخر، موزه خراسان و 10 الی 11 موزه مختلف راه‌اندازی و از رویکرد مشارکتی نیز استقبال خواهیم کرد.

در ادامه این مراسم،‌ معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه شرط لازم برای حفظ حیات فرهنگی، توسعه سرمایه‌های مادی و فیزیکی است گفت: در کنار این موارد برای حفظ و پیشبرد این اهداف، شرایطی دیگری لازم است از جمله استفاده از بایسته‌های فرهنگی و معنوی است.
جهانگیری با اشاره به اینکه باید به میراث فرهنگی کشور دقت کنیم و آنها را اشیاء بی‌جان حساب نکنیم گفت: اینها بخشی از فرهنگ ما هست که ما را به دور خودمان جمع می‌کند.


وی با بیان اینکه بخش تاریخ و فرهنگ ایران تا پیش از دولت تدبیر و امید خوب مدیریت و حراست نشد افزود: با حمایت در این دولت تلاش و سعی کرده‌ایم که برخی از آثاری که از کشور خارج شده بود، بازگردانیم و در سطح جهانی آثاری را که متعلق به ایران بود به کشورمان بازگشت دهیم.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: وظیفه جدی ماست که از این میراث حمایت کنیم و اجازه ندهیم که به فاجعه تبدیل شود. در همین موضوع مشاهده می‌کنید که داعش در بسیاری از کشورها با میراث آنها چگونه برخورد می‌کند.
وی با ابراز خوشحالی نسبت به بازگشایی موزه دوران اسلامی و موزه پیش از تاریخ گفت: در این موزه‌ها، خدمات متقابل ایران به اسلام به نمایش گذاشته خواهد شد و می‌توان دید که یک همزیستی و هم پذیری در این زمینه بین ایران و اسلام اتفاق افتاده است.
جهانگیری تصریح کرد: از این آثار، می‌توان به این نتیجه رسید که روح آزادی و میراث فرهنگی در هم آمیخته شده است و امیدواریم که بتوانیم موزه‌های دیگری را هم برای بعد و قبل از اسلام به عنوان افتخار ایرانی به نمایش بگذاریم.

 گفتنی است در حاشیه این مراسم اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری دو موزه دوران اسلامی و موزه پیش از تاریخ ایران باستان را افتتاح و سپس از آنها بازدید کرد.

captcha