به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سیدعباس حسینی با بیان اینکه الزامات ایران در پسا تحریم را از منظر اقتصادی در مدت زمان قابل توجهی مورد بررسی قرار دادند، گفت: قبل از آنکه نتیجه مذاکرات هستهای و لغو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مشخص شود، حدود هشت ماه قبل، موضوع پسا تحریم را به عنوان یک اصل و فرض مورد نظر قرار دادیم.
وی افزود: برای انجام بررسیهای درست و کاربردی همزمان با انجام بررسیهای کارشناسی، با افراد مختلف از گروههای اجتماعی، فعالان اقتصادی و بنگاههای متعدد اقتصادی و دانشمندان و اندیشمندان حوزههای مختلف مصاحبه انجام دادیم.
معاون امور اقتصادی وزیر کار اظهار کرد: به دلیل اقتضا کاری خود در عرصه اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تلاش کردیم تا با رویکردی جدی شرایط پسا تحریم را از منظر داخلی و بینالمللی مورد ارزیابی قرار دهیم.
حسینی در بخشی از سخنانش با اشاره به نداشتن شباهت میان دوره اقتصادی در پساتحریم با هیچ یک از شرایط اقتصادی دیگر خاطر نشان کرد: تحقیقاتی که انجام دادیم بر روی کشورهای دیگر که در مقاطعی تحریم را تجریه کرده بودند نشان داد که نوع تحریمها متفاوت بود و به اشکال گوناگونی توسط کشورها و یا سازمان ملل به وجود آمده بود و این مطالعات به نوعی با بستر تحریمشناسی پیش رفت.
وی در ادامه اظهار کرد: با شناخت و تحلیل تحریم در جهان و دریافت ادبیات مشترک در این فضا تلاش کردیم تا با جمعآوری اطلاعات به صورت صنعت به صنعت، بازار به بازار به مسائل پساتحریم بپردازیم و دوره پساتحریم را با در نظر گرفتن حجم منابع آزاد شده و ظرفیتهای تجاری، اقتصادی، سرمایهگذاری و اشتغال آن مورد بررسی قرار دهیم.
معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: پیشبینی تأثیر پساتحریم بر ابعاد مختلف اقتصاد شامل خودرو سازی و صنایع دیگر همچون پتروشیمی، نظام بانکی و پولی کشور، بازارهای سرمایه و صادرات و واردات را با تحلیل های کارشناسی انجام و جمع بندی کردیم و موفق شدیم نتیجه این بررسی ها را برای استفاده و کاربرد بیشتر به عنوان نخستین کتاب با نام ایران پسا تحریم آماده چاپ کرده و در هفته دولت منتشر کنیم.