مسعود سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این سوال که در شرایط پساتحریم و با ورود گردشگران خارجی به کشور چگونه میتوان فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی را ترویج کرد، گفت: بخش گردشگری کشور در دو سال گذشته رشد مثبت و قابل توجهی داشته است و ما شاهد ورود گردشگران مختلف از کشورهای دنیا و همینطور کشورهای مسلمان و همسایه بودهایم.
وی افزود: با توجه به سوابق فرهنگی و اجتماعی و ارتباطاتی که از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای مختلف دنیا داریم و با توجه به ورود گردشگران مختلف در سالهای گذشته؛ ما از میان کشورهای دنیا 40 کشور را به عنوان کشورهای هدف برای جذب گردشگر انتخاب کردهایم که بیشتر کشورهای اروپایی هستند وبه دلیل جاذبههای تاریخی و طبیعی، ایران را مقصد گردشگری خود قرار میدهند.
50 درصد گردشگرانی که به ایران سفر میکنند گردشگران زیارتی هستند
سلطانیفر با بیان اینکه با رویکرد گردشگری حلال، اسلامی و مذهبی-زیارتی و با داشتن توان فراوان، ایران را تبدیل به کانون مهمی برای گردشگران مسلمانان و شیعه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: حدود 50 درصد گردشگرانی که به ایران سفر میکنند گردشگران زیارتی هستند که برای زیارت حرم علی بن موسی الرضا(ع) در مشهد و حرم حضرت معصومه (س) در قم به ایران میآیند و این افراد بیشتر مسلمانان و شیعیانی هستند که ایران را به عنوان یک کشور امن انتخاب کردهاند. لذا ما برنامههایمان را طوری پیش خواهیم برد که ایران به عنوان مهمترین کانون گردشگری حلال در دنیا مطرح شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: شرایط مساعد پساتحریم، رویکرد مثبت دولت به حوزه گردشگری و اشتیاق روزافزون گردشگران سایر کشورها برای سفر به ایران، ما را در موقعیتی قرار داده است که چارهای جز مهیا کردن پیش نیازهای پذیرایی از گردشگران جدید نداریم.
آماده مدیریت و بهرهبرداری مناسب از موقعیتهای پس از تحریم باشیم
وی با اشاره به اینکه باید امکانات و زیرساختهای گردشگری کشورمان پاسخگوی روند افزایشی ورود گردشگران خارجی باشد، گفت: باید با استفاده از ابزارهای مختلف در کوتاهترین زمان ممکن، شرایط را مهیا کنیم و آماده مدیریت و بهرهبرداری مناسب از موقعیتهای پس از تحریم باشیم.
سلطانیفر در پاسخ به این سوال که چگونه فرهنگ ایرانی-اسلامی را به صورت ترویجی به گردشگران نشان خواهید داد، گفت: موردی که بیش از همه در مصاحبههای افراد خارجی زمانی که به کشورشان باز میگردند بیان میشود، فرهنگ و مهماننوازی و ارزشهای اخلاقی مردم ایران است. این نشان میدهد که ما نیاز نیست چیز خاصی را نشان دهیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان مثالی ادامه داد: زمانی که گردشگران خارجی میگویند در میدان نقش جهان و در هنگام ظهر هر کجا که رسیدم به آنها غذا تعارف کردند، در حالی که این اتفاق در غرب بههیچ وجه نمیافتد این خود تبلیغ و ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی است. مردم ایران مردم با فرهنگ، با شعور و مهماننوازی هستند و این موارد اصولی هستند که میتوانیم برای نشان دادن فرهنگ ایرانی اسلامی به جهان دنبال کنیم.