به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عصر روز گذشته 9 شهریورماه آیین اختتامیه بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان علوم پزشکی کشور با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
این مراسم با قرائت قرآن محسن رشیدیT قاری ممتاز و نفر اول مسابقات قرائت بیستمین جشنواره قرآن و عترت آغاز شد و پس از آن گروه هنری آوای دستان به اجرای تئاتری برگرفته از آیات قرآن در رابطه با خلقت انسان و هبوط او، همچنین بعث حضرت رسول اکرم(ص) پرداختند.
در ادامه این برنامه مصطفی عباسی مقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و دبیر بیستیمن جشنواره دانشگاهیان علوم پزشکی به ارائه گزارشی از جشنواره پرداخت.
شفابخشی را از قرآن برگیرید
وی سخنان خود را با اشاره به مفهوم شفا بخشی قرآن آغاز و رو به شرکت کنندگان این مراسم گفت: شما از خانواده سلامت هستید، در سینههای شما علوم و آیات الهی نقش بسته است. باید شفابخشی را از قرآن برگیرید.
عباسی مقدم در ادامه به تشریح روایاتی از ائمه در رابطه با مفهوم شفا در قرآن کریم پرداخت و اظهار کرد: امام علی(ع) میفرماید: تلاوت قرآن را به نیکی انجام دهید که بهترین قصه پردازی است و با نور قرآن دلهای خود را روش کنید او شفا و درمان همه بیماریهای سینههای شماست، امام کاظم(ع) نیز می فرمایند: درمان همه بیماریها و دردها در قرآن است.
وی عنوان کرد: موضوع بعدی انس با قرآن است امام زین العابدین می فرمایند «اگر همه انسانهایی که در شرق و غرب عالم زندگی میکنند بیمرند احساس تنهایی نمیکنم، اگر قرآن با من باشد» امیرالمؤمنین علی(ع) نیز در این رابطه فرمود: «هر کس به تلاوت با قران انس بگیرد و همدم قرآن باشد هیچ وقت از جدایی دوستان، نزدیکان و برادران وحشت زده نمیشود».
این فعال قرآنی تأکید کرد: در نهج البلاغه آمده است: کسی که با قرآن همنشینی میکند دارای یک نقصان و یک زیادت میشود، زیادت در هدایت و نقصان در ضلالت پیدا میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه جشنواره بیستم از زمستان سال گذشته آغاز شده است تصریح کرد: این جشنواره در 24 رشته و 62 رشته گروه در بخشهای شفاهی، کتبی، پژوهشی و ویژه آغاز شد.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت ادامه داد: تا یک هفته پیش از آغاز مرحله سراسری مسابقات، تصحیح اوراق و داوری ادامه داشت نفرات برتر این سه بخش جوایز خود را گرفته و 57 نفر تقدیر شدند.
وی اعلام کرد: در بخش شفاهی نیز که در سه روز گذشته برگزار شد 106 نفر برگزیده شدند.
حضور پر رنگ بانوان در جشنواره بیستم
عباسی مقدم اعلام کرد: در برخی رشته ها رقابت مشترکی بین برادران و خواهران وجود داشت اما میزان احراز رتبه 88 نفر از مجموع شرکت کنندگان، بانوان و 76 نفر برادران به رتبههای یکم تا سوم رسیده اند.
وی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این دوره برگزاری برنامههای جنبی و چند نشست علمی بود که به خاطر همزمانی با بازدیدهای شرکت کنندگان از اماکن زیارتی به صورت کمرنگ و کم جمعیت برگزار شد.
عباسی مقدم یادآور شد: در کنار این جشنواره همچنین جمع بزرگ مدیران مجموعه معاونت و رؤسای فرهنگی، دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی و فعلان قرآنی و پژوهشگران این حوزه به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
دبیر بیستمین جشنواره قرآن و عترت در پایان سخنان خود رتبهبندی دانشگاههای شرکت کننده از حیث مجموع برندگان و نفرات برتر را اعلام کرد و خاطر نشان کرد: از حیث برندگان و امتیازات افرادی که رتبه آوردهاند رقابت بین دانشگاههایی است که در سالهای پیش رقابت کرده و حائز رتبههای برتر شده اند.
شیراز دانشگاه برتر
وی اعلام کرد: شیراز با 35 امتیاز و 18 رتبه برتر، عنوان دانشگاه برتر این جشنواره را به خود اختصاص داد همچنین دانشگاههای علوم پزشکی کاشان با 33 امتیاز و 15 رتبه برتر و دانشگاهعلوم پزشکی سبزوار نیز با 20 امتیاز و 9 رتبه جایگاههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
از نکات شایان توجه آیین اختتامیه جشنواره بیستم حضور حنانه خلفی حافظ خردسال کل قرآن کریم بود که با هنرنمایی خود حاضران را به وجد آورده بود.
در پایان این مراسم نفرات برتر جوایز خود را از دست وزیر بهداشت دریافت کردند.