به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن( ایکنا)، آیتالله محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان رهبری عصر امروز، چهارشنبه، 11 شهریورماه، در مراسم اختتامیه هجدهمین اجلاس خبرگان رهبری با اشاره به وضع نامناسب امور فرهنگی در جامعه اظهار کرد: یکی از مسائلی که نمایندگان در جلسات این دوره به آن اشاره کردند، نگرانی نسبت به امور فرهنگی در جامعه بود.
وی افزود: تنها نباید به اجتماعاتی که در نماز جمعه و اعتکاف حضور دارند اکتفا کرد؛ البته درست است که همه اقشار مردم در مواقعی که پای نظام در میان است در اجتماعات و راهپیماییها حاضر میشوند و نظام را دوست دارند، اما دشمن نیز بیکار ننشسته و از ابزارهای روز مانند شبکههای ماهوارهای و ارتباطی استفاده میکند که شیوع منکر را در جامعه تسهیل میکند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ضرورت توجه به مسئله امر به معروف و نهی از منکر گفت: امام خمینی(ره) به مسئله امر به معروف و نهی از منکر اشاره داشتهاند و حتی تصریح کردند لازم است وزارتی برای امر به معروف تشکیل شود که گویا زمانی که سازمانها و نهادها در نظام تنظیم میشد، این مسئله فراموش شده و یا گفته شده که همین کارها که در نظام انجام میشود، خود امر به معروف و نهی از منکر است و یا بعضی به صورت خصوصیتر میگفتند، وزارت ارشاد کار امر به معروف و نهی از منکر را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر از ضروریات اسلام و انکار آن کفر است، افزود: حال که مجلس شورای اسلامی قانونی در این رابطه تصویب کرده و به دولت نیز ابلاغ شده لازم است این مسئله مورد توجه قرار گیرد.
آیتالله یزدی با اشاره به مراحل سه گانه امر به معروف و نهی از منکر گفت: مرحله اول امر به معروف و نهی از منکر قلبی است؛ یعنی باید به آن اعتقاد داشت.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با طرح این سؤال که آیا بد نیست در تهران بد حجابی و بی حجابی وجود داشته باشد، اظهار کرد: وضع ارتباطات جوانان به ویژه در برخی از میادین شهر تهران جای گله از مسئولان دارد.
وی تصریح کرد: مسئولیت مرحله اول امر به معروف و نهی از منکر به عهده روحانیون و کسانی است که ارشاد جامعه را برعهده دارند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در مورد مرحله دوم امر به معروف و نهی از منکر نیز گفت: مرحله دوم به صورت زبانی است و افراد هر جا که امکانش باشد باید مسائل را بگویند.
وی همچنین اظهار کرد: مرحله سوم امر به معروف و نهی از منکر اجرایی است که این مرحله مربوط به عوام مردم نیست.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مرحله اجرای امر به معروف و نهی از منکر برعهده دولتمردان است، اظهار کرد: این مرحله نیاز به قدرت مجریه دارد؛ البته ما هم معتقد نیستیم هر کس کار خلافی کرد ببرند و مدتی نگهش دارند و فساد را بیشتر ترویج کنند؛ باید این کار با حساب و کتاب و با برنامه خاصی پیش برود.
وی تصریح کرد: به دولتمردان توصیه میکنیم و از آنها میخواهیم نسبت به مسائل فرهنگی توجه بیشتری داشته باشند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برگزاری برخی جشنها و تئاترها گفت: نمیدانیم این برنامهها را چطور باید توجیه کرد؛ انشاءالله قانون مجلس اجرا شود و نسبت به آن تسامح صورت نگیرد و شرع و قانون مورد توجه قرار گیرند.