به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محسن ولیئی، مدیر کل کمیته امداد استان تهران در نشست خبری که امروز چهارشنبه 18 شهریور ماه، در محل این نهاد برگزار شد با بیان اینکه محرومیت زدایی طی 35 سال گذشته هدف اصلی کمیته امداد بوده است عنوان کرد: با رشد آسیبهای اجتماعی فعالیتهای کمیته امداد گسترش مییابد.
وی افزود: مدینه فاضله کمیته امداد این است که کار فقر زدایی نکردi و به امور فرهنگی در راستای سیاستهای کشور بپردازد.
ولیئی با اشاره به وجود 70 هزار خانوار در کلان شهر تهران و شهرستانهای تابعه عنوان کرد: 35 هزار نفر جامعه هدف این نهاد بوده که در طول سال از کمیته امداد خدمات میگیرند همچنین 226 هزار نفر نیز به کمیته امداد مراجعه موردی جهت ارائه بخش خدمات داشتهاند.
وی اعلام کرد: استان تهران بیشترین استفاده کنندگان خدمات موردی در سطح کشور را داراست.
تخصیص 2 هزار میلیارد تومان برای ایجاد فرصتهای شغلی برای مددجویان
وی در ادامه با بیان اینکه 2 هزار فرصت شغلی در راستای طرح توانمند سازی مددجویان برای آنها فراهم شده است عنوان کرد: 2 هزار میلیارد تومان از سوی بانکهای مختلف برای ایجاد فرصتهای شغلی برای مددجویان اختصاص پیدا کرده است که در این راستا 100 میلیارد تومان آن مربوط به استان تهران است که تهران اولین استان کشور در فراهم کردن خدمات اشتغال برای مددجویان کمیته امداد است.
مدیر کل کمیته امداد ضمن اشاره به همکاری با نهادهای مختلف در راستای اشتغال مددجویان اظهار کرد: تلاش میشود که یک بازارچه دائمی برای فروش مددجویان ایجاد شده و هلدینگهای مختلفی نیز جهت پشتیبانی از این فعالیتها دعوت شدهاند.
کمک مالی به مراکز فراهم آوردن اشتغال برای مددجویان کمیته امداد
وی با بیان اینکه زمینههای بسیار خوبی برای کاریابی مددجویان کمیته امداد وجود دارد اعلام کرد: کلیه مراکز و کاریابانی که بتوانند فرزندان مددجویان را ــ مشروط بر اینکه سه ماه مستمر در مراکز - بکار گیرند رقمی به اندازه 460 هزار تومان از سوی کمیته امداد به آنها پرداخت میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه در چهار ماه اول سال بیش از 3 هزار نفر موفق شدند دورههای فنی حرفهای کمیته امداد را طی کنند اظهار کرد: در این راستا مجموعا 141 میلیارد تومان کمک به مددجویان پرداخت و 1280 فرصت شغلی ایجاد شده است.
ولیئی تصریح کرد: در سه نوع طرح کار انگیزی، توان افزایی و خود کفایی به ترتیب 4 میلیون تومان، 8 میلیون و 35 میلیون تومان وام قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد به مددجویان پرداخت میشود همچنین به افرادی که تحت پوشش کمیته امداد نیز نیستند تا سقف 10 میلیون وام پرداخت میشود.
کمیته امداد متولی اصلی زنان سرپرست خانوار است
وی با بیان اینکه 77 درصد از مددجویان کمیته امداد استان تهران زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند گفت: کمیته امداد متولی اصلی زنان سرپرست خانوار است.
وی ادامه داد: به زنان سرپرست خانواری که پیش از این خدمات اشتغال دریافت کرده و توانستهاند شغلی را راه اندازی و در آن برای مددجویان دیگر کار پیدا کردهاند به آنها تا سقف 75 میلیون تومان وام تعلق میگیرد.
وی اعلام کرد: 775 طرح خود اشتغالی با رقمی بالغ بر 10 میلیارد تومان در 4 ماه نخست امسال اجرا و هزینه شده است.
ولیئی اظهار کرد: به موازات افزایش آسیبهای اجتماعی، طلاق و اعتیاد نیز باید به فعالیت نهادهای حمایتی اضافه شود وقتی آمار سرطان در جامعه افزایش مییابد بیکاری و اعتیاد زیاد میشود نیازهای آنی زیاد شده و باید نهادهای حمایتی توسعه پیدا کنند.
8 هزار یتیم استان تهران حامی دارند
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از 8 هزار نفر یتیم استان تهران دارای حامی هستند، اعلام کرد: بیش از 50 هزار نفر افراد خیّر از این ایتام حمایت میکنند. این در حالی است که بیش از 10 هزار خانوار تحت پوشش طرح محسنین وجود داشته که بیش از 49 هزار نفر حامی دارد.
وی اعلام کرد: 46 درصد حامیان کشور در تهران بوده که به مددجویان سایر استانها نیز کمک میکند.
جمعآوری 2.5 میلیارد صدقه از طریق تلفن گویا
ولیئی در ادامه ضمن اعلام شماره فوریتهای امدادی گفت: هر گونه اطلاعاتی در خصوص فعالیتهای امداد استان تهران و مشاوره به مددجویان و همچنین معرفی افراد نیازمند از طریق شماره تلفن گویای 7355 امکان پذیر است یاد آور میشوم تاکنون مبلغ دو نیم میلیارد تومان صدقه از طریق این شماره گویا جمع آوری شده است.
وی با بیان اینکه 43 هزار صندوق در 80 نقطه از معابر استان تهران وجود دارد اعلام کرد: طرح پایلوت صندوق صدقات الکترونیک و پرداخت صدقه از طریق کارت مترو اجرایی میشود بر همین اساس افرادی که خواهان پرداخت این روش میباشند میتوانند در برخی ایستگاههای مترو این کار را انجام میدهند همچنین تلاش میشود این صندوقها را در منازل بکار گیریم.
وظیفه ساماندهی مراکز خیریه در اساسنامه جدید بر عهده کمیته امداد گذاشته شده است
مدیر کل امداد استان تهران ضمن تاکید بر اینکه وظیفه ساماندهی بر مراکز خیریه در اساسنامه جدید بر عهده کمیته امداد گذاشته شده است اظهار کرد: تلاش داریم با همکاری شهرداریها، استانداری، بهزیستی طی جلساتی به ساماندهی این خیریهها پرداخته و به مسئله مجوز آنها را ساماندهی کنیم.
حمایت از مراکز خیریه دارای مجوز
وی اظهار کرد: هر گونه مرکز خیریهای که دارای مجوز است از سوی کمیته امداد حمایت میشود.
برپایی جشن عاطفهها طی 3 روز
ولیئی در ادامه به برگزاری جشن عاطفهها پرداخت و اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید ما این جشن را با همکاری بسیج صدا و سیما در دو مقطع شهریورماه و مهرماه برپا میکنیم، امسال برای تامین مایحتاج و پوشاک دانش آموز و دانشجویان تحت پوشش این نهاد این جشن در 26 و 27 مهرماه و همچنین 8 مهرماه برگزار میکنیم.
وی اعلام کرد: 4 هزار و 433 پایگاه در سطح استان تهران برپا میشود 607 پایگاه ثابت، 67 سیار، 386 پایگاه در مدارس و 283 پایگاه از سوی بسیج سازندگی برپا میشود همچنین 97 مرکز نیکوکاری نیز کمیته امداد را در این مورد یاری میکنند.
وی یاد آور شد: مجموع دانشآموزانی که از این خدمات برخوردار میشود 13 هزار و 800 نفر بوده که علاوه بر 3 هزار 700 دانشجو نیز از این خدمات بهره خواهند برد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 2 میلیارد و 160 میلیون تومان در جشن عاطفهها کمک جمعآوری شده است، اظهار کرد: امیدواریم در سال جدید این کمکها افزایش پیدا کرده و بتوانیم دل دانش آموز بیشتری را شاد کنیم.
وی با اشاره به پرداخت کمک هزینه به دانشجویان خاطر نشان کرد: در رشتههایی که مورد تائید کمیته امداد هستند و احساس بر این است که بازار کار برای آنها وجود دارد به دانشجویان این رشتهها درصدی از شهریه آنها را پرداخت میکنیم.